Riešenie starostlivosti pri chorobe dieťaťa po 11 roku
Ahojte mamičky, len som sa chcela opýtať, že ako riešite situáciu ohľadom toho keď dieťa ochorie , Dieťa po 11 roku .
Do 11 rokov som mala nárok normálne n očr, , keď bolo treba a nemal mi kto s chorou dcérou ostať, tak som očr aj využila, nárok zo sociálnej poisťovne .
Ale teraz má dcéra už práve 11 rokov a keď ochorie nemá mi kto s ňou ostať doma.
Viete mi povedať , poradiť ako ste takuto situáciu riešili po 11 roku?
V rámci riadnych možností so sociálnej poisťovne, alebo zákonníka práce, je po 11 roku dieťaťa ešte nejaký nárok?
Nemá mi kto z dcérou ostať keď ochorie.
Očr je predsa možné brať aj na dospelého,čiže tam nie je obmedzenie veku. Kolegyňa bola teraz dva týždne na ocr so svojou mamou.
Ak lekára potvrdí, že zdravotný stav ošetrovanej osoby "nevyhnutne vyžaduje ošetrovanie inou fyzickou osobou," tak máš nárok na očr bez ohľadu na vek ošetrovaného.
https://www.socpoist.sk/kto-som/zivnostnik-szco...
normalne s nou budes doma tak ako aj doteraz. ved ktore 11 rocne dieta sa vie o seba v chorobe postarat 😉
Normálne máš nárok na ocr aj pre dospelého ked to vyžaduje zdrav.stav
Toto co pises platilo cez kovid ked boli školy zatvorené
obmedzenie veku sa tyka iba zdravych deti. Teda ked zdravemu dietatu zatvoria skolu, napr.
Vtedy je to na rozhodnuti lekara, a posudeni, ci je dieta v stave, ze moze byt doma same.
Ale ak je clovek chory, velkove obmedzenie nieje. Resp. lekar posudzuje, ci je chory schopny sa v tom stave o seba postarat, alebo nie. Ak nie, tak vypise OCR.
obmedzenie do 12 rokov veku platilo len pre pandemicke OCR, OCR pri chorobe a uraze nie je vekom limitovane
Obmedzenie veku stále platí na zdravé dieťa, ak je škola zavretá zriaďovateľom na odporúčanie RUVZ alebo je dieťatu nariadená karanténa
Odkiaľ vzali ľudia túto blbosť, že s dieťaťom nad 11 rokov sa nedá ostat na OCR? Toto nikdy ani neplatilo
Všade som našla pri dieťati do 11. Áno môže byť aj ocr na dospelého, ale dlhodobo nepriaznivý stav
A toto čo som ja myslela sa mi jedna o krátkodobú očr, do 14 dní.
@mississ ..
Áno, na 12-ročné dieťa sa dá vziať OČR (ošetrovné), ale platia pre to špecifické podmienky. Štandardná OČR sa poskytuje do dovŕšenia 11. roku veku dieťaťa (teda do 11. narodenín). Po tomto veku je možné získať OČR len ak lekár potvrdí potrebu ošetrovania z dôvodu choroby.
Pred dvoma rokmi som bola na OCR s 13 rocnym
Aha, ďakujem. Tak to by bolo fajn. Snáď teda aj po 11 roku je nejaká možnosť. Veď nenechám len tak doma samé 11 ročné choré dieťa.
Aha, ďakujem. Tak to by bolo fajn. Snáď teda aj po 11 roku je nejaká možnosť. Veď nenechám len tak doma samé 11 ročné choré dieťa.
@mississ .. ak je dieťa naozaj choré a vás pediater nie je totálny debil, tak ocr nie je problém. Mňa sa pri ovcich kiahnach 13 ročného hneď pýtal, či mi má vypísať ocr.
Všade som našla pri dieťati do 11. Áno môže byť aj ocr na dospelého, ale dlhodobo nepriaznivý stav
A toto čo som ja myslela sa mi jedna o krátkodobú očr, do 14 dní.
Nepýtaj sa umelej inteligencie, hľadaj informácie na oficiálnej stránke
https://www.socpoist.sk/kto-som/zivnostnik-szco...
@mississ
prilis sa spoliehate na tu umelu inteligenciu. Treba si dohladat oficialne zdroje, ked AI vypluje nekorektne alebo neuplne informacie. A hlavne pri zakonoch a pravnych veciach dava Ai uplne hovadiny
OCR je ošetrovanie člena rodiny, neplatí len na dieťa a nie je obmedzené vekom.
prilis sa spoliehate na tu umelu inteligenciu. Treba si dohladat oficialne zdroje, ked AI vypluje nekorektne alebo neuplne informacie. A hlavne pri zakonoch a pravnych veciach dava Ai uplne hovadiny
@anonym_f66b4e Blbé je, že nie len AI, aj niektorí lekári tvrdia blud, že OČR môžu dať len do 11rokov
Odkiaľ vzali ľudia túto blbosť, že s dieťaťom nad 11 rokov sa nedá ostat na OCR? Toto nikdy ani neplatilo
@doriiis pocas pandemie. Ked pandemicka ocr pre zatvorene skoly bola pre zdrave deti iba do 11r.
ak bola dieta starsie, cize 11+ nemal rodic narok na pandemicku OCR na zdrave dieta. Iba vtedy, ak tlacivo potvrdil a vystavil lekar, lebo napr. uznal, ze dieta este nieje bud zdravotne alebo psychicky schopne sa same o seba postarat a vyzaduje celodennu starostlivost.
Odvtedy si vsetci vek 11r. zobrali ako mantru, a siria do neba volajuce sprostoti.
Horsie, ze take bludy nahovaraju detsky lekari rodicom deti v ambulancii, a potom maju matky hlavy v smutku (lebo zo zasady veria vsetkemu, co im kto povie, nevedia, nepoznaju svoje moznoti, prava, nic), ze maju nechat 11-12 x rocne deti same doma v horuckach,atd.
Ja mam osobnú skusenost že na dospelú osobu a dieta starsie ako jedenásť rokov ma narok na ošetrovné, len v pripade dlhodobo nepriaznivého zdravotného sravu alebo pri vážnych diagnózach a stavoch, napr.pooperačné atď....
Ja mam osobnú skusenost že na dospelú osobu a dieta starsie ako jedenásť rokov ma narok na ošetrovné, len v pripade dlhodobo nepriaznivého zdravotného sravu alebo pri vážnych diagnózach a stavoch, napr.pooperačné atď....
@anna777115 ci lekar vypise OCR je na jeho zvazeni, ale bezne sa da cerpat OCR aj pri chripke s vysokymi teplotami, nemusi to byt dlhodoba ani zavazna diagnoza. Narok ma kazdy, kto plati nemocenske poistenie a komu ho vypise lekar.

OČR na chorého nemá obmedzenie veku, kľudne môžeš mať aj na dospelého ak je to potrebné