icon

RTVS poplatky

andrea_ff
19. feb 2020

Dobry den.
Chcela by som sa opytat, ci nemate taku skusenost... nedopatrenim prisiel mojej kamoske platobny rozkaz od RTVS (koncesionarske poplatky) spatne za 5 rokov zaplatit. Ona ma dva odbery elektriny a za jednu uz roky plati, lenze si nepodala ziadost o viacnasobny odber. Moja otazka:
Ak to nezaplati, ide to hned na exekuciu? Alebo najskor na sud, kde by sa mohla domahat 3 rocnej premlcacej doby?
Prosim piste, ak s tym mate skusenost, pripadne nejaka pravnicka.
Dakujem velmi pekne 👍😉

Strana
z4
slniecko753
24. feb 2021

@rude_baby presne a čo tý čo sa zľaknú a hneď zaplatia.Ja si hneď všetko naštudujem na nete,ani som nevedela,že sa to platí.preco hneď neposlu,že žiadajú za posledné 3roky a zbytok je premlčaný je to špinavosť pre tých ostatných 🤢

letfenixa
24. feb 2021

@rude_baby takže si im zaplatila za tri roky ešte predtým ako ti oni odpísali?

ceklis
24. feb 2021

Ďakujem za modrého koníka ❤️ Práve ste mi dievčatá ušetrili 400eur 🙏🏻

rude_baby
25. feb 2021

@letfenixa áno, ešte predtým ako mi to odobrili 😁resp hneď keď som im poslala mail tak som im tie 3 roky uhradila. bála som sa, že neskoro odpisu a nebude to uhradené...

owecka
4. mar 2021

baby, aj mne došlo výpalné od RTVS, my nemáme ani TV na byte. Ani sme nevedeli o tomto. Ako ste im napísali tú namiestku? nemá niekto vzor? len dnes som to vyzdvihla, nakoľko bývame kvoli malej u našich. Viete mi pomôcť? Mám zaplatiť 36x4,64e? a poslať mail s tou námietkou? nedajú ma k súdu? prosím o pomoc ☹

pimpulka
4. mar 2021

@owecka nic sa neboj. Napis im mail, oni ti odpisu ze to akceptujú a pošlú ti nový rozpis. A potom zaplatíš tu sumu ktorú od nich dostaneš. Kopírujem ti text z 2.strany tejto diskusie: Ak ste fyzická osoba, odošlite e-mailovú správu na adresu uhrady@rtvs.sk, kde do predmetu správy napíšte “Vznesenie námietky premlčania” a do tela správy napíšte: “Vznášam námietku premlčania vo vzťahu k pohľadávke vedenej pod variabilným symbolom XY za obdobie od DD.MM.YYYY do DD.MM.YYYY.” (dátumy upresnite podľa seba). Účinne viete vzniesť námietku premlčania k nárokom, ktoré sú staršie ako tri roky od momentu odoslania e-mailovej správy.

owecka
4. mar 2021

@pimpulka ano, ale my už na byte nebývame tak často a mne to prišlo na poštu 15.2 a dnes som to až vyzdvihla, skôr sa mi na poštu nedarilo ísť (už sme v inom meste). tak mám 30 dní a som v strese, že to nestihnem. k akému dátumu to mám im napísať, keď list prišiel 15.2.2021?

owecka
4. mar 2021

môžem už zaplatiť tie tri roky? či ako?

pimpulka
4. mar 2021

@owecka ja to chápem tak ze 30dni sa rata od prevzatí listu. Veď im dnes napis a o 2-3 dni odpisu, stále stíhaš zaplatiť aj potom

owecka
4. mar 2021

@pimpulka ako teda od dneska? lebo ja fakt neviem, ešte dobre, že som po ten list šla na tú poštu. To je aká somarina, ani telku nemáme 😀 ani tam nebývame kvôli okolnostiam. No toto je sranda , aj hlava ma prestala bolieť z toho šoku

rude_baby
4. mar 2021

@owecka nejde o to, čo máš telku, ale o to, že keď platíš/si odberatel elektriny, tak automaticky máš platiť koncesionárske poplatky... Ci pozeráš, či vlastnís TV, alebo sa na byte nezdrziavas, ich nezaujíma 🤷‍♀️

zdenko212
6. mar 2021

Treba vzniest namietku, staci poslat emailom a dokonca schvalia aj splatkovy kalendar, tak nie je potreba platit naraz, pre tych, ktorym to nevychadza.😉

owecka
6. mar 2021

@zdenko212 ano, uz som mail poslala, len teraz neviem, ci im poslat hned 4,65x36mesiacov, alebo cakat kym mi to zaslu, aby som zase nepresvihla dobu splatnosti

zdenko212
6. mar 2021

@owecka asi pockat, lebo mne poslali na doplatenie 171,68€ co je 37x4,64 tak jeden mesiac tam asi nejak doratali este asi marec. Lebo platit mi dali az od aprila

owecka
6. mar 2021

@zdenko212 super aj ja to tak mam, pockam teda 🙂 dakujem velmi pekne za radu

owecka
12. mar 2021

@owecka uz tyzden cakam mail od nich a nic, asi zaplatim tych 171e tak by mi to vychadzalo...lebo uz za chvilu bude mesiac od dorucenia

zdenko212
12. mar 2021

@owecka ja som v nedelu pisal email a odpoved prisla na druhy piatok, asi budu mat toho viac

owecka
12. mar 2021

@zdenko212 aha, super, no ja asi zaplatim zatial tych 171e aby som bola v limite a ked pride mail, mi pride. Aby mi nedali nejake sankcie.

ceklis
12. mar 2021

@owecka sankcie ti nedajú. Ja som im písala asi 5dni pred vypršaním lehoty a platila som to po jej uplynutí až keď mi prišiel od nich mail. Žiadne pokuty ani sankcie. Je to len oznamenie o neuhradených splátkach, žiaden platobný výmer. Keď chceš byt kludnejsia, tak pošli, všetky info máš, stačí zaplatiť tých 171,68eur

owecka
13. mar 2021

@ceklis dakujem za radu, tak pockam na ich vyjadrenie teda 🙂 lebo veru som nepokojna 🙂

bibi2510
16. mar 2021

Ja som im napísala námietku cez ich stránku, kontakty, online formulár, tak mi poradila baba čo dvihla na čísle, uvedenom vo výzve. Námietku som odoslala 26.02., odpoveď zaslali dnes 16,03., takže im trvalo 18 dní k odpovedi. Námietku akceptovali a vyčíslili nový dlh za posledné 3 roky k 31.03.2021.

tmavovlaskakatka
25. apr 2021

@tanyan Ahoj, prosím Ťa kde nájdem ten vzor na namietanie premlčania koncesionárskych poplatkov? Ďakujem ♥

tanyan
26. apr 2021

@tmavovlaskakatka Ahoj, napríklad aj na tejto stránke dole je niečo ako vzor:
https://prenajimatelia.sk/ako-usetrit-na-konces...

Vzor písomného uplatnenia námietky
Rozhlas a televízia Slovenska doručil výzvu na zaplatenie nedoplatku na úhrade za služby verejnosti za odberné miesto elektriny XXX, od xx. xx.xxxx do xx. xx.xxxx v sume xxx,xx €.
Od kedy sa právo mohlo vykonať po prvý raz, začala plynúť premlčacia doba na uplatnenie dlžnej sumy na súde v trvaní troch rokov (§ 101 Občianskeho zákonníka).
V zmysle vyššie uvedených skutočností považujem časť pohľadávky veriteľa za premlčanú. Žiadam týmto Rozhlas a televíziu Slovenska o aktualizovaný rozpis nepremlčaných neuhradených platieb za posledné tri roky a o vyčíslenie všetkých zákonných nákladov z uplatnenia pre korektné uhradenie dlhu.

tmavovlaskakatka
26. apr 2021

@tanyan Ďakujem, posielam ♥

andy03
26. apr 2021

Aj nám sa niečo podobne stalo.. ale nedoplatok za 9 rokov 🙈 keď sme stavali tak ešte nebol zákon že každý musí platiť poplatok - /aj stavba/ to uzákonili až v 2018 .. my sme kolavdovali v 2018 a nenapadlo ma prihlásiť nás na RTVS tak od toho roku musíme všetko vyplatiť.. prvá výzva bolo do 600€ 🤯 skoro má piclo, druhu prehodnotili a je to cca 150€ - kebyže to neriešim, tak platíme 600 € 🙈

pimpulka
26. apr 2021

nevie mi nekto poradit?ide o to ze som vo februari platila koncesionarske poplatky po mojom odvolání , za posledne 3 roky. To uz je ok vybavene. Lenze ja vlastnim druhy byt, tam je elektrika teiz na mna a bohuzial prave zistujem ze ani tam neplatim RTVS. CO je ok,lebo ved sa plati iba raz. Len neviem co robit. CI to nechat tak a v případě ze mi poslu nedoplatok/upomienku za ten druhy byt tak im napisem ze ved uz to raz platim. Alebo radsej im rychlo vopred oznamit moje druhe odberne miesto aby som predisla komplikaciam?bojim sa ze mi zas daju zaplatit za 3r hoci duplicitne

Strana
z4