icon

Rušenie pandemickej OČR od 1.5.2023

sinnovea1
3. apr 2023

Ahojte, chcem sa opýtať, či ste zachytili niekde oficiálnu info o tom, že sa má rušiť pandemická OČR od 1.5.2023. Vďaka!

bublinka1426
9. máj 2023

@anaj_janka

aka pandemicka OCR uz neblbnite prosim,.kym nebola Korona neboli tieto vyhody.,. a ani zbytocne hadky,...my sme uz tak rozkradnuty a zapredany stat ze este aj nase vnucata su zadlzene....

pekny vecer.

anaj_janka
10. máj 2023

@bublinka1426 ved prave na to poukazujem na hlupost zakonov ... preco nezrušia pandemicku ocr? maj sa pekne

bublinka1426
10. máj 2023

@anaj_janka to uz mali davno. a riesit skor rozsirovanie kapacit v skolkach a nie ze DIETA MI NEZOBRALI.

nadaska12
10. máj 2023

Baby a tie co vam pozastavili pandemicku ocr od 1.5. Vam prislo o tom rozhodnutie ci vam len volali?

marci77
11. máj 2023

No konecne, toto tu malo byt uz davno .....lebo je to fakt velmi nespravodlive, ze niekomu dieta do statnej skolky zoberu a niekomu nie, dokonca viac rokov po sebe, pretoze obec, samosprava ma ine priority
takto aspon poplatok za sukromnu skolku bude vykryty z tohto prispevku a nepojde to z nasich uz zdanenych penazi .....

https://www.pravneprerodica.sk/predlzenie-rodic...

lienka.7
11. máj 2023

@marci77 len ešte treba napisat, ze je to len vtedy, keď matka nepobera RP na ine dieta ci matersku. Vždy je narok len na 1 RP. Plus taktiež nesmie byť na podpore.
Lebo u mihala na FB uz začali vypisovat všetky co im dieta do skolky nevzali ci majú nárok.
Plus taktiež ze musi ist o spadovu skolku podľa TP nie o hocijakú.

zemiakovysalat
11. máj 2023

@nadaska12 nevolali ani nic nedoslo

nadaska12
11. máj 2023

@zemiakovysalat dakujem ☺️

zemiakovysalat
11. máj 2023

@nadaska12 ale pisala som spravu na cez ich web stranku tak ani necakam o mesiac ocr 😂

chadkroeger
11. máj 2023
lienka.7
11. máj 2023

@chadkroeger len treba mať zamietave stanovisko zo škôlky za minulý rok 😉 keď ho nemáš, resp.prihlasku si nepodavala 05/2022, tak nedostaneš nič.

bublinka1426
11. máj 2023

@lienka.7 esteze tak. ze si to takto zabestelovali.🙏

lienka.7
11. máj 2023

@bublinka1426 ja som si pozerala diskusiu na FB pod tým jeho príspevkom a nemám slov.. kks, tam by niektoré brali rodicaky na 2 deti ( 1 dieta mi nevzali, s druhým som doma, ale vsak chcem keď predsa schvalili), pripadne rodicak a matersku. Im tam odpisoval, ze tak to zase nefunguje. Potom to myslím aj vzdal, keď sa to pytala 35 (obrazne povedane) 🤦‍♀️

bublinka1426
11. máj 2023

@lienka.7 to vazne? tie zeny su bud tak sproste alebo tak drze a nenazrane

sticker
lienka.7
Odpoveď bola odstránená
bublinka1426
11. máj 2023

@lienka.7 vies co radsej nie. radsej nie. staci mi MK

chadkroeger
11. máj 2023

@lienka.7 ved nebola takto podmienená aj pandemicka OCR? Ze dieťa mi nevzali do škôlky tak som išla na pandemicku OCR? Myslím, že ženy tieto rozhodnutia mat budu, ktoré takúto OCR poberali.

zemiakovysalat
11. máj 2023

@chadkroeger brala som na rocne dieta. 🤣 ziadna taka podmienka tam nebola

jaroe
12. máj 2023

@lienka.7 najlepší bol príspevok, že či sa dá spätne podať prihláška do škôlky za sk.rok 2022/23, aby vznikol nárok na to už od teraz a nie až od 9/23.....

dadka_bb
12. máj 2023

@chadkroeger len nepise ci vieme poberat aj ten "zamietavy" rodicak, aj pandemicku 🙏😄 dakujem za info , este to prezistíme, a dam vedet aj ostatnym kamaratkam ktorych sa to bude tykat 😘

mamina7070
12. máj 2023

@chadkroeger nie pandemicka OCR nebola podmienena neprijatim do MS podla pobytu 😉

dadka_bb
Odpoveď bola odstránená
sinnovea1
autor
Autor odpoveď zmazal
zemiakovysalat
12. máj 2023

@sinnovea1 je to uplne legalne, kedze pocas RD mozes pracovat a odvadzat statu nemocenske poistenie . 🤣 platit odvody možem?

zemiakovysalat
12. máj 2023

@dadka_bb podla mna pandemicku uplne zrusia o chvilku 🙈

bublinka1426
12. máj 2023

@zemiakovysalat

''MOZES PRACOVAT'' ==> ano pre tie co realne pocas RD aj pracuju nech poberaju... ale mame tu take individua, co sa nechystaju do prace a chcu mat narok na viac davok.

bublinka1426
12. máj 2023

@zemiakovysalat uz dnes je neskoro. maju sa realne zamyslat nad tym, co sa v tomto state deje a nie stale tvorit nove cecky na dojenie a problem sa takto nikdy nedoriesi.

zemiakovysalat
12. máj 2023

@bublinka1426 ja som pracovala hned po MD, tak realne som pracovala, a potom som poberala pandemicky RD 🫣 fakt ked mas moznost dostavat 55% z hrubej mzdy+ rd, byt doma s dietatom, bez kontroli(kedze to nie je PN) tak by si nevyuzila? Radsej by si chodila do prace, dieta ulozila babke, a dostala by si o 100-200 eur viac? Obdivujem ta.

bublinka1426
12. máj 2023

@zemiakovysalat ty si pracovala, ved je to OK. si ma zjavne nepochopila.

zemiakovysalat
Autor odpoveď zmazal