icon

Schvália opatrovateľský príspevok na ADHD a autizmus?

majusenka1511
1. feb 2025

Ahojte chcela by som sa opýtať kto poberá na dieťa opatrovateľský či toto podľa vás schvália. Podávala som ho v októbri 16 .2024 a ešte mi neprišlo rozhodnutie čiže už vyše 3 mesiacov čakám . Otázka znie že či s týmito diagnózami mi prejde na syna napíšem to v skratke lebo je toho veľa . Dieťa 2022 bolo na mapovaní mozgu kde bolo zistené ADHD s PAS príznakmi. Úroveň dieťaťa mentálnych schopnosti je v pásme ľahkej duševnej zaostalosti ,ľahká forma MR F70 . Zaznamenaná diskrepancia . Verbálna zložka sa nachádza na hranici podpriemeru a výrazného podpriemeru VQ-70 a performacna v pásme strednej formy ľahkej MR PQ-62 existuje predpoklad žeby žiak nezvládol požiadavky bežnej ZŠ. Ohľadom na F70 ľahká duševná zaostalosť a F84.0 detský autizmus ide o žiaka s PO na každej úrovni podpory.
Ďakujem za odpovede

Strana
z2
majusenka1511
autor
14. apr 2025

@veverkaa2 dobrý deň takže 7.4 mi volali z upsvar že majú posudok len musím prísť ešte pár sociálnych veci treba doplniť. Potom mi povedala že máme chcaleny opatrovateľský ale nehovorila že kedy budú vyplatené peniaze . Len toľko že právoplatné rozhodnutie príde na adresu ktorú som uviedla a peniaze na účet ktorý som uviedla

veverkaa2
14. apr 2025

@majusenka1511 dobrý deň, záleží od termínu doručenia rozhodnutia. Myslím, že v máji by ste už mohli mať vyplatené na účet. A uznali Vám aj spätne nejaké mesiace?

majusenka1511
autor
14. apr 2025

@veverkaa2 tak snáď dostanem papier o právoplatnosti aby som mohla dostať už v máji . Áno povedali že od podania žiadosti to bude spätne vyplatené ale sumu nepovedali

majusenka1511
autor
14. apr 2025

@veverkaa2 keďže 7.4 som tam bola a povedali že schválili akurát že mi na adresu príde to právoplatné rozhodnutie. To bolo v pondelok dnes je to týždeň tak snáď dostanem tento týždeň ten papier aby som vedela na čom som

veverkaa2
14. apr 2025

@majusenka1511 615,50 eur je základ Príspevku na opatrovanie + 200 eur príplatok v produktívnom veku

majusenka1511
autor
14. apr 2025

@veverkaa2 môj bude mať 8 v júni

Strana
z2