icon

Predlžuje sviatočné obdobie lehotu na vybavenie reklamácie?

21. jan 2025

Ahojte , 20.12.2024 som s patričným osočovaním a frflanim reklamovala mesiac starú Obuv , že si to nechávame na poslednú chvíľku pred sviatkami a oni obuv odošlú až po sviatkoch 8.1.2025 . Dnes je 21ho a nedostala som žiadne echo , môže na mňa obchod operovať že boli sviatky a tým sa predlžuje doba vybavenia ? Pokiaľ viem zo zákona na to majú 30 dni …. Ďakujem za rady

viestta
•
21. jan 2025

Reklamacia ma byt vybavena do 30 kalendarnych dni. Bodka.

pe_mi
•
21. jan 2025

Nepredlžuje

autor
•
21. jan 2025

Ďakujem vám
@viestta a
@pe_mi . Ja už keď som tam niesla tie topánky som si vypočula , že si to”všetci nechávame na poslednú chvíľku” a že to odošlú až po sviatkoch …. Len ma teda zaujímalo , že či mi môžu teraz povedať , že boli sviatky .

viestta
•
21. jan 2025

Povedat mozu, ale bude im to prd platne. Po 30 kalendarnych dnoch mas narok na odstupenie od zmluvy a vratenie penazi. Penazi, nie poukazky na dalsi nakup. Len im to slusne oznam a trvaj na svojom.

zojazoja
•
21. jan 2025

Prosím ta,to nie je tvoj problém.predavajuci je povinný prevziať reklamáciu. POVINNY. Isto ani baby za kasou nie sú oprávnené ju posudzovať. Ale povinné prevziať. A do 30 dní ju vyriešiť. Bud ju uznajú alebo neuznaju. Do 30 dní. Ak nevyriesia máš nárok na vrátenie prachov alebo nový tovar.

vanilkovazmrzka
•
21. jan 2025

@viestta nie je to 30 pracovnych dni?

viestta
•
21. jan 2025

@vanilkovazmrzka
Ako sa počítajú dni na reklamáciu?
V súlade s ustanovením § 18 ods. 4 zákona o ochrane spotrebiteľa je predávajúci povinný vybaviť reklamáciu do 30 kalendárnych dní, bez ohľadu na to, akým spôsobom kupujúci tovar kúpil. Podľa § 2 písm. m) tohto zákona, vybavením reklamácie sa rozumie ukončenie reklamačného konania odovzdaním opraveného výrobku, výmenou výrobku, vrátenie kúpnej ceny výrobku, vyplatením primeranej zľavy z ceny výrobku, písomná výzva na prevzatie plnenia alebo jej odôvodnené zamietnutie. Podľa § 122 ods. 1 Občianskeho zákonníka lehota určená podľa dní začína sa dňom, ktorý nasleduje po udalosti, ktorá je rozhodujúca pre jej začiatok.

vanilkovazmrzka
•
21. jan 2025

@viestta dakujem, stacilo by mi ze nie :D