Predvolanie z ÚPSVaR vo veci maloletého dieťaťa
Ahojte ženy,vedeli by ste mi poradiť alebo stalo sa to nejakej z vás? V schránke som si našla lístok,od UPSVAR,predvolanie vo veci maloletého dieťaťa,čo to môže byť? Mám sa dostaviť na číslo dverí...v presne stanovený dátum.Viem,že keď syn dovŕšil 3 roky musela som nahlásiť,či je doma alebo či chodí do škôlky,🙂ale nič iné mi nekazali,teraz má 5 a pol a už dva roky chodí do škôlky,teraz vlastne do predškolskej.Ďakujem za info.
tipujem, ze to bude preto, lebo predskolska je po novom povinna a ty si nenahlasila (uz pred tymi 2 rokmi), ze chodi do skolky, tak si chcu overit, ze tento rok zacal plnit povinnu dochadzku. preto sa neozyvali predtym - predpokladali, ze si s nim doma. ale len tipujem. drzim palce.
@deedol no ale MŠ a upsvar nekomunikujú medzi sebou sila,hlavne,že aj dotácia na stravu v škôlke ide cez upsvar...😏
@lenocka137 nie, ty musis vypisat take tlacivo, vzdy ked sa meni osoba/institucia, ktora sa stara o dieta. toto je to tlacivo:
https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs/urady/KE/tl...
@deedol aha,no ok,mohli by inak rodičov upozorniť na to teda ešte pred termínom alebo čo...
@lenocka137 ja preto vzdy pred kazdou zmenou obvolavam upsvar, zp aj sp a opytam sa, ake mam povinnosti, lebo clovek to nema odkial vediet, ale potom sa ukaze, ze urcite nejake povinnosti mal.
@lenocka137 ja som pred rokmi dostala taký lístok do schránky. Išla som normálne k nim, slovne potvrdila, že chodí do škôlky. Pýtali sa aj na iné deti, tak som povedala, že chodia do školy. Boli milé, vlastne o nič nešlo. Ešte som sa spýtala, či boli u nás, lebo tam nebola pečiatka pošty. Že zvonili a nikoho nenašli, tak hovorím samozrejme, veď sme v práci a škole. Potom som sa aj pýtala kamarátky, čo robí v škôlke a potvrdila mi, že oni UPSVAR neinformujú o ničom.
@lenocka137 to oni beru že ty si také niečo máš zistit
ako zbehni do škôlky vypytaj si potvrdenie od kedy naštevuje škôlku a tam im to vysvetli že dieta nie je zanedbavané ale si to nenahlasila uradu zvlašt povedz ako si si myslela že si to medzi sebou urady poriešia v elek, dobe
to sa tam budu zaujimat čo robi dieta a kde je umiestnene ano to musis špec papier doniest že ano nastupuje do škôlky
No nám nechávali takéto papieriky v schránke keď prišli na nečakanú kontrolu a neboli sme doma.. Ale ja mam dieťatko zverené do náhradnej starostlivosti u nás su každý pol rok 😊 v tvojom prípade neviem čo by chceli ale nestresuj 😊
@lenocka137 tým že si nenahlásila že dieťa chod do škôlky, nemajú ako vedieť že tam chodí...a keďže je povinná predškolská dochádzka , tak si to preverujú....a nie, tieto veci nemá nahlasovať škôlka, ale rodič....
@denisa0504 A kde to mala akože nahlásiť? Ja som nikde nič nehlásila a nič také mi neprišlo...skôr mi to príde že fakt ju niekto udal
@vanda323 na upsvar. Aj ja som to teraz riešila... Niekde tu bol aj link kde sú bližšie informácie
tiez si myslim, ze chcu len zistit ci dieta nastupilo na povinnu predskolsku dochadzku aj kvoli poberaniu pridavkov na dieta..
@denisa0504 No veď uvidí...ja sa nehádam👍😊
@gabika20 áno,mali ste pravdu,volala som hneď ráno,chceli len zistiť či syn nastúpil na povinnú školskú dochádzku keďže trvalý pobyt máme v dedine spadajúcej pod úrad ale bývame v meste v inom okrese...a z dediny zo škôlky im volali,že nenastúpil syn,tak som to vysvetlila,že syn chodí už tretí rok do škôlky v meste a teda tento rok už do predškolskej....pani bola veľmi milá a aj vedela,že určite to bude takto takže som to vybavila telefonicky a nemusím tam ani chodiť...len som ešte volala do tej škôlky odkiaľ im volali,že syn chodí do inej v meste,kde bývame,takže baby ďakujem za všetky rady...🙂majte sa pekne

@kate211 alebo nebude to kvôli dotácií na obedy čo sme v škôlke vypĺňali?