Rodičovský dôchodok - výpočet
Ahojte, vidim ze uz dochodcom chodia vymeriavacie zaklady rodicovskeho dochodku, mamka este nedostala(ma narok len mamka) ale teraz tak uvazujeme
1. Bola som v roku 2021 na rodicaku a z toho by mala dostat 9.90/mesacne +som mala dohodu kde som nemala mesacny prijem ale rocny 3120 eur cize z toho plus 3.90? Vobec nikde som nenasla tento moj priklad
2. Ak kalkulacia ostane taka aka je tak prijem dalsi rok som mala rodicak+990 eur/mesacne v hrubom tak aky bude rodicovsky dochodok?
3. V maju sa bude vyplacat rodicovsky dochodok za cely rok ak sa rodicu (nedajboze) nieco stane dieta bude vracat ten rodicovsky dochodok kedze sa vyplaca na cely rok?
@draik dakujem,
ked som to pochopila spravne, tak u mna nejde o 6 x 21,80 eura, ale ten posledný 6.ty odpracovany mesiac som mala i odstupné a vyssi vymeriavaci zaklad, takze oni cely vymeriavaci zaklad za 6 mesiacov vezmú do úvahy a vyrátajú akoby ciastky na 12 mesiacov.
Preto mi to nesedelo, ked som ratala, ze i z tej poslednej júnovej mega mzdy bude iba 21,80 eura, dobre to už chapem?
@andreakotesova dakujem,
mna prekvapilo, ze pisali, ze max. 21,80 eura za mesiac a u mňa vyrataju z poslednej júnovej mega mzdy (aj odstupne) akoby som pracovala cely rok.
@opica_skorica tak viac ako 21,80 Eur za jedno dieťa rodičia nedostanú, aj keby zarobilo za r. 2021 100 000 Eur. Je to strop.
@andreakotesova to mi je jasne, len vdaka tvojmu linku s kalkulackou uz viem aj to, ze vymeriavaci zaklad ich nezaujima za 1 mesiac a z toho 21,80.
Ale ze zrataju sa vsetky vymeriavacie zaklady (aj ten moj 6.ty s odstupnym) a z toho vyrataju sumu na kazdy mesiac.
Velika vdaka za link.
Prosím vás, svagrovi rodicia nedostali zaňho rodičovský dochodok. Viete mi poradiť, čo majú urobiť? Švagor normálne pracoval. Ďakujem
@andreakotesova zavolat na Socialnu.
Dobrý večer chcem sa opýtať mamka ešte nedostala výmer neviem ako to je tak dúfam ze bude dostávať. Ja som zamestnaná, ale sestra pracuje len na dohodu 4Hodiny, leboma syna autistu.

@opica_skorica https://www.socpoist.sk/kalkulacka-na-informati... prepocitaj si.