Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
To je fajn
@alice107 ja by som len chcela vediet ci by si takto zmyslala keby islo o tvoje dieta. tu klucnu kost jej kludne mohli zlomit aj pri ockovani 😠 . chces mi povedat ze rodicia sposobia svojou nedbanlivostou a zlou starostlivostou svojmu dietatu zlomeninu a este to idu nahlasit tym ze daju dieta zrentgenovat pretoze sa im zda uplakane ???? zamysli sa trosku prosim ta. zbytocne tu vytacas ostatne mamicky ktore sa vedia vcitit do koze inej matky ktorej vzali dietatko. neviem a ani si to nechcem predstavit. asi by som prisla o rozum od zialu ☹ a okrem toho myslim ze matky ktore su v cudzine a bezchybne ovladaju pravny system danej krajiny nespocitas ani na prstoch jednej ruky !!!
sama som bola v UK aj som tam porodila prve dieta a som nesmierne rada ze som na slovensku a nemusim sa bat ist k lekarovi 😔
podla toho videa, co tu bolo pridane , este aj MP povie , ze rodicom sa nedostane spravodliveho sudneho procesu a potom nas tu niekto bude presviedcat o spravodlivosti :(
Alica: latka prav dietata a starostlivosti o neho je v uk nastavena velmi vysoko, to by bolo v poriadku, len keby neboli tieto prava a starostivost zneuzivane a tym padom su na detoch a ich rodicoch pachane svinstva, ktore nemaju obdoby. Uvedom si, ze tu otravujes ludi, nikto nema zaujem o tvoj nazor. Strasne by ma zaujimalo, ze ci nie si Frana Valas - Sinisi, ale to nepriznas, ze?
@alice107 v pripade maleho Benjaminka odobrateho kojacej matke v Irsku bola potvrdena choroba sklennych kosti, teda jeho rodicia mu nesposobili ziadne zranenie a napriek vsetkemu dnes Darius Haraksin potvrdil, ze rodicia urcite stravia Vianoce bez svojho dietata...takze ako ty tvrdis, ze ak sa preukaze nevina rodicov tak dieta vratia spat, tak Benjaminko by uz mal byt s rodicmi
Tova, pretoze trepe blbosti, pripady odobratych deti sledujem uz od augusta a viem ako je velmi rodicom ublizovane. Vsak si precitaj reakcie vsetkych diskutujucich na jej nazor, nezaujima ich, tak nech zostane ticho. Ked ma niekto nechce pocuvat, tak odidem zo stranky a nemudrujem.
@janka196 ak su mamicky vytocene tak preto ze nemaju realny pohlad na vec. akokolvek sa zlomenina stala tak ta ubezpecujem ze znalec vie posudit ako sa mohla zlomenina stat a aka je stara. a kedy sa mohla viditelne prejavit .takze sud rozhodne na zaklade dokazov. ak by sa bolo preukazalo ze v case ked vznikla zomenina bolo aj dieta ockovane sud to vezme do uvahy a posudi co dieta moze zostat v rodine do celeho vysetrenia pripadu alebo nemoze.
takze mamicka ktorej sa toto stalo by mala byt prva co ma zaujem aby sa zistil pravny a skutkovy stav veci. naco stres? ked je nevinna? ak,tak len o zdravie dietatka .samozrejme.
ak sa o dieta stara dobre a v domacom prostredi sa mu to nestalo,tak sa to zisti.a to skoro.mozes byt bez obavy.a potom moze zalovat lekara co zdravotne zariadenie za poskodenie zdravia jej dietatka.a podat mala na nich trestne oznamenie ked ma podzrenie ze jej dietatu bolo v ich zariadeni takto ublizene. preco to uz neurobila?
ver mi,ze dieta ak jej odnimu tak maju na to vazny dovod.
Ak si si vsimla, tak ja tu nikomu nevnucujem svoj nazor, ale suhlasim s vacsinou z nich.
@elena100 ona určite nie je Franta,teda nám sa aspoň nezdá keď porovnávame ich príspevky..... ale máme podozrenie na pani Vážnu registrovanú včera alebo predvčerom na FB Skús si ju prečítať na FB Ivana Boorvová v sekcii najnovšie prísevky od všetkých .... detto zmýšľanie. Riešime to....
Martina, mas pravdu, Vaznu som si vsimla uz vcera a stale mudruje
@alice107 mojej kolegyni mala dcérka (ked bola novorodeniatko) zlomenú klučnu kosť, rodila v ružinovskej nemocnici pred 3 rokmi a predstav si, že to zistili, až na 4. deň, kolegyňa skoro umrela od hrôzy, ked jej to povedali... a to u nás vyšetrujú deti na novorodeneckom teda riadne.. hold môže dojsť aj k ludskej chybe, aj lekári sú len ludia a nemuseli si všimnúť, alebo tam bol práve v tej chvíli niekto, kto to odflákol a bral to vyšetrenie ako rutinu..
no veru ja ked som 1. krát počula o Boorovej, tak som si myslela (nevidela som vtedy správy), že to asi nejakej spoluobčanke vzali ale ked ma mm upozornil, že to bola slušná žena tak som hned pozerala noviny, net, médiá a onemela od úžasu, že čo sa to tam deje.. ja som o tomto predtým veru nepočula a fuj, teda buzerácia prvého stupňa v UK.. až to hraničí s legálnosťou a ľudskými právami a slobodami.. ved to je už také zasahovanie do práv rodičov, že až... tam nejde o to, že v UK si môžu mať zákony aké chcú... podla mna nie celkom, lebo sú v EU a ked na nás tlačia z Bruselu na všelijaké kraviny, že nesmieme hento a toto, tak nechápem, prečo to isté neplatí aj na Britov... celkovo sa zdá, že si Briti robia čo chcú..
@alice107 a naco stres?? asi vazne nemas deticky. my sme uz mali par urazov a poviem ti bola som taka vystresovana a vyklepana ze by sa vomne kvapky krvi nedorezali. a kebyze idem s najlepsim umyslom k lekarovi a vysetruje ma policia a socialka ako nejakeho zlocinca tak sa od strachu a stresu asi potentujem ☹ a ziadny z tychto urazov som urcite detom nesposobila . stacila sekunda nepozornosti a preto by mi ich mali zobrat?? ani na sekundu. len cez moju mrtvolu a to myslim smrtelne vazne
Ja si stale v duchu hovorim,preco neutecie z tej nemocnice.,naozaj ju nikto nepozna? Ja by som ich aj u mna schovala,keby bolo potrebne
@elena100 netreba zase vsetko zovseobecnovat zo 100 pripadov kde su deti odobrate nepravom sa najde par kde su naozaj tyrane, alebo zanedbavane treba to nechat na lekrov nech posudia. Ako si moze 3.5mes. dieta zlomit klucnu kost? porodom to nebolo matka by videla aspon ze dieta niekde spadlo napr. z postele a silno place A ked viem ze dieta moze mat zlomenu kost a viem co sa deje v UK SS tak neidem k lekarom v UK, ale idem na kontrolu na SK.
@alice107 ty skôr pises ako by to malo vyzerat, aky by mal byt postup, ak by to tak bolo, bolo by to OK, ale vieme, ako to casto dopadne a preto tie obavy. Ak sa aj preukaze, ze rodicia neurobili chybu, aj tak je tazke dostat dieta spät a niekedy to trva aj roky. Jednoducho tito "odbornici" su pre mnohych uz nedôverihodni. A nepisala som, ze dieta ide bezpodmienecne na adopciu.
Tova, mudrujes. Precitaj si celu diskusiu, precitaj si diskusiu na Ivaninej stranke, na Dariusovej a potom mudruj. Si nezorientovana. Tam pisu zeny, ktore mali docinenia s SS, pisu tam svoje skusenosti a hrozne zazitky. Malemu Benjaminkovi zistili lekari lamavost kosti, dokonca maju posudok od americkeho lekara, no a do dnesneho dna nie je u svojich rodicov, ktori ho miluju... no ale nechce sa mi s Tebou o tomto diskutovat, citaj a potom pis
@janka196 presne- zije v iluziach, aby raz na to nedoplatila- vasinou sa to prave takym ludom vrati- ni ze by som jej priala nieco zle- ale najhorsie je zistit pravdu na vlastnej kozi :(
@alice107 to čo píšeš ty je skôr ideál, ako by to malo byť... ja si myslím, že sa nedá zistiť, či sa zlomila klučna kosť v pôrodnici alebo doma, môže predsa ísť len o pár dní rozdielu.... a lekári samozrejme budú z toho zariadenia tvrdiť, že tam sa to nestalo... ak sa totiž zlomila klučna kosť pri pôrode tak lekári budú tvrdiť, že to urobili rodičia na druhý den doma (napríklad)... tam podľa mňa lekár nie je veštica... rodičia nebudú mať ako dokázať, že to nespôsobili.. a to je asi problém s tým Social service... ako ja ten systém nepoznám, takže netvrdím, ale dedukujem z toho čo som počula, čítala, že sa budú určite lekári kryť...
pri tom očkovaní som tiež skeptická, neverím, že by lekári priznali, že očkovali a niekomu zlomili klučnu kosť, tiež budú zapierať...
@sharmana ty zijes v zapadnej casti eu? ked vies ak buzeracia tam prebieha?nici vzlom ale ja tu zijem uz nejaky ten rok.a mozem ta ubezpecit ze nkde v ziadnom state eu nevezmu sudy dieta rodicom len tak bez pravneho dovodu.to sa posudzuje velmi starostlivo a ked je pochabnost tak sa nevyda rozhodnutie
jasne,ze moze aj lekar urbit chybu.ale nie kazdy. ale ak mas na mysli to,ze mozno klucnu kost sistatku zlomili prposde a vsilma si to matka 3 apol mesiaca po tom,tak to nemoze byt.spytaj sa lekara .po tak dlhom case by uz bolo to zahojene. pr ockovani ak by to niekto teda urbil tak by sa na to prslo potom po ockovani. co je to za matku co by si to nevsimla? aznalec by vedel aka je stara ta zlomenina.aver ze aj vie.preto maju podzrenie ze v rodoine nie je didta bezpecnea nama dostatocnu starostlivost.sama to autorka napisala ze jej to bolo takto povedane
o boorvej oprpade som uz pisla ateda nemam co na tom menit
vies, co satyka prav rodcov,tak na ochanu deti je nielen mozne ale aj nutne zasiahnut do prav rodicov ak to zaujem didtata vyzaduje.takze nic prtipravne.preba ma tozaj trosku pravneho vedomia aby kazdy vedel kde zacinaju jeho prava akde koncia.a za akych okolnosti je pravne mozne do jeho prav zasiahnut.atoto je jedn z tych pripadov. 😉
@janka196 jasne ze matka ma stres ked dieta ma uraz.co by to bola za matka keby nemala?.ale tato zena sa boji o seba ,nie o zdravie dietatka predovsetkym. pisala sem preto nie ze ma strach o nasedky ake by mala ta zlomenina pripadne na jej dietatko,ale o seba sa boji. ma strach z nasledkov pre seba. boji sa systemu.ktora normalna sebavedoma zena co ma ciste svedomie sa boji pravneho systemu?
Jeziiiiiis,ako sa da zablokovat ta mudrlantka?mna co v zivote hlava nebolela,tak z nej ma zacina

@jacinta jasne ze som videla pripady ked jednotlivci zamestnanci spravili chybu..ale cely system pravnej ochrany nie.socialny pracovnik moze subjektivne zle posudit situaciu.ale rozhoduje potom o donati sud. ten ked uvidi navrh na odnatie ktory nema pevny pravny podklad tak ho zamietne. ale ak je vyjadrenie lekaara -znalca ze zlomenina je toto a toho dataa a stala sa tak a tak / lekar to vie posudit/ to mi ver,/ tak jasne ze sud dieta predbeznym opatrenimj na cas odnime. ved ide o zaujem dietata,ktory sudca by si vzal na zodpovednost neodnat dieta ak je vazne podzrenie podporene vyjadrenimj znalca ze4vec sa stala v starostlivosti rodicov.a doelzite je ci voci rodicovi je zahajene aj setrenie policie a trestne stihanie alebo nie.
nemas pravdu,ze deti idu bezpodmienecne na na adopciu.ani nemozu ak nie su pravne volne. vela deti zostava aj roky v nahradnej starostlivosti a rodicia maju ponechane urcite rodicovske prava. pretoze ich pomery v rodine sa nezlepsili a preto deti nemozu byt vratene.ale tie deti nie su adoptovane.
a vela deti je vratene do povodnych rodin.
na odpciu sa davaju len pravne volne deti.a na zaklade rozhodnutia sudov.aje to zdlhavy prces kde treba preukazat ze rodica treba zbavit nadobro rodicovskycch prav. no a to je ozaj vo vaznych prpadoch.treba si uvedomit,ze latka prav dietata a starostlivosti o neho je v uk nastavena velmi vysoko.takze treba s tym pocitat.