Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
PRE VSETKYCH: nevsimajte si alice107
na MK je kratko a pridala nenormalne mnozstvo komentov. normlana dospela zena so zdravym zaujmom to nerobi. kompenzuje si svoje komplexy vo virtualnom prostredi.
nepise nic konstruktivne, vyraba rozbroje.
Bud ju ignorujte, alebo vsetky NAHLASUJET jej prispevky ako nevhodne, lebo URAZA a PROVOKUJE - vedla jej prispevku je ten trojuholnik s vykricnikom. Ak s tym, co pisem, nesuhlasite, ingnorujte aj tento moj komentar, ak Vam vsak vadi rovnako ako tym, o ktorych viem (vratane mna)
Niektore temy vraj vkoli ALICE107 uz zavreli, pripadne kvoli nej museli prejst do sukromnych skupin.
cize bud:
1) je dosadena, aby sposobovala rozvrat
2) je frustrovana vo vztahu (akomkolvek)
3) je neuspokojena - v akejkolvek oblasti zivta
4) alebo je vadna
kazdopadne jej prispevky nikomu nepomahaju - brzdia efektivitu komunikacie vo VELMI VAZNEJ VECI odnatia maloletych od biologickych rodicov s postupom ako cez kopirak v tisickach pripadov (dokazy hladajte sami - je toho plny net)
odporucam teda NO COMMENT pripadne NAHLASOVAT - hadam nerozvrati dalsiu skupinu!
pozor: nepisemei si tu o plienkacha le o ludskych zivotoch
@martina005 tlieskam!
@morningdew My sme tak odišli do súkromnej skupiny kvôli nej.... v téme tak aktuálnej BDN 😒
Tu ozaj pomôže jedine trojuholník!
@alice107 Slavik hlada radu, ako obhajit seba proti systemu, nie rozpravky o neomylnosti a absolutnej spravnosti systemu. Tomu asi veris uz iba ty. Nevies dat relevantnu radu ani informaciu, opakovane si aj v inych temach davala nespravne pravne rady s umyslom co najviac cloveka znemoznit a vyslovene z tvojich prispevkov isla radost z cudzich omylov a pruserov... Prosim ta, venuj sa niecomu, comu naozaj rozumies a s ludmi, ktori o to stoja.
@martina005 je to jedna z moznosti. mozno by sme mohli poprosit adminov o pomoc.. hadam aj viaceri... ozaj nejde o banalnu vec
Alicka v krajine zázrakou,pekne zapadla do davu anglanskejrise,a zabuda podporit krajanku smutne,hm
@morningdew Ja idem teraz napísať či by nemohli poskytnúť údaje....dám odkaz aj na túto tému.....uvidíme.
Nemôže sa s ňou stratiť kontakt 😒
@martina005 co je to za prispevkok? este ste nepocili o tom ze na verejnom fore sa vyjadruju verejne nazory? :-branim vam ja vo vydreni nazoru k teme?
suhasim s tym ze toto je vazna tema.jedna matka je v podozreni ze ublizila svojmu dietatu z nedbanlivosti ci umyslne. alebo sa o svoje didea zle stara. na zakade toho jej chcu dieta zo starostlivosti odnat.tak ako to popisala aj v prispevkoch.dotycna matka-zakladatelka.no a vy tu chcete debatovat o tom,ci si niekto ma zalozit sukromnu temu?neviete citat? co takto sa vyjadrit k teme nie mne diktovat co by som ja mala ci nemala robit. nebudte smiesna.presne to je ten nedostatkok co maju tu na fore mnohe.nedostatok pravneho povedomia. ozaj to nie je na smiech .je to trapne ako neviete co znamena verejne forum a vyjadrovanie nazorov v nom. takze nebudte trapna.
@slavik79 - nepotrebujete ziadny pas, staci jednorazovy cestovny doklad, vystavi ti aj na pockanie ambasada. Ja by som utekala. Osobne poznam druhu stranu - opatrovatelov odnatych deti a aj to, za co sa tam tie deti dostali a boli to omnoho väcsie hluposti ako zlomena klucna kost u babatka.
Nie je nahodou ta alica 107 Frana Valas - Sinisi, ktora otravuje ludi na kazdej stranke?
@alice107 Ja som nemyslela a ani nepísala súkromnú tému....ale verejnú,kde sa budete môcť realizovať. A ešte raz ma čo i len slovkom urazíte,budem nútená to riešiť inak a nie takouto slušnou cestou. A práve teraz ste ma pani Vážná obrali o drahocenné minúty,keď som Vám musela odpísať. Prosím Vás už na mňa vôbec ale vôbec nereagujte. Ja som doteraz na Vás nereagovala.....lebo som si silno držala ruky a išla sa prejsť. 🤐
@zeleny_cajikprepac mi ale ty nemozes posudzovat kto ake dava rady..nemas na to dostatocne odborne pravne vzdelanie. ak je vidiet z tvojho pisania.takze sa znemoznujes sama.
zakladatelka sa potrebuje systemu? ale co nenapises? 😀 mala by mat v prvom rade zaujem na to aby sa zistila pravda kto zlomil kosticku jej dietatu.ak to ona nebola.nech sa haji na sude.nikto jej nebrani.ani zakony v uk.
ale predovsetkym treba mysliet na dieta nie na nejaku zenu co sa boji nasledkov uz do predu.ak je nevinna tak preco sa boji?
pravnik jej nepovedal, ,ze sud neodnima deti rodicom ktori sa o deti dobre staraju a neublizuju im?
ty mi nedavaj rady comu sa ja mam venovat. pisem na verejne forum vtedy ak chcem a kolko chcem.ty si este nepocula o tom co to je institut verejneho fora? 😉 smutne aka zakladna pravna negramotnost z toho pozera.zelam pijemny vecer.
Daro uz tento pripad sleduje a pomaha....
https://www.facebook.com/DariusHaraksinTVJoj
ako myslim, ze uz by vobec nikto nemal na alicu reagovat- omacky, omacky- naucila sa slova ako pravne vzdelanie, pravna negramotnost, vie vytukat dvoch maximalne nevhodnych smajlikov.. cely cas tu naznacuje , ze rodicia su vinni... zakladatelke temy bolo poradene, vie na koho sa ma obratit ( najlepsie internou postou) - vsetci budeme radi , ak poskytne dalsie info- a budeme drzat prsty...
Holky, chce to klid, jde jen o to, slavikovi dobře poradit. Konstruktiovně. Jazuzana je v těchto věcech znalá, takže mé doporučení není jen výkřik do tmy, v tom, aby si zakladatelka sehnala dobrého VLASTNÍHO právníka , se shodneme, ne ? Aáááá už čtu poslední komentář a to mě uklidnilo.....🙂) Každopádně přeji, ať to dobře dopadne...!! Hezký večer.
Pochopte uz vsetky, ona - Alica - skutocne musi obhajovat ten system, lebo sama je jeho clenkou, aj ked nie priamo SS aj ked podla jej tvrdeni v inej teme, ma skusenosti aj priamo z UK, To pisala ona sama, takze ju nikto nepresvedci, ze to co robi, je pekelne zle... Aj tu stale zdoraznuje svoje osobne skusenosti.... Nikdy neda normalnu radu, ako komunikovat a jednat so socialkou, ona vidi iba svoju pravdu, dalej nic, tma.....
@anjelicek26 fakt poznas pozadi rozhodnutia sudov v uk o odobrati deti? fakt si videla niektore sudne rozhodnutia? 😉 no predsatv si ja som videla.aj rodinne prostredie nahradnych rodin.a vies ako sa tam tie deti dostavaju? no na zaklade rozhodnutia sudov.napriklad aj sa rodic ktoremu dieta bolo povodne zverene nemoze sa o didta dostatocne postarat.a dieta odmeta ist k druhemu rodicovi alebo druhy rodic sa tiez nemoze o dieta starat. to je len jedne z mnohych prikladov.
ty si mala moznost okusit co to je zakladna lekarska starostlivost v uk ked si nezapatis sukormnu starostlivost,ze? no tak vidis,napriklad aj toto je provblem v niektorych rodinach v uk.dieta potrebuje na svoj rozvoj a vyvoj niekedy prostredie ake mu rodic menoze poskytnut. no a v uk to znamena,ze sa o dieta nevie a nema moznost postarat.ale v drvivej väcsine pripadov v nahradnych rodinach su deti ,ktorych tyrali ci zanedbavali vlastni rodicia.
vsetky odnatia co som videla mali vaznu pricinu.
ty nemas sani ponatia ze ak sud zakaze aby didea opustilo zdravotne zariadenie predbeznym opatrenim,matka ho nemoze vziat. a uz vobec nie do zahranicia. dopustila by sa trestneho cinu.a vydat cestovny pas pre dieta mozno len vtedy ak ma rodny list vydany specialnou matrikou na sk. to trva nejake mesiace. ty si to preedstavujes s ozaj velmi naivne.
btw. ku zlomenej klucnej kosti dietata, to, ze si to nevsimli pri porode je v anglickej porodnici uplne normalne, za tych 24h na vas dojde mrknut 1x pediater - rozumej oci, uska a krv z päticku a hajde domov, cele to trva asi 15 minut to vysetrenie, dieta ani nevyzlecu... u maleho si ani nevsimli, ze ma razstep na chrbatiku, sice prekryty, ale dobre viditelna anomalia 😝 To ja len tak off topic, drzim zakladatelke palce, nech sa da vsetko do poriadku.
@anjelicek26 prepac ale vidis zase pises p tom,co je problem vela cudziniek v e uk.idu do statnych nemocnic rodit.. ver mi,ze v dobrej sukromnej by sa toto nestalo.
@alice107, nehnevaj sa, ale ty pises, akoby si naozaj verila, ze vsetci soc. pracovnici konaju vylucne v zaujme dietata. Urcite uz si videla to mnozstvo pripadov, ked SS pochybili a ake tazke je dostat dieta z foster care spät. Pises "pravnik jej nepovedal, ,ze sud neodnima deti rodicom ktori sa o deti dobre staraju a neublizuju im? " Odnima aj za ine veci, aj za take, ktore sa este ani nestali, napriklad "possible future emotional abuse". Ale to ty urcite vies. A ver, ze aj v UK je korupcia a v radoch soc. pracovnikov tiez. Je to o ludoch a preto tu vzdy bude riziko korupcie. Navyse, oni sa ani netaja tym, ze ak je raz dieta v systeme, priorita je dat ho na adopciu.
@morningdew Vidím,že Daro sa obul do tohoto prípadu....majú už údaje o @slavik79 ?
Ja som písala adminom......
Rodiny na uteku:
https://www.youtube.com/watch?v=ZJn9TlWEQHI@martina005 podla jeho statusu uz je na ceste do nemocnice

@alice107 Pani Alica alebo alias pani Vážna prečo Vás tak veľmi zaujíma táto téma,keď nemáte chuť a ani nechcete pomôcť. Keď ste presvedčená,že Ss koná správne a v záujme dieťaťa a rodiny,tak máte možnosť si založiť vlastnú tému a tam dávať Vaše "cenné právnické" rady 😝 🤐 ako postupovať v prípade,keď chcete aby Vám Ss odobral dieťa 😢 .....Poznáte aj iných smajlíkov ako 😉 a 😀 ....lebo v takomto vážnom prípade je to maximálne nevhodné 😒