icon

Skončenie TPP a PN

poky4
5. apr 2023

Zdravím, chcem sa opýtať, pracovný pomer mi skončil 31.3.2023 a na PN ma doktorka dala od 4.4.2023, neviem teraz co s tymi 3dňami, treba si zaplatit zdravotne alebo ako sa to rieši?dakujem

Strana
z2
luckasvec
5. apr 2023

Do týždňa by mala byť ochranná lehota ak sa nemýlim, ak hej nech ma opravia a koment vymažem, ja som tak šla ale to bolo 6 rokov dozadu ci koľko

iv007
5. apr 2023

Pride ti nedoplatok zo zdravotky za tie 3 dni.Socialne sa doplatit spatne neda, bude ti to chybat do dochodku ale tych par dni nic neovplyvni.

poky4
autor
5. apr 2023

@iv007 nebude potom problem pri materskej z ochrannej lehoty?lebo chcela by som otehotniet a tam myslim ze nesmu byt ziadne nedoplatky, ale asi iba na nemocenskom, ci?

monika_63
5. apr 2023

@poky4 7dni je ochranna lehota, nepride ti nic doplatit.

poky4
autor
5. apr 2023

@monika_63 dakujem pekne

iv007
5. apr 2023

@poky4 tak ked si vedela ze koncis PP a planujes tehotenstvo, mala si sa ist dobrovolne poistit na tie dni.Tu uz tazko radit

zalka
5. apr 2023

@poky4 za tie 3 dní si zaplatíš sama odvody do ZP lebo nie si evidovaná na UP teda to nespominala. Ak si evidovaná tak nič doplácať nebudeš

iv007
5. apr 2023

@zalka neni na UP ale na PNke z ochrannej lehoty

valeriakadarova
5. apr 2023

@iv007 bože prečo píšete hlúposti? Nemusí nič platiť, je na PN z ochrannej lehoty...

zalka
5. apr 2023

@iv007 a? Keď nie je na UP tak si odvody do ZP za 3 dní zaplatí sama. Nič jej nebránilo ísť 3.4. sa evidovať na UP a tak ísť na PN. Spravila to ako spravila 3 dní si zaplatí cca 9 eur.

poky4
autor
5. apr 2023

@zalka niesom evidovana na urade lebo som sla na PN, mne ide len o tie 3dni 1.4 , 2.4, 3.4 ci netreba v zdravotnej za tie dni nieco doplatit, sama si nemocenske nechcem platit pretoze chcem matersku z byvalej prace a nesmie mi vzniknut nove nemocenske

poky4
autor
5. apr 2023

@zalka na urad som volala a nemam sa evidovat, az po skonceni PN, nedopatrenim mi doktorka dala nastup na PN od 4.4 namiesto 1.4 , co uz … preto chcem vediet co s tymi 3dnami

iv007
5. apr 2023

@valeriakadarova aku hlupost som napisala?

iv007
5. apr 2023

@zalka napisala som snad nieco ine?

zalka
5. apr 2023

@poky4 chod do ZP a za tie 3 dní zaplatíš si sama odvody ako dobrovoľne nezamestnaná...to teraz si. Počas PN si v ZP poistencom štátu.

Ja ti nekazem do SP platiť.SP nie je povinné. ZP áno...do ZP treba tie 3 dní zaplatiť.

zalka
5. apr 2023

@iv007 to že je na PN z ochrannej lehoty má čo spoločne s odvodami do ZP? Nič odvody za 3 dní zaplatiť musí.

iv007
5. apr 2023

@zalka ved to pisem v 1.prispevku ze jej pride zaplatit ZP za 3 dni

zalka
5. apr 2023

@valeriakadarova ty píšeš hlúposti...odvody do ZP za dní kedy nie je na PN alebo zamestnanec alebo evidovaná nezamestnaná platiť musí.

valeriakadarova
5. apr 2023

@zalka koľkokrát si bola PN v ochrannej lehote už ako nezamestnaná prosím ťa?

zalka
5. apr 2023

@iv007 hej len nie jej príde ale sama musí sa proaktívne o to platenie zaujímať.

zalka
5. apr 2023

@valeriakadarova vedz že mám oveľa viac skúseností ako ty a trošku viac to poznám.

Nemusela by platiť keby šla ako prvé na Up a až ako druhé na PN.

Ona šla na PN a nie v prvý deň nezamestnanosti takže tie dni medzi si zaplatí.

valeriakadarova
5. apr 2023

@zalka nepoznáš ma takže tvrdiť, že más viac skúseností je kus odveci... Ja som bola na PN už v ochrannej lehote potom ako mi skončil PP a čuduj sa svete nič som nedoplácala.

zalka
5. apr 2023

@valeriakadarova určite si šla na PN v 4 deň ok ako zadávateľka...

iv007
5. apr 2023

@valeriakadarova ked si stihla zazracne ochoriet hned na druhy den po skonceni PP, jasne ze si nemusela nic platit 😏

valeriakadarova
5. apr 2023

@zalka Nie nešla som v 4. deň ale to na tom nič nemení a hádať sa s tebou nebudem🙂

valeriakadarova
5. apr 2023

@iv007 nie neochorela som zázračne, ochorela som ešte počas trvania PP a keď som večer zahlásila zamestnávatelovi, že idem k lekárovi na vyšetrenie tak ma odvšadial odhlásil a zrušil PP, takže moja PN už bola počas ochrannej lehoty🙂

zalka
5. apr 2023

@valeriakadarova ale mení...keď skončia PP nedeľu a pondelok ideš na PN tak nič nedoplacas lebo do nedele platil odvody zamestnávateľ od pondelka štát lebo si PN.
Zadavatelka do piatku platil odvody zamestnávateľ a od utorka štát...a sobota nedeľa a pondelok neplatil nikto, takže musí si to zaplatiť sama.

Takže je to rozdiel a dosť podstatný.

iv007
5. apr 2023

@valeriakadarova vyssie pises ze si isla z ochrannej lehoty, co teda nevychadza...Ale skoda debaty s tebou..

zalka
5. apr 2023

@iv007 ale šla z ol ešte večer jej zamestnávateľ zrušil PP čiže ráno už mala ol

valeriakadarova
5. apr 2023

@zalka jasne chápem veď keď už teraz to berú inak tak beriem späť🙂

Strana
z2