icon

Problémy s hygienou pri otváraní prevádzky. Čo robiť?

Dnes o 12:44

ahojte, oznámila som otvorenie prevádzky a pani z hygieny mi volala že vraj mám zaplatiť 25 alebo 50 eur a požiadať o uvedenie do prevádzky,a že do vydania rozhodnutia nesmiem podnikať,ale ja už mám klientky ja ich nezruším..... stretli ste sa už a tým?

Strana
z2
amonet
Dnes o 12:46

aka prevadzka a mas schvalenie hygieny pred otvorenim?

autor
Dnes o 12:52
@amonet

aka prevadzka a mas schvalenie hygieny pred otvorenim?

@amonet ja som poslala oznámenie iba ako sa to
robí od roku 2021, pedikúra

amonet
Dnes o 12:54

a urcite si si to dobre nastudovala. ide o prevadzku starostlivost o ľudske telo a to ma svoje pravidla

autor
Dnes o 12:56
@amonet

a urcite si si to dobre nastudovala. ide o prevadzku starostlivost o ľudske telo a to ma svoje pravidla

@amonet vraj sa menila novela zákona 15.7....doteraz sa oznamovalo od kovidu bez toho aby sme potrebovali papier od hygieny

patrike
Dnes o 12:57

Urad nema dovod vymyslat si, to si si mala zistit vopred, ake papiere potrebujes. ak budes mat stastie, nepridu ta kontrolovat a nedaju pokutu kvoli chybajucim papierom. Papiere sa vzdy riesia vopred, az potom sa otvara prevadzka (gastro, pedikura, nejaka kovovyroba s BOZP atd). Rob, ako uznas za vhodne.

autor
Dnes o 12:59
@patrike

Urad nema dovod vymyslat si, to si si mala zistit vopred, ake papiere potrebujes. ak budes mat stastie, nepridu ta kontrolovat a nedaju pokutu kvoli chybajucim papierom. Papiere sa vzdy riesia vopred, az potom sa otvara prevadzka (gastro, pedikura, nejaka kovovyroba s BOZP atd). Rob, ako uznas za vhodne.

@patrike ale mne povedali že kým oni nevydaju rozhodnutie ja to nesmiem otvoriť a že oznámenie mi zamietnu

jeltica
Dnes o 12:59

neviem, ci oznamenie v dnesnej dobe staci, zda sa mi, ze je treba normalna kontrola a nasledne schvalenie.

autor
Dnes o 13:00
@jeltica

neviem, ci oznamenie v dnesnej dobe staci, zda sa mi, ze je treba normalna kontrola a nasledne schvalenie.

@jeltica ale menilo sa to minulý mesiac len tak by mohli mať pochopenie podľa mňa, stálo kopec peňazí zariadiť to a teraz mám byť bez príjmu

patrike
Dnes o 13:01
@anonym_autor

@patrike ale mne povedali že kým oni nevydaju rozhodnutie ja to nesmiem otvoriť a že oznámenie mi zamietnu

@anonym_autor Maju pravdu. Tak vybav rychlo poza bucky tie objednane zakaznicky a potom zatvor, aby prisli na uvodnu kontrolu do akoze zatvorenej prevadzky.

patrike
Dnes o 13:02
@anonym_autor

@jeltica ale menilo sa to minulý mesiac len tak by mohli mať pochopenie podľa mňa, stálo kopec peňazí zariadiť to a teraz mám byť bez príjmu

@anonym_autor Statne urady musia konat podla zakona, nie podla tvojich prosieb a potrieb. Uradnicka tiez nebude riskovat vypoved kvoli tolerovaniu tvojich preslapov.

amonet
Dnes o 13:03

absolutne nic neospravedlnuje ze to zmenili pred mesiacom. ty otvaras dnes a dnes sa ta tyka to zmenene. potrebujes schvalenie hygieny bez toho nemozes otvorit

anonym_2010a2
Dnes o 13:06
@anonym_autor

@anonym_autor haha pochopenie, ak niekto neovláda vyhlášku ci zákony 🤦‍♀️tak to na Slovensku potom vyzerá.

anonym_2f15bb
Dnes o 13:08
@patrike

@anonym_autor Maju pravdu. Tak vybav rychlo poza bucky tie objednane zakaznicky a potom zatvor, aby prisli na uvodnu kontrolu do akoze zatvorenej prevadzky.

@patrike milujem tu hlášku ,, tak výbav rýchlo poza bučky,,🤣to som ešte nikdy nepočula 🤣🤣

anonym_5acd07
Dnes o 13:09

Od 15. 7. 2026 je účinná zmena zákonu č. 355/2007 Z. z. o Ochrane verejného zdravia. A teda pri pedikúre ide o zariadenie starostlivosti o ľudské telo. Musíš podať žiadosť o uvedenie priestorov do prevádzky. Do právoplatného rozhodnutia nemôžeš začať prevádzkovať pedikúru.

patrike
Dnes o 13:24
@anonym_5acd07

Od 15. 7. 2026 je účinná zmena zákonu č. 355/2007 Z. z. o Ochrane verejného zdravia. A teda pri pedikúre ide o zariadenie starostlivosti o ľudské telo. Musíš podať žiadosť o uvedenie priestorov do prevádzky. Do právoplatného rozhodnutia nemôžeš začať prevádzkovať pedikúru.

@anonym_5acd07 Este dodam, ak to je kdesi dole v panelaku a susedom zacne vadit vacsi pohyb ludi, s radostou ju udaju.

anonym_2687ca
Dnes o 13:42

Kazda druha robi na cierno…

amonet
Autor odpoveď zmazal
amonet
Dnes o 13:57
@anonym_2687ca

Kazda druha robi na cierno…

@anonym_2687ca dočasne

anonym_96ce46
Dnes o 14:19

Áno, presne tak sa to robí, práve dnes boli u nás otvárame prevádzku a 50€ kolok spolu so žiadosťou sa dáva. Hygiena prišla po týždni.

autor
Dnes o 14:20
@anonym_5acd07

@anonym_5acd07 ale ja nemôžem teraz mesiac nerobiť mám dieťa platím 2 nájmy pani si to predstavuje ružovo keď len sedí v kancelárii

patrike
Dnes o 14:27
@anonym_autor

@anonym_5acd07 ale ja nemôžem teraz mesiac nerobiť mám dieťa platím 2 nájmy pani si to predstavuje ružovo keď len sedí v kancelárii

@anonym_autor A co mi s tym ? Mame zmenit zakon ? Zbytocne sem pises, ked tocis svoje ako pokazena platna. Ked dostanes pokutu, budes na tom este horsie.

verus_16
Dnes o 14:31

@anonym_autor ale ved pred otvorenim akejkolvej prevadzky bolo potrebne vyjadrenie hygieny.

anonym_c1dbbc
Dnes o 14:32
@anonym_autor

@anonym_autor ale to je tvoj problem, ze si si veci nezistila skor. Neznasam takychto ludi, ktori si veci nezistia a potom kopu okolo seba, aki su ostatni nespravodlivi. Tak ti treba.

autor
Dnes o 14:34
@verus_16

@anonym_autor ale ved pred otvorenim akejkolvej prevadzky bolo potrebne vyjadrenie hygieny.

@verus_16 nebolo,6 rokov sa davalo v ZSLT iba oznámenie

anonym_c1dbbc
Dnes o 14:34
@anonym_autor

@anonym_autor a ty si co myslis? Ty si nenastudujes veci vopred a potom hadzes vinu na ostatnych? To su tvoje sracky a vyzer si ich

autor
Dnes o 14:37
@anonym_c1dbbc

@anonym_autor a ty si co myslis? Ty si nenastudujes veci vopred a potom hadzes vinu na ostatnych? To su tvoje sracky a vyzer si ich

@anonym_c1dbbc mali verejne oznámiť že sa to mení q nie čakať že to budeme vedieť všetci

anonym_c1dbbc
Dnes o 14:39
@anonym_autor

@anonym_c1dbbc mali verejne oznámiť že sa to mení q nie čakať že to budeme vedieť všetci

@anonym_autor 😅😅😅 a ty kde zijes? Vsetky novely zakona su dostupne na nahliadnutie, vies si vsetko sama dohladat. Alebo stacilo zdvihnut telefon a zavolat na hygienu, ty inteligentka.
Alebo si predstavujes, ze osobne za tebou pride hygienicka domov a vysvetli ti veci? Sa uvedom. Boze, dufam, ze dostanes pokutu, lebo si ine nezasluzis

anonym_570609
Dnes o 14:41

Neznalosť zákona neospravedlňuje a keď máš prevádzku si povinná sledovať zmeny zákonov, ktoré sa týkajú druhu tvojej prevádzky a s tým následne pracovať. Darmo sa budeš vyvršovať na hygieničke, treba vedieť prijať sama za seba zodpovednosť a nie hádzať vinu na ostatných.

mk1111111111
Dnes o 14:45
@anonym_autor

@anonym_autor Ty si si bola povinna zistit, teda citat vyhlasky. Mas to nejake pomylene

anonym_49f5bd
Dnes o 14:47
@anonym_autor

@anonym_autor a doteraz si nerobila nikde, že ti bude chýbať akurát tento zárobok?

Strana
z2