icon

Príspevok na vytvorenie pracovného miesta a pre dlhodobo nezamestnaného

etella01
14. jan 2015

Ahojte, naozaj potrebuje radu niekoho kto tejto problematike rozumie.
Moja prvá otázka je: Je možné aby dostal zamestnávateľ( ja som v evidencii UoZ a mám do 29 rokov) príspevok na vytvorenie pracovného miesta vo výške 456,54€ aj keď bol môj posledný zamestnávateľ pred viac ako 12.-timi kalendárnymi mesiacmi.
- na stránke UPSVaR je síce napísané že môže, ale či s tým nemá niekto osobnú skúsenosť.
A druhá moja otázka je, ak zamestnávateľ dostane na mňa príspevok na zamestnanca, a dá mi minimálnu mzdu 380€, môžem ja ako zamestnanec zároveň žiadať o príspevok, pre dlhodobo nezamestnaných mladých, ktorí sú na UP evidovaní viac ako jeden rok?
Ďakujem

sue
•
14. jan 2015

@etella01
1. áno je to možné, každý ÚP však má aj vlastný systém bodovania, resp. výberu zamestnávateľov, ktorým udeľuje tieto príspevky (keďže žiadateľov je veľmi veľa a nedá sa väčšinou vyhovieť všetkým)
2. pokiaľ viem, tak nie, ale nie je to na 100%

slavka034
•
14. jan 2015

1.ano
2.ano,ak splnas podmienku ze pred nastupom do prace si bola dlhodobo evidovana na UP resp.si bola poberatelom davok v hmotnej nudzi

etella01
autor
•
15. jan 2015

@slavka034 ďakujem

etella01
autor
•
15. jan 2015

@slavka034 a príspevok pre zamestnanca, nie je podmienený hmotnou núdzou?
Ďakujem

slavka034
•
15. jan 2015

@etella01 nie tam staci byt ,(samozrejme pri kazdej vyzve je to inac)dlhodobo nezamestnany.Niekde stacia 3 mesiace evidencie,pri inej 12 mesiacov.Ak myslis prispevok od statu po dobu 1 roka,tam je podmienka jednak neprekrocit odmenu za pracu tusim strop je 760€ a aj evidencia na UP viac ako 12 mesiacov

lusmi
•
18. aug 2015

ahojte môžte ysvetlit čo to znamenna že som dostala Predvolanie za učelom výberu do projektu zapracovanie Uoz mam 28rokov vysvetlite