Sobáš na diaľku s Pakistanským priateľom: Ako na to?
Ahojte chcela som sa opýtať či sa dá nejako zosobášiť na diaľku moj priateľ je Pakistanec chceli sme sa vziať ma Slovensku ale potrebuje víza tak sem nemôže len tak prist hľadáme možnosť aby sem prišiel
@osky ja viem som divna asi aj plna predsudkov,ale keď vidím tie haby na hlave vyvoláva to vo mne des.
Tie ktore nemajú úplne schovanu tvar na mna tak desivo nepôsobia. Dokonca sú niektoré fakt krásne.
@lenkasarka samozrejme. Europan sa ako tak prisposobi ale toto nevies co cakat
Je to sice Iran,ale takto nejsko to bolo v Afgsnistsne a vsade naokolo.
Ludia sice verili Islamu,ale nezili ako zvierata.
Tento fanatizmus sa velmi rozmohol a doslova znicil krajiny i ludi v nich.
Najmä zeny.
A preto tie,ktore sa ti za mislimov bijete ako za ronocennych,nemate pravdu.
Nie su rovnocenni.
Oni sa za kazdych okolnosti citia byt niecim viac !
A moslimsky muzi vyuzivaju v drvivej väcsine hlavne svoje prava
Povinnosti idu uz len zlahka popri tom...cest vynimkam.
@ana00 bola si v Dubaji,povies si,vsak aj to je moslimska krajina..ALE
Ty si bola ako turistka,mala si slobofu.
Dubaj je moderny stat a otvoreny pre vsetko,co moze priniest peniaze fo krajiny.
Domaci to vsak maju trochu inak,tak si to nastuduj...
Snazim sa najst dokumenty o Pakistane a ich manieroch.
Zial,v slovencine tazko daco najdem.
V anglictine a nemcine mas toho mrte...
Neopovaz sa urobit tuto chybu,lebo ozaj to olutujes ver co ti baby pisu a nebud najivna.
@babulkomale toto su ine storky uz🙈🙈kks len ja som si nasla obycajneho szco s dvoma detmi😂😂
@miriam11 samozrejme ze nechce sem ist, lebo moc dobre vie ze tu by so svojim MAJETKOM, nemohol tak nakladat ako domka... ja verim ze mlady uz teraz skripe zubami, ze co si to jeho potencionalny buduci majetok dovoluje, nesuhlasit s nim, a este si mat svoj nazor ze kde by im bolo lepsie PODLA NEJ, nejakej zenskej ktora ma u nich hodnotu 4 oviec a furik hnoja ak som neprehnala aktualny kurz 🙄😁
@ana00 prečítala som si komenty ostatných žien k otázke, nemôžem radiť..kde sa vziať a ako.. môžem prispieť len skúsenosťou jednej známej, ktorá si tiež vzala Pakistanca, bola očarená zo začiatku atď..no ako niektoré žienky písali áno, neskôr sa ukázali podstatné rozdiely v spolužití. Iná kultúra absolútne iné premýšľanie. Áno, musela sa dost zahaľovať a veľa veci bolo inak než je u nás zvykom. Mali aj dieťatko. Ale po čase sa to myslím rozpadlo.. neviem či nakoniec nešiel do Nemecka alebo kam, ale nie som si istá ( je to kamarátka kamaráta...tak nemám presne info) ale nechcem zavádzať teraz nepresnými informáciami. V podstate ani nechcem ovplyvniť váš názor iba prispieť týmto jedným príbehom. Rozhodnutie je na vás. Vziať si Europanan, Američana...je výzva každá krajina má svoje, ale vziať si muža z moslimskej kultúry a to ešte takej ako Pakistan, to je naozaj stret dvoch svetov. Možno ho poznáte viac a on je v istých veciach "liberálnejší" a vy ste možno naopak prispôsobiva a nebude vám vadiť prijať túto veľkú zmenu. Ale s iným zmýšľaním, vtcjvoou, pozadím budúceho manžela proste musíte počítať. Je to iný svet.... Neviem či ste veriaca ak áno,ak ste kresťanka v Tom prípade ak je manžel moslim, je to zle. Ťažko sa potom žije ( ak nie je obrátený kresťan..aj takí sú ) .
autorka uz vcera zrusila ucet ..
@klementinka58 čítať môže aj bez účtu
@klementinka58 to som nevedela,ze zrusila...
Niz,niekto pravdu nerad pocuva
Kym sa nepopali.
Ale ADMIN!!!
Prosim nemazst tuto diskusiu!
Moze pomoct mnohym inym zenam.
Výplod chorej fantázie. Toto niekto nemôže myslieť vážne že si ide brať cudzinca na diaľku. To nie si TY čo mala priateľa a ešte si ho ledva v cudzine vzala a už rozmýšľa o rozvode.
A na konci bol zvonec, rozprávky je koniec.
aj v rámci islámu sú moslimovia a moslimovia . Poznám sa s Turkom ktorý je veriaci moslim , ale jeho manžeka chodí normálne europsky oblečená , pracuje. Poznám sa s Albáncom , ktorý je vzdelaný , učí na slovenskej VŠ a jeho manželka je moslimka , je zubárka , pracuje na SR , oblečená chodí konzervatívne ale žiadna pokrývka hlavy a sú to milí ľudia. Rovnako tak Afgánca ktorý študoval na VŠ kde ja , nemohl sa vrátiť do Afganistanu lebo tam vládol taliban a zabili by ho , oženil sa na SR , manželka Slovenka, stretávame sa a je to normálny pohodový muž. Mám vpláne cestovať do Kazastánu Kirgistánu a aj do Indonézie, nemám žiadne obavy z týchto krajín. Nemala by som obavy ani z Iránu , nakoľko tam žila moja sesternica asi 20 rokov s manželom a bola spokojná . Rovnako tak by som nemala obavy z Jordánska, Bahrajnu a Ománu , či dovolenkovať alebo tam nejakú dobu žiť. Kde by som však nevstúpila by bol Afganistan a Pakistan . Tam je ultrakonzervatívny islám + sú to ešte zaostalé krajiny. Zo Saudskej Arábie by som mala obavy, ale čo vidím na youtobe alebo aj tu som čítala od@yanny je to bezpečná krajina keď dodržiavate pravidlá danej krajiny nemá sa vám čo stať. Liberálnejší moslimovia sami povedia že v živote by nežili v Afganistane a Pakistane.
Zeny, ja si myslim, ze sa uz vydala🤔....nereaguje, asi jej zakazal socialne siete🤷♀️
@valise budem dúfať,že precitla a dnes ju už taká somarina ani nenapadla. Teraz som asi naivná ja😁
@ana00 pri všetkej úcte nerob to nechci si zničiť život. Určite nie spôsobom že sa zoberiete aby ťa on využil ako sa dostať odtiaľ a ak ti tvrdí že nechce odtiaľ odísť zvaz si či by si dokázala žiť tam.Nech si on skúsi vybaviť víza niekde kde aj ty vieš docestovat a skúste sa najskôr trochu spoznať a hlavne si všetko o ich náboženstve a kultúre nastuduj dopredu a zamysli sa či by si sa vedela prispôsobiť. Ja sa v pakistanskej komunite pohybujem z prvej ruky už veľa rokov a teraz ti radím z vlastnej skúsenosti dobre zváž čo spravíš aby si neskôr neoľutovala. Netvrdím že všetci odtiaľ sú zlí ale rozmýšľaj viac racionálne ako emocionálne v tomto prípade.

@osky 😳😳😳🤦♀️🤦♀️🤦♀️