Rozdielny trvalý pobyt
Dobry den, zienky, prosim vas...ak by mala matka iny trvaly pobyt ako dieta (nie su zobrati), plynuli by z toho nejake problemy napr. s poberanim materskej, rp, alebo hocako na urade/skolke trebars? Ze vraj dieta musi mat spolocny pobyt s maminou? Uvediete ma trosku do obrazu v tomto?
Dakujem ❤️
Ano, na matrike automaticky dávajú trvalý pobyt , tam, kde je má matka, potom to treba zmeniť, problémy pri vyplácaní dávok by nemali byť, len sa bu´d nahlási zmena alebo sa na žiadosti vypisuje rozdielny trvalý pobyt. Ale nevidím zmysel v tom aby dieťa mali iný trvalý pobyt ako matka.
Pokiaľ ja viem, pri pôrode automaticky zapíšu dieťaťu ako trvalý pobyt trvalý pobyt matky. Neskôr sa to môže zmeniť.
A nebudu na maminu divne pozerat, ked dietatko ma meno po otcovi (nie,nie som puritan,ale na Slovensku ma uz nic neprekvapuje) + este bude mat aj inu adresu?
Moja prvá dcéra má meno po otcovi, dve ďalšie po priateľovi. Trvalý pobyt máme všetci pri ex, okrem priateľa. 😃 Takže aj priateľove deti majú trvalý pobyt pri mojom ex, aj ja. Samozrejme, bývame s priateľom.
A nie, nikto sa nad tým nepozastavuje, veď nikto nerieši, kto kde má trvalý pobyt, ...či teba sa pýta známa na ulici "kde máš trvalý pobyt?" Alebo "kde bývaš?"
S vyplacanim davok nie je problem. Mala som 2 roky iny trvaly pobyt ako dcera a normalne mi chodila rodicovska a nikto sa nad tym ani raz nepozastavil.
@tosomja nie 🤣 samozrejme,mas pravdu, v niektorych veciach mi to treba polopatisticky vysvetlit 🙈🤷♀️
Dakujem zienky...kamaratka sa ma pytala, ci sa da zmenit pobyt dietatka k otcovi, kedze byvaju na dedine a priatel ma pobyt v meste u rodicov...kedze pocula,ze sa da lahsie dostat do skolky v meste s trvalym pobytom rodica,tak takto uvazovala...no,priznam sa,ja som ju zblbla...idem napravit skody, zas som o nieco mudrejsia 😊

Trvalý pobyt má čisto evidenčný charakter. Nie, dieťa nemusí mať trvalý pobyt podľa matky.