Skúsili ste anuláciu manželstva kvôli hráčstvu?
Ahojte. Mate niekto skusenost ? Ak išlo o patologické hráčstvo ? Diky.
Tak ale to si potom dost toho nevedela, jednoznacne toto povedat knazovi, takto jasne. Lebo tie kradeze, pozicky, vazny gambling su vazna vec. Ved kradez je hriech a teda predpokladam, ze takto on isiel do manzelstva.
Problem je to, ze to sa dialo az pocas manzelstva - pre cirkev. Vsak si rozvedena a pravne mas vsetko zariadene kasli na nulitu
Áno, počas manželstva...to je dôvod na odluku, nie na anulaciu
V takom prípade, keď si vedela, že hráva, alebo teda, že má možno aj nejaké nasilnicke črty a aj tak si si ho vzala, by bol dôvodom na anulaciu manželstva iba dôkaz, že ťa k manželstvu donútil...teda, že tvoje rozhodnutie vziať si ho nebolo slobodné.
Každopádne skúsiť to môžeš. My tu môžme len hádať, keď nepoznáme úplne všetky skutočnosti.
@glade22 ved toto, ze vela veci nepozname, toto chce knaza a skuseneho v cirkevnom prave. Ja som citala knihu od takeho knaza a tam boli tieto pripady. Ako naozaj rozne pripady. Bolo to velmi poucne citanie. Odvtedy sa pozeram na prave manzelsku pripravu inak. Lebo vtedy to bolo jedno sedenie a hotovo a ludia sa dostali do problemov. Tu moze tiez zavazit napr manzelska priprava, bola nejaka, ako prebehla? Tam je tolko detailov, to my ako laici nedokazeme posudit. Hlavne mame len nejake utrzky z toho celeho.
aj ja sa spytam, je na anuláciu to, ak partner nepovie ze ma totalnu sexualnu dysfunkciu,tj potlacenu sexualitu? ze nielen ze prichadza do manzelstva ako panic ale vobec sa sam seba za tie roky nedotkol a z toho vyplyvaju velke problemy v intimmnom spoluziti....
@katariinam samotné to, že bol panic a nemasturboval, prípadne, že má nižší apetít ako žena, nie je dôvodom na anulaciu. Ak však má lekárom dokazanu neschopnosť pohlavného styku, a dokáže sa, že je to dlhodobá záležitosť, a že to bolo aj pred svadbou, to je manželskou prekážkou.
@glade22 ako sa dá dokázať ze mal pred svadbou neschopnost styku keď sa o to nepokusal...
@katariinam tak musí to byť nejaký zdiagnostikovany funkčný problém... lekár už vie, či daná dg je trvalá záležitosť atď
@glade22 a keď je to mentálny problém?
@katariinam rovnako
Otázka je, či sa s tým nejako nedá pracovať a zlepšiť to
@glade22 ok diky za odpoveď 🤗
Tak ale potom vy ste “neskonzumovali” manzelstvo? Na to aby kanonicke manzelstvo bolo platne musi byt “rato y consumato” cize ma dojst k sexualnemu aktu s cielom prokreacie. Cize v podstate ak by si ty bola tiez panna a po x mesiacoch by sts este stale nemali plnohodnotny sex tak by vase manzelstvo bolo tiez neplatne, v pripade, ze ty nie si panna je to zlozitsjsie dokazat a musel by sa dotycny priznat pred sudom, ze nikdy ste “nezkonzumovali” manzelstvo

@glade22 ale on ma pocas manzelstva aj psychicky týral, aj som od neho dostala, keď mal dlhy nervy a nemal pristup k prachom