Riešenie problému s exekúciou na nehnuteľnosti
nehn. má viacerých majiteľov.
Manž. chcel od jedného majiteľa z rodiny odkúpiť jeho podiel.
Lenže na stránke katastra ukazuje, že daný pán má exekúciu. Po tel . kontakte tvrdí, že žiadnu exekúciu nemá resp. mal, ale už je všetko vyplatené. Manž. chcel jeho exekúciu vyplatiť + doplatiť do výšky jeho podielu.
Je možné žeby kataster niečo pozabudol vymazať? ako máme ďalej postupovať? my v podstate ani nevieme aká je výška tej exekúcie - pretože je vraj všetko už dávno vyplatené. Kde zistíme pravdu?
Veď zavolajte tomu exekútorovi.
exek. má právo dávať info o cudzej exekúcii?
Veď sa spýtať len, či je údaj na LV pravdivý. Za to nič nedáš. Tak nech pán zavolá exekútorovi pred vami. Keď chce predať, urobí tak.
A určite neriešte sami bez právnika kúpu pozemku,na ktorom je exekúcia.
Ja ked som nieco riesila ohladom exekucie niekoho z rodiny, tak mi tieto informacie poskytli
pán býva v zahraničí.
na sk chodí minimálne, takmer vôbec
Kataster určite nezabudol vymazať exekúciu, ale exekútor neposlal katastru žiadosť o výmaz exekúcie. Takže len u exekútora prezistit, či je dlh vyplatený. Mohol by vám plnú moc pán poslať
Kataster určite nezabudol vymazať exekúciu, ale exekútor neposlal katastru žiadosť o výmaz exekúcie. Takže len u exekútora prezistit, či je dlh vyplatený. Mohol by vám plnú moc pán poslať
@fialkafialkovita áno. To je jediné možné vysvetlenie.
no určite pravdivé info nájdeš na katastri. Na cica si pozri či tam nie je náhodou teda plomba a kedy bola posledná aktualizácia. Určite kataster na nič nezabudol a exekútor tiež. Skôr si myslím, že exekúcia je stále a majiteľ ju nevyplatil, aj tak tvrdil, že žiadnu exekúciu nemá. A tomu predaju...zistite si či on nie je povinný ponúknuť svoju časť na predaj všetkým vlastníkom ešte predtým ako to predá len tvojmu mužovi. Lebo ostatní vlastníci to môžu potom napadnúť.
Manžel napíše e-mail exekútorovi a prejaví záujem o kúpu exekvovaného podielu v exekučnej dražbe. Ak by už nebola exekúcia na podiel, exekútor dá vedieť. Pochybujem, že by exekútor blokoval nehnuteľnosť, ak pohľadávka bola vymožená. Koniec koncov, doklad o vyúčtovaní exekúcie by mal mať aj ten spoluvlastník, keď tvrdí, že je všetko urovnané.
ďakujeme všetkým za odpovede a rady.
Budeme postupovať podľa vašich rád. Ďakujeme.
Ak budete kupovať klasickou kúpnou zmluvou, poradila by som vám podať na kataster urýchlený návrh na vklad do 15 dní. Aby sa nestalo, že nabehnú na predávajúceho ďalšie exekúcie za štandardnych 30 dni. A zmluvu a návrh na vklad dať vypracovať notárovi alebo právnikovi, aby sa nemusel kvôli nejakej chybe robiť dodatok k zmluve, keď je predávajúci v zahraničí
Ak budete kupovať klasickou kúpnou zmluvou, poradila by som vám podať na kataster urýchlený návrh na vklad do 15 dní. Aby sa nestalo, že nabehnú na predávajúceho ďalšie exekúcie za štandardnych 30 dni. A zmluvu a návrh na vklad dať vypracovať notárovi alebo právnikovi, aby sa nemusel kvôli nejakej chybe robiť dodatok k zmluve, keď je predávajúci v zahraničí
@fialkafialkovita na toto stačí vložiť peniaze do notárskej úschovne, pretože aj za 2 dni môže nabehnúť exekúcia
@fialkafialkovita na toto stačí vložiť peniaze do notárskej úschovne, pretože aj za 2 dni môže nabehnúť exekúcia
@sasa1310 máte pravdu, to je najlepšie
Preco chce kupit iba podiel?

U exekutora