icon

Prevádzka pedikúry v garáži

10. júl 2022

Mozno niekto tak menil priestor a zacal podnikat...
Ak mame dom a v ramci domu garaz a chcem si zriadit prevadzku aky je postup?
Prve stavebny urad ci suhlasia a za akych podmienok mozem mat prevadzku, vynat to z obytnej plochy, ...potom hygiena, zivnostensky?
Je potrebne menit kvoli poisteniu ci niecomu dvere ci mozu zostat klasicke garazove otvaracie?

elizabet173
•
10. júl 2022

neviem, nie som si istá, či ti hygiena toto v garáži povolí, možno napíšu skúsenejšie. Úprimne, ja by som k pedikérke do garáže nešla a mohla by byť vynikajúca

petricka22
•
10. júl 2022

ja uz dom videla aj zmrzlinu v garazi… ale bolo to samozrejme prerobene a vyzeralo to pekne. Tiez verim, ze aj na pedikuru by sa to dalo prerobit. No do takej klasickej garaze s naradim by ti to ani neschvalili…

melanta
•
10. júl 2022

Predpokladám, že dom nie je založený v banke kvôli hypotéke. V takom prípade by si potrebovala aj súhlas banky. A čo znamená klasické garážové dvere? Snáď nebudeš pri každej návštevníčke dvíhať celé garážové dvere. Máš v garáži okno? Či budeš čisto pod umelým osvetlením? Ja súhlasím s názorom vyššie, že do garáže by som na pedikúru nešla.

bimbambom
•
10. júl 2022

Ja by som šla . Dokonca som chodila aj na jogu do skladového priestoru aj s garážou , bolo to tam dokonalé . Všetko štýlové a bolo tam aj bistro . A veďľa barber , tiež prerobená garáž 🙂

prasiatko30
•
10. júl 2022

Vsak urcite to musis prerobit - nejaku vstupnu cast, tie typicke garazove dvere by si tam asi tiez nemohla mat ale prerobit stena+dvere+okno. Mala by si tam mat aj nejaku toaletu+umyvadlo a neviem co este vsetko by od teba mohli ziadat aby ti tam dali povolenie

autor
•
10. júl 2022

@melanta dom je novostavba bez hypo.Su dve okna, umyvadlo, toaleta samostatne v dome su dve..Ak to neprejde takto, tak jedna izba je volna len uvazujem...
@bimbambom ja chodim ku kadernicke do garaze zase si to netreba predstavovat, ze to je haraburda.Dievcata skoda tu nieco pisat...kamaratka cvici jogu oficialne v podkrovi domu vsetko legalne.

autor
•
10. júl 2022

Popytam sa na stavebnom dik.

kiki234
•
13. júl 2022

V prvom rade certifikacia, potom zivnostnensky, nasledne riesit priestori. Nezabudni zvlast vchod musi byt, zvlast toaleta.. Nie to co pouziva domacnost, v garazi ti to nikdy neprejde.. Mne to nepreslo v rodinnom dome lebo som nevedela iddwlit zvlast vchod... Predne standardne dvere do domu mi neuznali.. Nakoniec som sa na to vykaslala a prenajala priestori.

autor
•
14. júl 2022

@kiki234 ja tomu uz nerozumiem🙂u nas na dedine chodim na kozmetiku k 2 zenam, ktore maju v jednej miestnosti rodinneho domu hned vedla hlavneho vchodu prevadzku.WC je vedla.Maju beznu ohlasenu prevadzku ziadna na cierno pre znamych.Tak ako to potom je?tebe nepovolia standartne vchodove dvere.

janula18
•
17. júl 2022

Najlepsie ist na hygienu podla miesta kam patris. Kazdy urad ma svoje pravidla, co niekde vyzaduju inde nemusi byt. Vravim z vlastnej skusenosti. Ja mam prevadzky z garaze. Beana isla prec, domurovalo sa urobili dvere a muselo byt okno

autor
•
17. júl 2022

@janula18 dakujem!Co robis iba nechty ci aj nieco ine?Pekna praca.Urcite viem, ze chcem pracovat v dome bez najomneho aj za cenu vacsej prerabky

gabika53
•
19. apr 2026
@anonym_autor

@janula18 dakujem!Co robis iba nechty ci aj nieco ine?Pekna praca.Urcite viem, ze chcem pracovat v dome bez najomneho aj za cenu vacsej prerabky

@anonym_autor ahoj, chcem sa Ta opytat, ci uz mas prebadzku z garaze, nakolko nad tym rozmyslam aj ja. Samozrejme prerobit, zateplit, okno, dvere, voda..