icon

Prihlásenie sa na trvalý pobyt

lenuska333
22. aug 2021

Dobrý deň chcem sa opýtať nasťahovali sme sa do nového domu ale ešte nie sme prihlásený koľko času na to mam riešime iné veci tak nejak na to nemám čas a druha otázka musím sa s terajšieho bydliska odhlásiť Ďakujem

mogaa
22. aug 2021

no nemôžeš mať 2trvalé pobyty...a myslím že to nie je ani časovo obmedzené, do kedy sa treba prihlásiť na nový trvalý pobyt....napr.neter si pobyt prehlasovala až po zápise dieťaťa do škôlky, lebo u nás sú škôlky podľa trvalého pobytu a až potom berú deti ktoré do nich nepatria....takže ju dala do škôlky kde mala zapísaný pôvodný trvalý pobyt a až potom si vybavila nový TP(to by ju musela dať do inej škôlky, ktorá je horšia)...a bolo to až niekoľko mesiacov po kúpe bytu

patka06
22. aug 2021

z terajšieho bydliska neodhlasuješ, prihlásením sa na nový TP sa ten predošlý zruší
nie je žiadne časové obmedzenie dokedy na máš prihlásiť

luccija
22. aug 2021

@patka06 nie je to tak, že musí najprv prebehnúť kolaudácia?aby im dali TP?

patka06
22. aug 2021

@luccija samozrejme dom musí byť skolaudovaný

rk123
22. aug 2021

presne tak nie je to casovo obmedzene, trvaly pobyt mozes mat uplne inde ako byvas. my sme sa prestahovali pred troma rokmi a trvaly pobyt mame v starom byte stale ☺️

zuzkaa1991
22. aug 2021

@luccija
@lenuska333 na trvalý pobyt sa prihlasujete po kolaudácii domu trva to dokopy 10min ;) len vypisete tlacivo odnesiete na urad a s tlačivom idete na policiu....ak mate stary u rodičov alebo niekde inde kde majiteľ nehnuteľností rodona nemusite sa plasit my napr mame u svokry TP a v dome žijeme 3 roky

katulastraka
22. aug 2021

@zuzkaa1991 ziadne tlacivo na policii nepotrebuju. Policia to vidi v systeme 🙂

luccija
22. aug 2021

@zuzkaa1991 ja viem my sme to už absolvovali len my sme neskôr kolaudovali a netreba ísť na políciu.u nás v dedine možno to len my máme také pravidlá Vám nedajú ani smetiak bez TP

zuzkaa1991
23. aug 2021

@katulastraka novinka ;) oka 2019 trebalo

zuzkaa1991
23. aug 2021

@luccija ja tu mam smetie na jednu osobo platím resp. Za seba (ako zahradkari) q na TP riadne platíme za 3os

lenuska333
autor
23. aug 2021

@luccija my sme kúpili už skolaudovaný dom

1katus1
23. aug 2021

@lenuska333 odhlásia ta automaticky aspoň manžela tak odhlásili pri zmene TP

simca06022011
23. aug 2021

Ked budes mat cas prehlasis... nie je ziadny termin, na nic.

Ale zase je to chvila toto vybavit, ja som to robila medzi prvymi vecami.. lebo po uradoch sa aj tak behalo, a o to menej som sa musela zabavat so zmenou adresy zase pri niektorych instituciach 🙂 A zase.. je tu covid teraz, ak planujes pockat dajme tomu mesiac,pol rok.. tak by som to radsej vybavila hned. Ak zavru dokladove odd. nevybavite nic.
Dalsia vec, aj smeti musis nahlasit na urade, cize rovno si ten TP mozes zmenit.

Polovicka na to kaslala a nahalsovat zmeny vsade dodatocne, menit doklady a znovu behat sa mu nechce teraz, tak je stale inde :D Smeti ho nasli, aj ked tu nema TP.. prislo mu z obce ze realne tu byva.. a robi smeti, tak ma platit :D Zase v mieste TP neplati za smeti, lebo realne tam nebyva, odhlasili ho z tade.