Rušenie pandemickej OČR od 1.5.2023
Ahojte, chcem sa opýtať, či ste zachytili niekde oficiálnu info o tom, že sa má rušiť pandemická OČR od 1.5.2023. Vďaka!
@bublinka1426 ved prave na to poukazujem na hlupost zakonov ... preco nezrušia pandemicku ocr? maj sa pekne
@anaj_janka to uz mali davno. a riesit skor rozsirovanie kapacit v skolkach a nie ze DIETA MI NEZOBRALI.
Baby a tie co vam pozastavili pandemicku ocr od 1.5. Vam prislo o tom rozhodnutie ci vam len volali?
No konecne, toto tu malo byt uz davno .....lebo je to fakt velmi nespravodlive, ze niekomu dieta do statnej skolky zoberu a niekomu nie, dokonca viac rokov po sebe, pretoze obec, samosprava ma ine priority
takto aspon poplatok za sukromnu skolku bude vykryty z tohto prispevku a nepojde to z nasich uz zdanenych penazi .....
@marci77 len ešte treba napisat, ze je to len vtedy, keď matka nepobera RP na ine dieta ci matersku. Vždy je narok len na 1 RP. Plus taktiež nesmie byť na podpore.
Lebo u mihala na FB uz začali vypisovat všetky co im dieta do skolky nevzali ci majú nárok.
Plus taktiež ze musi ist o spadovu skolku podľa TP nie o hocijakú.
@nadaska12 nevolali ani nic nedoslo
@zemiakovysalat dakujem ☺️
@nadaska12 ale pisala som spravu na cez ich web stranku tak ani necakam o mesiac ocr 😂
@chadkroeger len treba mať zamietave stanovisko zo škôlky za minulý rok 😉 keď ho nemáš, resp.prihlasku si nepodavala 05/2022, tak nedostaneš nič.
@lienka.7 esteze tak. ze si to takto zabestelovali.🙏
@bublinka1426 ja som si pozerala diskusiu na FB pod tým jeho príspevkom a nemám slov.. kks, tam by niektoré brali rodicaky na 2 deti ( 1 dieta mi nevzali, s druhým som doma, ale vsak chcem keď predsa schvalili), pripadne rodicak a matersku. Im tam odpisoval, ze tak to zase nefunguje. Potom to myslím aj vzdal, keď sa to pytala 35 (obrazne povedane) 🤦♀️
@lienka.7 to vazne? tie zeny su bud tak sproste alebo tak drze a nenazrane

@lienka.7 vies co radsej nie. radsej nie. staci mi MK
@lienka.7 ved nebola takto podmienená aj pandemicka OCR? Ze dieťa mi nevzali do škôlky tak som išla na pandemicku OCR? Myslím, že ženy tieto rozhodnutia mat budu, ktoré takúto OCR poberali.
@chadkroeger brala som na rocne dieta. 🤣 ziadna taka podmienka tam nebola
@chadkroeger len nepise ci vieme poberat aj ten "zamietavy" rodicak, aj pandemicku 🙏😄 dakujem za info , este to prezistíme, a dam vedet aj ostatnym kamaratkam ktorych sa to bude tykat 😘
@chadkroeger nie pandemicka OCR nebola podmienena neprijatim do MS podla pobytu 😉
@sinnovea1 je to uplne legalne, kedze pocas RD mozes pracovat a odvadzat statu nemocenske poistenie . 🤣 platit odvody možem?
@dadka_bb podla mna pandemicku uplne zrusia o chvilku 🙈
''MOZES PRACOVAT'' ==> ano pre tie co realne pocas RD aj pracuju nech poberaju... ale mame tu take individua, co sa nechystaju do prace a chcu mat narok na viac davok.
@zemiakovysalat uz dnes je neskoro. maju sa realne zamyslat nad tym, co sa v tomto state deje a nie stale tvorit nove cecky na dojenie a problem sa takto nikdy nedoriesi.
@bublinka1426 ja som pracovala hned po MD, tak realne som pracovala, a potom som poberala pandemicky RD 🫣 fakt ked mas moznost dostavat 55% z hrubej mzdy+ rd, byt doma s dietatom, bez kontroli(kedze to nie je PN) tak by si nevyuzila? Radsej by si chodila do prace, dieta ulozila babke, a dostala by si o 100-200 eur viac? Obdivujem ta.
@zemiakovysalat ty si pracovala, ved je to OK. si ma zjavne nepochopila.

@anaj_janka
aka pandemicka OCR uz neblbnite prosim,.kym nebola Korona neboli tieto vyhody.,. a ani zbytocne hadky,...my sme uz tak rozkradnuty a zapredany stat ze este aj nase vnucata su zadlzene....
pekny vecer.