icon

RTVS poplatky

andrea_ff
19. feb 2020

Dobry den.
Chcela by som sa opytat, ci nemate taku skusenost... nedopatrenim prisiel mojej kamoske platobny rozkaz od RTVS (koncesionarske poplatky) spatne za 5 rokov zaplatit. Ona ma dva odbery elektriny a za jednu uz roky plati, lenze si nepodala ziadost o viacnasobny odber. Moja otazka:
Ak to nezaplati, ide to hned na exekuciu? Alebo najskor na sud, kde by sa mohla domahat 3 rocnej premlcacej doby?
Prosim piste, ak s tym mate skusenost, pripadne nejaka pravnicka.
Dakujem velmi pekne 👍😉

slniecko753
2. feb 2021

@rude_baby čítala som o tom dosť veľa v deň keď mi to prišlo a aj keby nás dali na súd nepochodia ak sme zaslali mail o premlčani na ktorý máme nárok zo zákona. Čítala som na nete rady od právničky.oni nemajú čo žiadať po 10rokoch áno niektorý sa zľaknú a zaplatia

rude_baby
2. feb 2021

@slniecko753 presne toto všade čítam, že premlčanie. Ale nechápem ich logiku, keď vedia, že sa ľudia môžu odvolať na premlčanie. Príde mi to ako spinavost čakať, že kto sa zlakne a celé to vyplatí.

slniecko753
Autor odpoveď zmazal
chiara_elle
2. feb 2021

Dajte potom vediet, ci treba zaplatit posledne 2 roky alebo vobec nic, ako som vyssie citala 🤔😊.

pimpulka
2. feb 2021

Ja som im este nenapísala. Tiez som cely víkend o tom vela citala. Vačšinou som videla 3r , téma 2rokov je pre mna novinka. Napísala som do 2 právnických poradni ktoré su zadara ale teda tým pádom negarantujú ze mi odpisu a doteraz neodpisali. Ak správne chápem mame 30dni na zaplatenie resp.na to aby sme sa im ozvali. Tak ja tento tyzden este počkám a napíšem im. Len neviem ci 2 ci 3roky pýtať/písať, alebo vobec nic nepísať, iba toľko ze na 10r nemaju nárok a uvidím co odpisu? Mne inak toto celé ze spatne nárokujú pride neviem no. Ok keby ma predtym upozornili ze halo neplatíš a ja by som to ignorovala, tak chápem ze pýtajú € spatne. Alebo ak by som bola neplatič, to tiez chápem ze pýtajú spatne. Ale ja sa nepovažujem za neplatiča. Veď ja som nebola ani v ich evidencii. Neplatič budem ak začnem platit a potom prestanem platit na isty cas, nie? Celé to je pre mna divne a rada by som keby sa do toho právnik pozrel, lebo sa mi nezda ze oni maju toto právne podchytene a ze na nás maju páky

rude_baby
2. feb 2021

@pimpulka ja všade čítam, že 3 roky treba zaplatiť, neviem kto odkiaľ vzal tie 2 🤷‍♀️fakt sa bojím len toho, aby na nás nevyrukovali so súdom 🤦‍♀️

slniecko753
3. feb 2021

@mijo53 prosím vás neviete mi poradiť na aký mail im môžem napísať?ďakujem

mijo53
3. feb 2021

@slniecko753 myslím, že to bol uhrady.rtvs.sk

slniecko753
4. feb 2021

@mijo53 ďakujem, len keď neodpisovali som myslela či som nepoužila nesprávny, ale už reagovali.

chiara_elle
4. feb 2021

@slniecko753 a ako to teda je? Co ti napisali?

rude_baby
4. feb 2021

@slniecko753 a výsledok? 🙏

katarinava
4. feb 2021

Stačí vzniesť námietku na premlčanie, vypočítať si 3 roky a poslať doporučený list. 3 roky zaplatiť do stanovenej lehoty. Potom oni pošlú vyjadrenie, že uznávajú premlčanie a vec je vybavená. Vzorov ako to napísať je na internete dosť.

slniecko753
4. feb 2021

@rude_baby žiaľ som musela napísať ešte raz lebo je to na manžela a písala som im z môjho mailu nakoľko je v zahraničí a on na to nemá čas...a ani tam nechcel písať no ja som skusila veď za to nič nedám buď alebo😊😊 tak uvidíme teraz

rude_baby
4. feb 2021

@katarinava nevieš prečo teda chcú peniaze za 10 rokov, keď sa väčšina ľudí odvolá a zaplatí 3? Nechápem tomu...
@slniecko753 dnes už aj ja napíšem za chlapa, už ma to nebaví...

slniecko753
4. feb 2021

@rude_baby Ale treba z jeho mailu, lebo písala som v jeho mene z môjho mailu a odpísali že musia komunikovať s ním pokiaľ nemám splnomocnenie 🙈🙈tak som napísala zaňho z jeho mailu a čakám 😊😊

pimpulka
4. feb 2021

@rude_baby presne toto je to co mna rozčuľuje. Od takejto inštitúcie tak pofidérne správanie je pre mna sok a prestala som mat záujem jednať s nimi ferovo. Načo? Oni ferovo nejednajú, klamstva skúšajú na ľudí a čakajú kto im na to skoci. Lebo som presvedcena o tom ze vela ľudí sa zľakne a tých 550€ zaplatí. To je hrôza ako oni zavádzajú a klamu

pimpulka
4. feb 2021

@slniecko753 a rtvs odkiaľ vie ktorý mail je tvojho muza? (ok ak si pisala zo svojho ktorý naznačuje ženské alebo ine meno,tak chápem).

katarinava
4. feb 2021

@rude_baby majú povinnosť vymáhať a snahu samozrejme vymôcť čo najviac. Koľko je takých, čo sa zľaknú, alebo nevedia ako, a radšej zaplatia všetko. Kto vie ako to chodí, dá si námahu, napíše list a zaplatí 3 roky.

andika89
4. feb 2021

Ahojte, staci ked napiseme e-mail s namietkou, alebo je to potrebne poslat s postou?Vedeli by ste preposlat vzor v sukromnej sprave? Ked mam dhl ku dnu: 28.2.2021, tak obdobie bude od 1.3.2018, dobre som to pochopila? 🙂

chiara_elle
12. feb 2021

Tak ako baby, uz vam odpovedali?

slniecko753
12. feb 2021

@chiara_elle Mne zatiaľ nie

pimpulka
13. feb 2021

Ani mne , pisala som im predvčerom

slniecko753
17. feb 2021

@pimpulka tak dnes mi prišlo,že mi akceptujú námietku a treba zaplatiť iba za posledné 3roky...

pimpulka
17. feb 2021

@slniecko753 ja este stále nic. Je to tých cca 160€?

pimpulka
17. feb 2021

@slniecko753 a mail si im pisala ze? Nie list

slniecko753
17. feb 2021

@pimpulka áno mail,ale odpísali mi až po dvoch týždňoch a je to 171eur

letfenixa
22. feb 2021

Ďakujem dámy, za túto diskusiu!

pimpulka
22. feb 2021

No uz aj mne odpísali. Takze ako uz bolo spomenuté treba aj mne uhradiť 3r dozadu

rude_baby
24. feb 2021

Nám odpísali dnes, tie 3 roky som im uhradila už pred 2 týždňami, takže neeviduje žiaden nedoplatok 🙌ale fakt je spinavost, že v tej upomienke nespomínajú žiadne odvolanie, námietku, nič. Proste zaplať alebo exekúcia 🤮