icon

Predĺženie exportu dávky v nezamestnanosti z Nemecka na Slovensko

mr007
31. jan 2023

Zdravím vás. Chcem sa opýtať tí čo máte skúsenosť s predlžením exportu dávky v nezamestnanosti po 3 mesiacoch z Nemecka na Slovensko, aký je postup? Prosím vyjadrite sa ak s tým máte osobnú skúsenosť, ďakujem.

svetlonos
31. jan 2023

@mr007
tak to by aj mna zaujimalo. V AT pokial viem, musis mat trvaly pobyt tu aby si mal narok na vyplatenie podpory/socialky. I ked ides co i len na dovolenku do ineho statu, si povinny sa up odhlasit na ten cas.

vroni
2. feb 2023

@svetlonos, to je iné, aj z At si môžeš preniesť davku, napriklad ak sa presťahujes a tak. Ale predĺžiť, to fakt neviem...

svetlonos
3. feb 2023

@vroni
hmm zaujimave, dala by som ruku do ohna, ze to nejde so zmenou trvalej adresy na sk.

vroni
3. feb 2023

@svetlonos, co blbnes, tu ruku este budes potrebovat 🤣🤣🤣 A veru ano, prenos sa urobit da. Za istych podmienok, samozrejme.

svetlonos
3. feb 2023

@vroni
😂😂 no clovek sa stale uci. Tiez som zhodou okolnosti zistila ako tu urcite veci funguju. Pred par rokmi som myslela, ze podaktori len kecaju. Tak diky za novu info 🙂

ansrwa
12. apr 2024

@svetlonos Dobrý deň, aj ste niečo zistili? Ja som požiadala o export dávky do Nemecka v januári, teraz mi konečne volala pani, že už všetko majú a dávku mi vyplatia do konca mesiaca, ale zároveň mam poslať žiadosť o predĺženie na ďalšie tri mesiace, keďže už tri mesiace od prvej žiadosti uplynu. Máte nejakú žiadosť? Alebo co v nej má byť? Lebo to mi nepovedala a neviem co tam napísať okrem toho ze žiadam predĺžiť

svetlonos
14. apr 2024

@ansrwa
nie takto som to nemyslela, neviem vam pomoct zial. V tomto sa nevyznam. Len v AT som zeny počúvala, kolko maju mesacne a su doma. Neverila som tomu, pokial som necielene bola v rovnakej situacii. Vtedy som az pochopila, ze nekecali. Ja som neverila, ze to je realne. Toto som myslela svojim komentom, ze som sa vselico dozvedela.