icon

S priateľom máme rovnaké priezviska a nie sme v príbuzenskom vzťahu

9. aug 2020

Ahojte mám taký problém s priateľom máme rovnaké priezviska nie niesme zobratý a ani niesme žiadnom príbuzenskom vzťahu (je mi jedno či veríte alebo nie) ide o to že čakáme bábätko a v nemocnici sa má určite budú pýtať na meno otca a ja neviem či to mám radšej zatajiť alebo rovno povedať určite si budú myslieť že klamem ale je to proste len môj menovec takže čo by ste robili vy na mojom mieste ?

sonnenshein
9. aug 2020

Upokojim Ta, lezala so mnou v porodnici taka, a teta z matriky ked vyplnala tlacivo vobec neriesila, este ju ukludnovala ze maju takych niekolko rocne - Horvathovcov, Liptakovcov, Balazovcov, Novakovych, atd atd. Nie je to nic tak extra vynimocne, neboj sa.

ellemell
9. aug 2020

Podľa mňa to riešiš sa príliš oni sa nad tým nejako pozastavovať nebudú, ja som sa s tým už viackrát stretla 🙂

veronikaszabova
9. aug 2020

Hladas problem tam, kde nie je.

tosomja
9. aug 2020

Meno sa rieši na matrike a v op má aké priezvisko, nikto riešiť nebude. Myslíš, že akurát teba budú riešiť?
Ja som bola v čase pôrodu vydatá a dieťa bolo priatelove. Nikto sa ma v nemocnici nepýtal aké chcem dať meno. Pýtali sa či som vydatá a nič viac 😉

via88
9. aug 2020

Boze to co za blud toto

mariejenka
9. aug 2020

Ja osobne poznam dva páry,ktore sa volali za slobodna rovnako, a po svadbe normale si zena sla meniť doklady,ved tam ma zena uvedene pri niektorých za slobodna,ako sa volá,za vydata...je to dôležity udaj,pri niektorých tlacivach...
Ostatné ti poradili.

lucinkab
9. aug 2020

@jaskolka no skor ze povie meno.... Isto o matfike netusi

kristina2412
9. aug 2020

Zobrala by som si do nemocnice aj kopiu rodneho listu otca dietata.Ukazes,nemusis vysvetľovať.

noemi155
9. aug 2020

Je jedno aké máte priezviska a ver,že si neni prvá,poznám viac takých párov ...
Ak ste neni manželia a chceš ho napísať ako otca v prvom rade potrebuješ vyhlásenie o otcovstve a nie či povies alebo nepovieš jeho priezvisko

derdia
9. aug 2020

A ty si myslis, ze si prva a posledna, alebo co????!!!🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️A inak budu sa ta pytat na meno? On musi priznat otcovstvo k vopred nenarpdenemu dietatu.... A ty potrbujes ten papier.... Inak ti tam daju otec neznamy... To akoze nevies?

autor
9. aug 2020

Twl však o tej matrike viem že to treba ešte pred pôrodom však nespadla som teraz z čerešne a ináč jedna mi hovorila že oni išli podpísať až po narodený dieťaťa že len podpísal otcovstvo a bolo len v nemocnici sa pýtajú aj na otca v prijmacej správe

sorizzo
9. aug 2020

Moja kamoska bola za slobodna XY a vzala si muža s rovnakým priezviskom XY a čo máš robiť? Na dedinách proste sú rozšírené nejaké priezviska a v troch dedinách vedľa seba je takýchto menovcov habadej. Veď sa nič nedeje. myslíš že niekto v nemocnici sa ide zamýšľať práve nad tvojim dieťaťom? Budeš vôbec rada ak to správne z papierov za tie 4dni prečítajú a si nemysli ze ich az tak budete zaujímať aby sa nad vami zamyslali. Je to krute ale je to tak 😂 pochybujem ze si celebrita o ktorej by mali extra potrebu sa baviť. Tak sa daj do kľudu 😎

autor
9. aug 2020

@sorizzo napísala som sem dôvod prečo som sem vôbec písala pretože som si fakt myslela že sme asi jediný a neviem či to ľudia riešia alebo nie ako hovorím z niektorých to vycítiť až až

majoranka24
9. aug 2020

Ked v porodnici povies rovnake priezviska, budu si automaticky mysliet, ze ste manzelia. Nerozumiem, aky je v tom problem.

elief
9. aug 2020

Môj svokor má sestru, vzala si muža z rovnakým priezviskom, má brata, vzal si ženu z rovnakým priezviskom, všetci boli z jednej dediny, žiadne príbuzenstvo medzi nimi do týchto svadieb neboli... Nikto to nikdy neriešil.. nebolo riešiť čo..

autor
9. aug 2020

@majoranka24 dobre dobre žiadny ja som chcela počuť názory že či sa niekto s niečím takým nestretol a ako to ľudia na okolo brali

musula
10. aug 2020

Moja znama si tak našla manžela a nemusela menit občiansky preukaz 🙂 🙂 🙂

jullietka
11. aug 2020

Ja poznam par co maju rovnake priezviska,niesu manzelia ani ziadna rodina nic a je to v pohode 🙂 aspon nemusi menit doklady ked sa zoberu 😁je to uplne normla e

majulino
11. aug 2020

@sara07 u nas v Trebišove sa napriklad take prehlasenie o otcovstve pred porodom neda urobit. Riesila som to pred 9 rokmi, ked sme este neboli manzelmi. A nenosi sa ani sobasny list do porodnice

breznica
11. aug 2020

@elief moja starká a jej sestra si vzali za mužov chlapov s rovnakým priezviskom 😃 nikdy som si to neuvedomila, až teraz😃

qetka
11. aug 2020

@majulino a na zaklade coho sa teda objavi v RL otec dietata?

kvetinka75
11. aug 2020

Nechapem.otazke. je otcom? Je. Tak v com je problem. V nicom. Tak si ho vyrobim?

h2
11. aug 2020

Jáj, zďaleka nie ste jediní, tiež som už počula o takomto prípade. A ani nemali nejaké veľmi časté priezvisko.

sara07
12. aug 2020

@majulino zrejme to má každé mesto/ matrika iné , u nás je taká buzerácia
lebo v podstate je to buzerácia nosit sobašny list do pôrodnice aby pôrodnica mohla potom poslat do matriky
pritom všetky tieto udaje a listiny patria pod matriku a vedia si ho vyhladat , no len zrejme takto je to lahšie
a aj tak musíš ist po ten list r. osobne, čiže keby aj tak tie udaje doplni a vytlači za 5 min

majulino
12. aug 2020

@qetka ved naa matrike maju udaje ci ste manzelia. A ked sme manzelmi neboli, tak az ked som isla po rodny list z porodnice, tak sme tam vypisovali suuhlas s tym, ze uznava ocovstvo a tam sme sa dohodli a vypisali aj papiere o tom, ake priezvisko bude dieta mat. Dovtedy mal v nemocnici moje priezvisko

montemotherone
12. aug 2020

Mám známu, ktorá to mala takto a ešte boli aj z jednej dediny! A žijú 😉 Kým nemáte rovnaké meno, dá sa to zvládnuť. Dvoch Jozefov na mieste rodičov na rodnom liste by asi nerozchodil nikto 😏

qetka
12. aug 2020

@majulino pri manzelovi jasne (tam mi ten sobasny pride ako zbytocna buzeracia), ale skor ma zaujima, ked nie ste manzelia. Cize ti ten RL urobia na pockanie, ked to tam spolu podpisete? U nas uz potom ide iba otec po pripraveny RL, kedze to je podpisane dopredu.

majulino
12. aug 2020

@qetka ano, na pockanie. U nas mas cas 5 dni na vybavenie RL od narodenie. Neviem ako sa postupuje v pripade ak matka je v ohrozeni zivota (slobodna mamicka) alebo dieta neprepustia kvoli komplikaciam...

petrapod
12. aug 2020

Aj moji svokrovci mali rovnaké meno teda rodená .....vydatá ..... rovnaké. A??? Stáva sa .

autor
13. aug 2020

Woow až ma prekvapuje koľko ľudí majú rovnaké priezviska a žijú spolu