Prepis auta na priateľa
Ahojte, chcela by som sa spýtať chceli by sme auto prepísať na priateľa bývame na rovnakej adrese, len teda chceme aby auto bolo písané na neho zkrz poistky. Stačilo by zmeniť vlastníka vozidla či treba normálne spraviť prepis vozidla. Nemáte stým skúsenosti? Za odpovede vopred ďakujem
@miriama250897 No kolok budes samozrejme platit - povedia ti kolko tusim ze podla objemu motora ci akeho parametra sa to odvija.
A v Kooperative sme uzatvarali poistku a pritom neboli vlastnikom vozidla, no ale ok.
@elenka.k Vazne tomu nerozumiete. Autorke staci, ak priatel uzavrie poistku bez zmeny drzitela a majitela. Nie je nutnost, aby poistnik bol aj majitelom/drzitelom. Je to mozne, legalne a bezne. Prepis by bol v tomto pripade uplne zbytocny administrativny ukon, jedine ak by za tym bolo nieco ine, napr. umysel priatela o rozchod a tym padom vyriesenie si majetkovych pomerov...
Poisťovňa Generali napríklad uvádza, že 57 % mladých ľudí má povinné zmluvné poistenie na svoje auto zjednané na inú osobu. Najčastejšie ide o otca, matku a starých rodičov. Neobvyklé nie sú ani poistky uzavreté na partnerov, kamarátov alebo dokonca kolegov z práce. Nemuseli pritom svojich príbuzných nijak prehovárať. Väčšinou stačí sľúbiť, že budú jazdiť opatrne. Ostatní mladí vodiči sa zodpovednosti neboja a svoje auto si poistili na seba.
@elenka.k ako hovoríte, radšej to prepiseme a hotovo a budú všetky veci na poriadku.
@miriama250897 Nechapes, ze pani sa v tom nevyzna? 🙈
@miriama250897 v kooperative nepoistuj nic. Ja mam odjakziva uniqu a vyplatia vzdy vsetko nic nespochybnuju. Kooperativa je otrasna poistovna
@miriama250897 prepáčte,
@dadis
@tanapeta
majú pravdu!! Nemusíte ísť na políciu ako na prepis, stačí si dať poistiť vozidlo frajerom ako novú zmluvu a Vašej proste dáte výpoveď / trebars 6 týždňov pred lehotou, alebo ako je v zmluve /
@elenka.k no jedine tak, ze pockaju, pokial ju budu moct vypovedat. ale tak ako podla mna je jedno na koho je poistka pisana, nie?
@zankapetro no ja s manželom tiež máme autá, ja chodím viac na jeho ako je písané naňho v TP a teda aj poistka.
Hej je jedno teoretický, veď sú spolu a sme v EU.
No avšak nedajbože ak sa spraví BUM, vo vyššej sume, kedy už treba volať PO. Ale to sú len papierovačky..
@miriama250897 my mame kooperativu , auto je moje a poistka je na muza, sama nam to tam navrhla...