Problematické skúsenosti s nájomným bytom
Ahojte , bývali sme v byte rok s 2 deťmi. Na začiatku nájmu sme zložili nájom ,deposit a najom dopredu. Na zmluvu sme sa vsetci podpisali , na zmluvu ktoru mala a má pani majitelka sme sa tiez podpisali a napisali sme tam ze sme zlozili najom 800e, my máme len zmluvu kde sme len podpísaný bez toho že sme zložili nájom. Zo začiatku boli snou dosť problémy, byt bol na prvy pohlad ok, ale ako sme sa tam zabývali už nie, plesnivá kúpeľňa , svetlá plesnivé, okná , šuflíky vypadávali , rozbita miska na zachode a ona sa ohrádzala tým že ked sa nam nelubi mozme sa vypratat ale my sme nemali inu moznost nakolko sme mali malinke dieta a byvat sme museli niekde. Na nase neustale stazovanie nakoniec vymenila svetla , dosku a to vsetko plesnive som musela ja umyvat. Dokonca ked sme sa chceli kupat tak plavala pleseň. Ako tak rok isiel sme si nasli nový najom, odišli sme aj to nam nevratila depozit , vraj bude farbiť steny a čo všetko tam bolo treba vymeniť. Potom nam poslala rocne zuctovanie kde mali sme zaplatit urcitu sumu a ako sme to ratali ta suma nesedela a mali sme zapltit aj za to obdobie kedy sme tam my nebyvali ale iný najomcovia , na toto som jej povedala ze my nic platit nebudeme nech si to strhne z depozitu. A dnes nam dosiel po roku list od advokata kde nas ziadaju o uhradenie tej sumy a este plus jemu mame zaplatit. Ako to riesit ? Mame si najst pravnika ? My platit nic nebudeme ked mame dokaz o tom ze tie peniaze nemame zaplatit q dokonca sa ohradza tym ze sme jej nedali ani ten najom dopredu ze ona nema doklad o tom , pritom to ma na zmluve ktoru nechce ukazat a my mame len dokaz ten ze sme vyberali v ten den z uctu peniaze na ten najom. V tom case pri podpisovani zmluvy som bola tehotna a bola tam len ona a ja so snubencom. Ako to vyriesit takuto situaciu ?
To vyzera na nejaku spekulantku, akoze uz to, ze ste podpisali dve rozlicne zmluvy mi pride na hlavu. Ten advokat realne existuje? Lebo peciatku a podpis ti viem aj ja na pockanie spravit 😅 a ked nema stav meracov z dna vasho nastahovania, tak nadarmo bude chciet uhradit nedoplatok za cely rok
@michaela789 ale ano bol, ale ako sme to pocitali ona do toho zapocitala aj obdobie kedy sme tam nebyvali. A ked som jej to rozpisala , tak mi uz neodpisala
@cyberk ano existuje, ale pravdepodobne sa s nimi pozná lebo oni v tom meste poznaju polku ludi. Ale ona merala aj v den odchodu aj prichodu
Co mate konkrétne v zmluve, ktorú máte vy v rukách? Kľudne aj do IP posli. Prenajimam byty, ale to, že vy mate jednu a ona druhu zmluvu, je už podvod sám o sebe.
@kavasmliekom v praci som , ked tak poslem poobede 🙂
To čo je za podvodníčku? Ja som pri odpise meračov vždy bola prítomná a podpísala som, že údaje boli odpísané správne a podľa skutočnosti.
To ako keby do tej zmluvy tie údaje ani nedala. Ale ak ste to v takomto stave podpisali, tak neviem či sa z toho vymotate bez platenia... Mali ste si to skontrolovať hneď, bohužiaľ.
A to že ona má inak spracovanú zmluvu ako vy - to bol hneď signál, že pôjde poza bučky...
@michaela789 a ako sa to dá podla toho vypočítať? ja som z toho jeleň a nevyznám sa v tom

A to stav energií a meračov nebol zakotvený v zmluve? Teda ak rozumiem správne, ide o poplatky za elektrinu, plyn, vodu atď...?
Ja som bývala v dvoch nájmoch a pri každom bol stav meračov uvedený v zmluve - že od týchto hodnôt preberáme byt a teda platíme za utraty energií až od podpisu danej zmluvy. Tak sa to dalo pekne vypočítať pro odsťahovaní, koľko reálne sme minuli a či to je alebo nie je na nedoplatok.