icon

Rušenie pandemickej OČR od 1.5.2023

sinnovea1
3. apr 2023

Ahojte, chcem sa opýtať, či ste zachytili niekde oficiálnu info o tom, že sa má rušiť pandemická OČR od 1.5.2023. Vďaka!

bublinka1426
6. apr 2023

@danielahamar ked voja bude trvat 10 rokov 10 rokov tu budu vsetky zneuzivat system namiesto toho aby sa zmenili zakladne veci.

bublinka1426
6. apr 2023

@danielahamar to tu bude kazda 1.5 pisat preco im nedosli peniaze.

alenah31
6. apr 2023

@bublinka1426 nebude trvať 10 rokov...práveže k 30.4.2023 ide vraj vláda rušiť mimoriadnu situáciu - preto končí pandemická OČR. Mala byť vyplácaná len počas mimoriadne situácie a tá končí. Ešte budú výnimky kedy ju bude možné čerpať - napr. ak máte dieťa s nepr. zdravotným stavom a vy ešte nemáte rozhodnuté o nároku na platený predĺžený RP. Je to ale neoverená info niekoho kto pracuje na SP - majú mať k tomu meeting, zatiaľ im prišla mailom len nejaká interná smernica, ktorá dokopy vlastne ani nič neobsahovala a vedia toľko čo my nezainteresovaní🙈.

bublinka1426
6. apr 2023

@alenah31 myslela som to obrazne. ale dakujem za info.

danielahamar
6. apr 2023

@bublinka1426 a koľko mamiciek, kt. to možno potrebovali ozaj o tom ani nevedeli

brezlicka
6. apr 2023

@danielahamar Vás komentár si nechajte pre seba!

brezlicka
6. apr 2023

@jahell Ja som si ho zaplatila

euphoria83
6. apr 2023

@brezlicka dobry den. Mohla by som vas poprosit o info, pokial mate zaplateny obsah? Riesim to kvoli zamestnancom a neviem sa nikde dopatrat, ake podmienky budu zmenene. Dakujem!

brezlicka
6. apr 2023

@riyadh Ak sa vás moja otázka netýka a neviete ani prd o mne, tak sa láskavo nevyjadruje. Nik nie je zvedavý na vaše komplexi zavidenia. Ste si to mali aj vy zariadiť a poberať!!! Sa sťažuje vláde, keď to umožnila ľuďom!!!

brezlicka
6. apr 2023

@euphoria83 Napíšem vám súkromnu správu neskôr večer 😔

jahell
6. apr 2023

@brezlicka oplatilo sa? Sú tam nejaké podrobnosti? Keď všade píšu, že ani SP ešte nevie bližšie info, tak ma len zaujíma či dotyčná pani právnička vie viac...ďakujem

euphoria83
6. apr 2023

@brezlicka Ďakujem pekne!

brezlicka
6. apr 2023

@jahell neoplatilo veľmi, nevie toho veľa, treba počkať na oficiálne vyjadrenie, ináč su to len blaboly, jedna refernetka povedala... Ale nepísala o zrušení pandemickej ani slovo, práveže je možné ju o naďalej poberať, ale pozmenili to a niektorym vyjadreniam sama právnicka
nepochopila

jahell
6. apr 2023

@brezlicka Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🤗

lucika6
11. apr 2023

@brezlicka dobry den, prosim tiez ma zaujima pandemicka OCR a ten clanok? Dozvedeli ste sa nieco prosim? Oplati sa to kupit? Alebo je nejake info co by ste posunuli kludne do SP? Ja mam do prace nastupit 10.maja…lenze maleho mi nevzali do skolky…cize celkom mi suri nejake info.
Dakujem pekne

jaroe
11. apr 2023

@lucika6 mne na SP povedali, ze pandemicka ocr pre rodica, ktory nema dieta umiestnene v skolke, sa od maja ruší. Ostáva len pre prípad nepriaznivého zdravotného stavu...

lucika6
11. apr 2023

@jaroe dakujem pekne za info ;)

zemiakovysalat
11. apr 2023

@jahell vyzera že len aktivne hlada novych preplatitelov 🫣

brezlicka
11. apr 2023

@lucika6 Nárok na pandemicku OCR podľa info co zistila Dvoncova, bude mať matka, ktorej dieťa dovŕši vek 3 roky a jeden mesiac, respektíve 6 rokov a jeden mesiac, ak ide o dieťa s dlhodobo neprznivym zdravotným stavom. Trochu to tam rozoberá, v com vidí problém, respektíve píše o tom, ze veľmi tomu nerozumie, ze je to nejasne. Nik vám nepovie, ako to bude, ak sa zruší mimoriadna situácia, tak pande očr úplne. A často sa to skloňuje v médiách. Musíme len čakať na oficiálne rozhodnutie vlády a tej musí dať podnet na zrusenie ministerstvo zdravotníctva. Tak uvidíme ako to bude nebude.

brezlicka
11. apr 2023

@lucika6 A bude sa rušiť od 1.maja u detí, ktore majú menej ako 3 roky.

kleopatra114
11. apr 2023

@brezlicka keď ma dieťa 14.4 . 3 roky , ma zmysel žiadať o p. OČR , nevieš prosím ta ?

brezlicka
11. apr 2023

@kleopatra114 Tak zatial je to v platnosti

brezlicka
11. apr 2023

@kleopatra114 Minimálne do konca apríla a co bude po 1.maji sa nevie presne, nič ešte nie je oficiálne vyhlásené

kleopatra114
11. apr 2023

@brezlicka tak ja to risknem , snáď ma to nepripravi o max. Podporu. Diky za info

brezlicka
11. apr 2023

@kleopatra114 No dobre by bolo vzait si dovolnelu aspoň deň v práci, ak máš nejakú

kleopatra114
11. apr 2023

@brezlicka mám, len neviem ako to spraviť , keď je 14. 4 v piatok. Či zobrať dovolenku v pondelok a od utorka ísť na p. OČR. Len potom čo ten vikend

euphoria83
11. apr 2023

@kleopatra114 nastupte do prace o jeden den skor, lebo ked to vychadza na piatok,tak v podstate vikend mate "prazdny" a rozpocita sa vam to na 3dni. Dalsia moznost je nastupit v piatok a vypisat si ocr uz od soboty. Kedzde ocr sa berie aj pocas vikendu

kleopatra114
12. apr 2023

@euphoria83 prosím vás , kebyže to spravim tak , že ukončím štvrtok (13.4-zajtra ) Rd, v piatok zoberiem dovolenku a od sobotu sa prihlásim na pandemicku , je to možné ? Vyjde mi pootm maximálna podpora , keď skončí p. Ocr? Ďakujem

alenah31
12. apr 2023

@kleopatra114 ja len pre úplnosť - zamestnávateľ je Váš známy a vyjde Vám v ústrety s tým, že môžete "nastúpiť" od piatku? Zo zákona máte povinnosť minimálne mesiac vopred zamestnávateľa o návrate do práce informovať, Váš nástup v piatok nemusí vôbec akceptovať.

euphoria83
12. apr 2023

@kleopatra114 ano vyjde,kedze po skonceni zase nastupite na den dovolenky a ostatnu si nechate preplatit. Takze budete mat aj tak vysoky vym.zaklad. skuste si to este preverit,ale myslim,ze sa nemylim. 😉