Rozdielny trvalý pobyt
Dobry den, zienky, prosim vas...ak by mala matka iny trvaly pobyt ako dieta (nie su zobrati), plynuli by z toho nejake problemy napr. s poberanim materskej, rp, alebo hocako na urade/skolke trebars? Ze vraj dieta musi mat spolocny pobyt s maminou? Uvediete ma trosku do obrazu v tomto?
Dakujem ❤️
Ano, na matrike automaticky dávajú trvalý pobyt , tam, kde je má matka, potom to treba zmeniť, problémy pri vyplácaní dávok by nemali byť, len sa bu´d nahlási zmena alebo sa na žiadosti vypisuje rozdielny trvalý pobyt. Ale nevidím zmysel v tom aby dieťa mali iný trvalý pobyt ako matka.
Pokiaľ ja viem, pri pôrode automaticky zapíšu dieťaťu ako trvalý pobyt trvalý pobyt matky. Neskôr sa to môže zmeniť.
ano je to tak ako pise @bolarazjedna
A nebudu na maminu divne pozerat, ked dietatko ma meno po otcovi (nie,nie som puritan,ale na Slovensku ma uz nic neprekvapuje) + este bude mat aj inu adresu?
Moja prvá dcéra má meno po otcovi, dve ďalšie po priateľovi. Trvalý pobyt máme všetci pri ex, okrem priateľa. 😃 Takže aj priateľove deti majú trvalý pobyt pri mojom ex, aj ja. Samozrejme, bývame s priateľom.
A nie, nikto sa nad tým nepozastavuje, veď nikto nerieši, kto kde má trvalý pobyt, ...či teba sa pýta známa na ulici "kde máš trvalý pobyt?" Alebo "kde bývaš?"
S vyplacanim davok nie je problem. Mala som 2 roky iny trvaly pobyt ako dcera a normalne mi chodila rodicovska a nikto sa nad tym ani raz nepozastavil.
@tosomja nie 🤣 samozrejme,mas pravdu, v niektorych veciach mi to treba polopatisticky vysvetlit 🙈🤷♀️
Dakujem zienky...kamaratka sa ma pytala, ci sa da zmenit pobyt dietatka k otcovi, kedze byvaju na dedine a priatel ma pobyt v meste u rodicov...kedze pocula,ze sa da lahsie dostat do skolky v meste s trvalym pobytom rodica,tak takto uvazovala...no,priznam sa,ja som ju zblbla...idem napravit skody, zas som o nieco mudrejsia 😊

Trvalý pobyt má čisto evidenčný charakter. Nie, dieťa nemusí mať trvalý pobyt podľa matky.