Ako správne riešiť dávku v nezamestnanosti v Nemecku?
Ahojte, chcem sa spýtať ma niekto skúsenosť s poberania dávky ALG v Nemecku? Plánujem ísť na 2-3 mesiace na Slovensko počas toho ako budem v Nemecku poberať dávku v nezamestnanosti. Je lepšie preniesť si na to obdobie dávku na Slovensko cez formulár U2, alebo je to v pohode keď ostanem registrovaný na Nemeckom úrade a nebudú vediet že som na SK? Ďakujem za odpovede, prajem pekný deň🫣🙂👍
A to im nebudes chybat v Nemecku? Si to podla mna malujes moc ruzovo. A co oni z toho budu mat, ked ti budu posielat peniaze a ty sa budes valat na SK? Ja, ked som poberala davku v nezamestnanosti v AT, tak som sa musela pravidelne hlasit na ich U.prace. ze 2-3 mesiace. Lol.
@anonym_5f24c5 preto sa pýtam či je lepšie preniesť si dávku na to obdobie na SK🙂 váľať sa nebude nikto, za určitých podmienok ti môže dať úrad prace v Nemecku pokoj, napríklad keď im človek povie že ma nové zamestnanie od vtedy a vtedy, pripadne predloží novú pracovnú zmluvu.
V rakusku je to tak, ze nesmies pocas poberania podpory opustit rakusko a zit v zahranici. Inak ti to odoberu. Skus zistit, ako je to v nemecku. Ale pri tych brutalnych miliardach, co platia nezamestnanym africkym imigrantom, na ktorych nemaju ziadne paky, si viem predstavit, ze buudu naopak tvrdo kontrolovat kazdeho z eu, co nie je domaci. Lebo na nich paky maju. Kontrola, nie si doma, odobratie, sud, pokuta za podvod, zapis v trestnom registri.
V rakusku je to tak, ze nesmies pocas poberania podpory opustit rakusko a zit v zahranici. Inak ti to odoberu. Skus zistit, ako je to v nemecku. Ale pri tych brutalnych miliardach, co platia nezamestnanym africkym imigrantom, na ktorych nemaju ziadne paky, si viem predstavit, ze buudu naopak tvrdo kontrolovat kazdeho z eu, co nie je domaci. Lebo na nich paky maju. Kontrola, nie si doma, odobratie, sud, pokuta za podvod, zapis v trestnom registri.
@anonym_3a63b7 veľmi dobre povedané diky✌️🙂
@anonym_3a63b7 veľmi dobre povedané diky✌️🙂
@lukofono inak trestny register je uz spolocny pre celu eu. Zapis v nemecku,... za neopravnene poberanie davok (aj ked je to iba par stoviek eur, musis vratit, zaplatis pokutu 5-10 tis eur alebo nastup na vykon trestu 6-12 mesiacov,...) a je zapis v registri aj na slovensku. A uz je problem mat zivnost, zalozit si sro,... kde treba byt trestne bezuhonny. Kludne sa moze stat, ze na to nepridu, ale asi to za to nestoji.

A to im nebudes chybat v Nemecku? Si to podla mna malujes moc ruzovo. A co oni z toho budu mat, ked ti budu posielat peniaze a ty sa budes valat na SK? Ja, ked som poberala davku v nezamestnanosti v AT, tak som sa musela pravidelne hlasit na ich U.prace. ze 2-3 mesiace. Lol.