icon

Prenájom bytu s možnosťou trvalého pobytu

20. nov 2024

A tiež dodať potvrdenie pre cudzineckú políciu?

Strana
z2
patka06
20. nov 2024

Ak prenajíma oficiálne nemal by s tým byť žiadny problém.

mirola
20. nov 2024

v BA je to uz bezna poziadavka na prenajimatelov, poznam ich viac, ktori dali trvaly pobyt. Poznam aj takeho, ktory dal potvrdenie na cudzinecku policiu. Ved tym nevznika narok na nehnutelnost.

rozculena
20. nov 2024

určite existuje.

zuzanaete
20. nov 2024

Ano.

autor
20. nov 2024

Keď je udelený trvalý pobyt, tak si treba meniť občiansky a nahlasovať to banke a poisťovni a zamestnávateľovi a všade?

zuzanaete
20. nov 2024

Ano. Treba si zmenit doklady a vsade to nahlasit.

lija22
20. nov 2024

ano. ja mavam zahranicnikov a vzdy dame tieto potvrdenia bez problemov

siska25
20. nov 2024

My sme sice trvaly pobyt nepovolili, ale nejake papiere sme najomnikovi kvoli cudzineckej policii podpisovali. Neviem presne ake, riesil to muz.

pandorra
20. nov 2024

potvrdenie pre cudzincov sme davali, trvaly pobyt by som urcite neumoznila.

rozculena
20. nov 2024

@pandorra čo konkrétne ti môže spôsobiť trvalý pobyt?

pandorra
20. nov 2024

@rozculena problemy v pripade exekucie

aandrea9
20. nov 2024

@pandorra nemyslíš vážne toto

patka06
20. nov 2024

@pandorra Trvalý pobyt je v podstate formalita - môžeš ho kedykoľvek zrušiť
Nechápem aký problém v tom vidíš v súvislosti s exekúciou.

mirola
20. nov 2024

v pripade exekucie moze exekutor zablokovat hnutelny majetok v byte, pokial vsak je dobre spisana zmluva a preberaci protokol kde je jasne uvedene co patri najomnikovy a co prenajimatelovi toto nehrozi. V BA je to pomaly nutnost kvoli rezidenskemu parkovaniu, prijatiu dietata do skolky, skoly a podobne. A ano treba menit doklady a nahlasovat to banke, zamestnavatelovi atd.

zobaka
21. nov 2024

ano, ale vacsinou davaju prechodny na urcity cas

vroni
21. nov 2024

Nemám s tým absolútne žiaden problém. Ale fakt je tiež, že prenajímam nezariadený byt.

sili82
21. nov 2024

@pandorra Nechápem, čo s tým má exekúcia? Veď človeku môžu siahnuť len na majetok v jeho vlastníctve.

alenka58
21. nov 2024

Pokiaľ je zriadené trvalé bydlisko na adrese a nie ste majiteľom nehnuteľnosti, môže to spôsobiť iba ten problém, že by vám na túto adresu chodili zásielky od exekútora, prípadne by Vás exekútor osobne mohol na tejto adrese navštíviť. Nemôže sa však stať, že by exekútor siahol na túto nehnuteľnosť (dom) a predal ho, nakoľko dom nie je vo Vašom vlastníctve. Takže nehrozia žiadne podstatné problémy.

Exekútor sa môže domnievať, že v tomto dome máte hnuteľné veci, ktoré patria Vám a môže si vyžiadať vstup do nehnuteľnosti.

melanta
21. nov 2024

@rozculena aký problém s exekúciou ti spôsobí človek, ak bude mať u teba TP? Na nehnuteľnosť siahnuť exekútor nemôže. Pretože TP nemá nič spoločné s vlastníctvom. A na to, aby vstúpil exekútor do nehnuteľnosti a urobil súpis majetku nepotrebuje TP, stačí že dotyčný v danej nehnuteľnosti žije a býva. Takže súpis urobí aj bez TP.

melanta
21. nov 2024

Áno, dávam prechodný aj trvalý pobyt, ak to nájomník chce/potrebuje. Aj cudzincom.

namornicka
21. nov 2024

@vroni a nájdeš nájomníkov do nezariadeneho bytu? Lebo ja mám pocit, že do podnájmu sa ľudom nechce kupovať nábytok, že chcú kúpiť až do svojho.

vroni
21. nov 2024

@namornicka, áno, bez problémov. Kuchyňa, kúpeľňa sú samozrejme kompletné, izby nech si každý zariadi ako a čím chce. Ale väčšinou tam mám dlhodobo nájomníkov, naposledy bola baba skoro šesť rokov, teraz mi ďalší ťahajú už druhý rok.

snowflakenel
21. nov 2024

@sili82 to by aj mna zaujimalo....

rozculena
21. nov 2024

@melanta ja som sa pýtala pandory,aký problém by jej spôsobil trvalý pobyt,keďže ona to odmieta......mne toto nemusíš vysvetľovať.

zuzanka.zuzu
21. nov 2024

@namornicka áno, ja práveže odporúčam iba nezariadený kvôli dlhodobým nájomníkom 😉 presne ako si povedala, ľuďom sa nechce ísť do nezariadeného lebo z plne zariadeného môžu kedykoľvek odísť 😉 ale keď tam majú posteľ, skrine, gauč, obvykle tam zostanú dlho 👍

melanta
21. nov 2024

@rozculena omylom som klikla na teba, moja reakcia nepatrila tebe, patrila @pandorra

betulinka1
21. nov 2024

Je povinny trvaly pobyt na adrese, kde bývajú? Ja som mala z Tibetu ale iba som musela podpisat najomnu zmluvu s notárskym podpisom ale trvaly pobyt nežiadali. Potom mi iba volala cudzinecká policia a overovala prenajom, viem, ze mali nejaku kontrolu na byte. Ale boli to najlepsi nájomcovia akych som mala, take cisto ako mali chalani, nemal ziadny nájomník.

pandorra
21. nov 2024

Toto konkretne: Ak je voči osobe, ktorá je u Vás prihlásená k trvalému pobytu, vedená exekúcia (predajom hnutelných vecí), môže dôjsť k situácii, že Vás navštívi súdny exekútor za účelom spísania hnutelného majetku danej osoby. V prípade, že zahrnie do súpisu i Vaše hnuteľné veci, bude potrebné sa osobitnou excindačnou žalobou domáhať ich vylúčenia z exekúcie a preukázať, že patria naozaj Vám a nie povinnému z exekúcie.

melanta
22. nov 2024

@pandorra uvedené exekútor môže urobiť aj bez trvalého pobytu, stačí informácia, že na danej adrese dotyčný býva. Takže aj bude chcieť exekútor spísať majetok, urobí tak aj bez trvalého či prechodného pobytu. Ak sa tomu chceš vyhnúť, nemôžeš ubytovať nikoho.

Strana
z2