Problémy s hygienou pri otváraní prevádzky. Čo robiť?
ahojte, oznámila som otvorenie prevádzky a pani z hygieny mi volala že vraj mám zaplatiť 25 alebo 50 eur a požiadať o uvedenie do prevádzky,a že do vydania rozhodnutia nesmiem podnikať,ale ja už mám klientky ja ich nezruším..... stretli ste sa už a tým?
aka prevadzka a mas schvalenie hygieny pred otvorenim?
@amonet ja som poslala oznámenie iba ako sa to
robí od roku 2021, pedikúra
a urcite si si to dobre nastudovala. ide o prevadzku starostlivost o ľudske telo a to ma svoje pravidla
a urcite si si to dobre nastudovala. ide o prevadzku starostlivost o ľudske telo a to ma svoje pravidla
@amonet vraj sa menila novela zákona 15.7....doteraz sa oznamovalo od kovidu bez toho aby sme potrebovali papier od hygieny
Urad nema dovod vymyslat si, to si si mala zistit vopred, ake papiere potrebujes. ak budes mat stastie, nepridu ta kontrolovat a nedaju pokutu kvoli chybajucim papierom. Papiere sa vzdy riesia vopred, az potom sa otvara prevadzka (gastro, pedikura, nejaka kovovyroba s BOZP atd). Rob, ako uznas za vhodne.
Urad nema dovod vymyslat si, to si si mala zistit vopred, ake papiere potrebujes. ak budes mat stastie, nepridu ta kontrolovat a nedaju pokutu kvoli chybajucim papierom. Papiere sa vzdy riesia vopred, az potom sa otvara prevadzka (gastro, pedikura, nejaka kovovyroba s BOZP atd). Rob, ako uznas za vhodne.
@patrike ale mne povedali že kým oni nevydaju rozhodnutie ja to nesmiem otvoriť a že oznámenie mi zamietnu
neviem, ci oznamenie v dnesnej dobe staci, zda sa mi, ze je treba normalna kontrola a nasledne schvalenie.
neviem, ci oznamenie v dnesnej dobe staci, zda sa mi, ze je treba normalna kontrola a nasledne schvalenie.
@jeltica ale menilo sa to minulý mesiac len tak by mohli mať pochopenie podľa mňa, stálo kopec peňazí zariadiť to a teraz mám byť bez príjmu
@jeltica ale menilo sa to minulý mesiac len tak by mohli mať pochopenie podľa mňa, stálo kopec peňazí zariadiť to a teraz mám byť bez príjmu
@anonym_autor Statne urady musia konat podla zakona, nie podla tvojich prosieb a potrieb. Uradnicka tiez nebude riskovat vypoved kvoli tolerovaniu tvojich preslapov.
absolutne nic neospravedlnuje ze to zmenili pred mesiacom. ty otvaras dnes a dnes sa ta tyka to zmenene. potrebujes schvalenie hygieny bez toho nemozes otvorit
@anonym_autor haha pochopenie, ak niekto neovláda vyhlášku ci zákony 🤦♀️tak to na Slovensku potom vyzerá.
@anonym_autor Maju pravdu. Tak vybav rychlo poza bucky tie objednane zakaznicky a potom zatvor, aby prisli na uvodnu kontrolu do akoze zatvorenej prevadzky.
@patrike milujem tu hlášku ,, tak výbav rýchlo poza bučky,,🤣to som ešte nikdy nepočula 🤣🤣
Od 15. 7. 2026 je účinná zmena zákonu č. 355/2007 Z. z. o Ochrane verejného zdravia. A teda pri pedikúre ide o zariadenie starostlivosti o ľudské telo. Musíš podať žiadosť o uvedenie priestorov do prevádzky. Do právoplatného rozhodnutia nemôžeš začať prevádzkovať pedikúru.
Od 15. 7. 2026 je účinná zmena zákonu č. 355/2007 Z. z. o Ochrane verejného zdravia. A teda pri pedikúre ide o zariadenie starostlivosti o ľudské telo. Musíš podať žiadosť o uvedenie priestorov do prevádzky. Do právoplatného rozhodnutia nemôžeš začať prevádzkovať pedikúru.
@anonym_5acd07 Este dodam, ak to je kdesi dole v panelaku a susedom zacne vadit vacsi pohyb ludi, s radostou ju udaju.
Kazda druha robi na cierno…
Áno, presne tak sa to robí, práve dnes boli u nás otvárame prevádzku a 50€ kolok spolu so žiadosťou sa dáva. Hygiena prišla po týždni.
@anonym_5acd07 ale ja nemôžem teraz mesiac nerobiť mám dieťa platím 2 nájmy pani si to predstavuje ružovo keď len sedí v kancelárii
@anonym_5acd07 ale ja nemôžem teraz mesiac nerobiť mám dieťa platím 2 nájmy pani si to predstavuje ružovo keď len sedí v kancelárii
@anonym_autor A co mi s tym ? Mame zmenit zakon ? Zbytocne sem pises, ked tocis svoje ako pokazena platna. Ked dostanes pokutu, budes na tom este horsie.
@anonym_autor ale ved pred otvorenim akejkolvej prevadzky bolo potrebne vyjadrenie hygieny.
@anonym_autor ale to je tvoj problem, ze si si veci nezistila skor. Neznasam takychto ludi, ktori si veci nezistia a potom kopu okolo seba, aki su ostatni nespravodlivi. Tak ti treba.
@anonym_autor ale ved pred otvorenim akejkolvej prevadzky bolo potrebne vyjadrenie hygieny.
@verus_16 nebolo,6 rokov sa davalo v ZSLT iba oznámenie
@anonym_autor a ty si co myslis? Ty si nenastudujes veci vopred a potom hadzes vinu na ostatnych? To su tvoje sracky a vyzer si ich
@anonym_autor a ty si co myslis? Ty si nenastudujes veci vopred a potom hadzes vinu na ostatnych? To su tvoje sracky a vyzer si ich
@anonym_c1dbbc mali verejne oznámiť že sa to mení q nie čakať že to budeme vedieť všetci
@anonym_c1dbbc mali verejne oznámiť že sa to mení q nie čakať že to budeme vedieť všetci
@anonym_autor 😅😅😅 a ty kde zijes? Vsetky novely zakona su dostupne na nahliadnutie, vies si vsetko sama dohladat. Alebo stacilo zdvihnut telefon a zavolat na hygienu, ty inteligentka.
Alebo si predstavujes, ze osobne za tebou pride hygienicka domov a vysvetli ti veci? Sa uvedom. Boze, dufam, ze dostanes pokutu, lebo si ine nezasluzis
Neznalosť zákona neospravedlňuje a keď máš prevádzku si povinná sledovať zmeny zákonov, ktoré sa týkajú druhu tvojej prevádzky a s tým následne pracovať. Darmo sa budeš vyvršovať na hygieničke, treba vedieť prijať sama za seba zodpovednosť a nie hádzať vinu na ostatných.
@anonym_autor Ty si si bola povinna zistit, teda citat vyhlasky. Mas to nejake pomylene
@anonym_autor a doteraz si nerobila nikde, že ti bude chýbať akurát tento zárobok?

aka prevadzka a mas schvalenie hygieny pred otvorenim?