RTVS poplatky
Dobry den.
Chcela by som sa opytat, ci nemate taku skusenost... nedopatrenim prisiel mojej kamoske platobny rozkaz od RTVS (koncesionarske poplatky) spatne za 5 rokov zaplatit. Ona ma dva odbery elektriny a za jednu uz roky plati, lenze si nepodala ziadost o viacnasobny odber. Moja otazka:
Ak to nezaplati, ide to hned na exekuciu? Alebo najskor na sud, kde by sa mohla domahat 3 rocnej premlcacej doby?
Prosim piste, ak s tym mate skusenost, pripadne nejaka pravnicka.
Dakujem velmi pekne 👍😉
@slniecko753 presne toto všade čítam, že premlčanie. Ale nechápem ich logiku, keď vedia, že sa ľudia môžu odvolať na premlčanie. Príde mi to ako spinavost čakať, že kto sa zlakne a celé to vyplatí.
Dajte potom vediet, ci treba zaplatit posledne 2 roky alebo vobec nic, ako som vyssie citala 🤔😊.
Ja som im este nenapísala. Tiez som cely víkend o tom vela citala. Vačšinou som videla 3r , téma 2rokov je pre mna novinka. Napísala som do 2 právnických poradni ktoré su zadara ale teda tým pádom negarantujú ze mi odpisu a doteraz neodpisali. Ak správne chápem mame 30dni na zaplatenie resp.na to aby sme sa im ozvali. Tak ja tento tyzden este počkám a napíšem im. Len neviem ci 2 ci 3roky pýtať/písať, alebo vobec nic nepísať, iba toľko ze na 10r nemaju nárok a uvidím co odpisu? Mne inak toto celé ze spatne nárokujú pride neviem no. Ok keby ma predtym upozornili ze halo neplatíš a ja by som to ignorovala, tak chápem ze pýtajú € spatne. Alebo ak by som bola neplatič, to tiez chápem ze pýtajú spatne. Ale ja sa nepovažujem za neplatiča. Veď ja som nebola ani v ich evidencii. Neplatič budem ak začnem platit a potom prestanem platit na isty cas, nie? Celé to je pre mna divne a rada by som keby sa do toho právnik pozrel, lebo sa mi nezda ze oni maju toto právne podchytene a ze na nás maju páky
@mijo53 prosím vás neviete mi poradiť na aký mail im môžem napísať?ďakujem
@slniecko753 myslím, že to bol uhrady.rtvs.sk
@mijo53 ďakujem, len keď neodpisovali som myslela či som nepoužila nesprávny, ale už reagovali.
@slniecko753 a ako to teda je? Co ti napisali?
@slniecko753 a výsledok? 🙏
Stačí vzniesť námietku na premlčanie, vypočítať si 3 roky a poslať doporučený list. 3 roky zaplatiť do stanovenej lehoty. Potom oni pošlú vyjadrenie, že uznávajú premlčanie a vec je vybavená. Vzorov ako to napísať je na internete dosť.
@rude_baby žiaľ som musela napísať ešte raz lebo je to na manžela a písala som im z môjho mailu nakoľko je v zahraničí a on na to nemá čas...a ani tam nechcel písať no ja som skusila veď za to nič nedám buď alebo😊😊 tak uvidíme teraz
@katarinava nevieš prečo teda chcú peniaze za 10 rokov, keď sa väčšina ľudí odvolá a zaplatí 3? Nechápem tomu...
@slniecko753 dnes už aj ja napíšem za chlapa, už ma to nebaví...
@rude_baby Ale treba z jeho mailu, lebo písala som v jeho mene z môjho mailu a odpísali že musia komunikovať s ním pokiaľ nemám splnomocnenie 🙈🙈tak som napísala zaňho z jeho mailu a čakám 😊😊
@rude_baby presne toto je to co mna rozčuľuje. Od takejto inštitúcie tak pofidérne správanie je pre mna sok a prestala som mat záujem jednať s nimi ferovo. Načo? Oni ferovo nejednajú, klamstva skúšajú na ľudí a čakajú kto im na to skoci. Lebo som presvedcena o tom ze vela ľudí sa zľakne a tých 550€ zaplatí. To je hrôza ako oni zavádzajú a klamu
@slniecko753 a rtvs odkiaľ vie ktorý mail je tvojho muza? (ok ak si pisala zo svojho ktorý naznačuje ženské alebo ine meno,tak chápem).
@rude_baby majú povinnosť vymáhať a snahu samozrejme vymôcť čo najviac. Koľko je takých, čo sa zľaknú, alebo nevedia ako, a radšej zaplatia všetko. Kto vie ako to chodí, dá si námahu, napíše list a zaplatí 3 roky.
Ahojte, staci ked napiseme e-mail s namietkou, alebo je to potrebne poslat s postou?Vedeli by ste preposlat vzor v sukromnej sprave? Ked mam dhl ku dnu: 28.2.2021, tak obdobie bude od 1.3.2018, dobre som to pochopila? 🙂
Tak ako baby, uz vam odpovedali?
@chiara_elle Mne zatiaľ nie
Ani mne , pisala som im predvčerom
@pimpulka tak dnes mi prišlo,že mi akceptujú námietku a treba zaplatiť iba za posledné 3roky...
@slniecko753 ja este stále nic. Je to tých cca 160€?
@slniecko753 a mail si im pisala ze? Nie list
@pimpulka áno mail,ale odpísali mi až po dvoch týždňoch a je to 171eur
Ďakujem dámy, za túto diskusiu!
No uz aj mne odpísali. Takze ako uz bolo spomenuté treba aj mne uhradiť 3r dozadu
Nám odpísali dnes, tie 3 roky som im uhradila už pred 2 týždňami, takže neeviduje žiaden nedoplatok 🙌ale fakt je spinavost, že v tej upomienke nespomínajú žiadne odvolanie, námietku, nič. Proste zaplať alebo exekúcia 🤮

@rude_baby čítala som o tom dosť veľa v deň keď mi to prišlo a aj keby nás dali na súd nepochodia ak sme zaslali mail o premlčani na ktorý máme nárok zo zákona. Čítala som na nete rady od právničky.oni nemajú čo žiadať po 10rokoch áno niektorý sa zľaknú a zaplatia