icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

alice107
12. dec 2012

@natas4 aha uz som precitala tvoj prispevok ohladne toho dietatka.takze sa ty pytam,ci tala si rozhodnutie o odnati didtata adovody ktore tam uviedli? ake to boli presne dovody? ale presne uved. to je totiz velmi dolezity fakt.a dalej uved kto a akym rozhodnutim rozhodol ze dieta nebolo tyrane a zlomeniny su sposbene chorbou. rodicia boli aj stihani prpadne obvineni?
prebehlo sudne konanie vo veci? alebo bola vec zastavena
tieto vsetky otazky su dolezite.pretoze z odpovede potom vyplynie dalsi postup.
tak ako to bolo?

babajaga
12. dec 2012

@jolinka budem sa snazit....ale pravdu...ja si diskutujem a pridam prispevok,kde ma nieco oslovi...a ip...nejak v danej veci a na danu osobu ee 😀 ale
@jolinka jasneeee 😀

wewus1234
12. dec 2012

@jolinka isto sa aj to mohlo stat,tiez ju chapem,mozno sa bala odist z nemocnice kedze ma malinka zlomenu tu kost.teraz aj ja pisem,ze by som usla,ale tiez neviem ako by som sa zachovala na 100%.,,ja len dufam,ze vsetko dobre dopadne a malinka bude pri svojich rodicoch

alice107
12. dec 2012

@natas4 aha uz som precitala tvoj prispevok ohladne toho dietatka.takze sa ta pytam,citala si ci poznas rozhodnutie o odnati dietata a dovody ktore tam uviedli? ake to boli presne dovody? ale presne uved. to je totiz velmi dolezity fakt.a dalej uved kto a akym rozhodnutim rozhodol ze dieta nebolo tyrane a zlomeniny su sposobene chorobou. rodicia boli aj stihani pripadne obvineni? pripadne stihanie bolo zastavene ci uz vynesany oslobodzovacii rozsudok?
prebehlo teda sudne konanie vo veci? alebo bola vec zastavena?
tak ako to bolo?

natas4
12. dec 2012

@alice107 ze ma tato tvoja stupidna odpoved neprekvapila 😀 😀 😎 tymto moju komunikaciu s tebou koncim 😀 😎 😎

kingstonka
12. dec 2012

@natas4 ona je chora :( fakt to nema vyznam...

jabadaba
12. dec 2012

@babajaga ano, pohlad druhej strany tiez rozsiruje obzory... 😝

babajaga
12. dec 2012

uz som precitala tvoj prispevok ohladne toho dietatka.takze sa ta pytam,citala si ci poznas rozhodnutie o odnati dietata a dovody ktore tam uviedli? ake to boli presne dovody? ale presne uved. to je totiz velmi dolezity fakt.a dalej uved kto a akym rozhodnutim rozhodol ze dieta nebolo tyrane a zlomeniny su sposobene chorobou. rodicia boli aj stihani pripadne obvineni? prpadne stihanie bolo zastavene ci uz vynesana oslobodzovacii rozsudok?
prebehlo teda sudne konanie vo veci? alebo bola vec zastavena?
tak ako to bolo?
@alice107 vedies,si dobra 😀

sirinka
12. dec 2012

@natas4 ty uved PRESNE!!! Inac budes potrestana v kute 😉

maajka83
12. dec 2012

boze toje hrozne co sa tam deje!

alice107
12. dec 2012

@natas4 no vidis,uz sme´´doma´´.jasne ze o pripade vlastne nic konkretne nevies. a chcela si o tom debatovat. 😀 ach jaj.jasne ze radsej skonci.pretoze tvoje domienky su na nic bez poznania konkretnych faktov.

babajaga
12. dec 2012

@alice107 keby neslo o tak smutne temy,ktore sa dotykaju rodiny,matiek,deti.....tak by si bola hviezda...si dobre rozptylenie na noc,clovek zabudne aj na vlastne starosti 😀 len bohuzial...realita nepusti...takze mila alice,prestan sa hrat na pravnicku a sup,sup do postielky k muzikovi,ovsem ak este nejakeho mas,tam sa realizuj...alebo chod este vystiskat svoje detvaky.....nech aspon oni z teba nieco maju....a tu nemut vodu..... 😎

sirinka
12. dec 2012

Vsetci zucastneni, Alica nam prave predviedla ako funguje rodinne pravo.... Na obvinenie, odobranie deti stacia dohady, informacie z druhej ruky a viera v neomylnost SS a sudnictva..... Na nevinnu potrebujeme uplne presne rozhodnutia, vysetrenia, vysledky, rozsudky do bodky presne a maximalne nespochybnitelne....

elena100
12. dec 2012

Toto som prebrala z inej fb stranky
Pise sestra mamicky

ako mali utiect z nemocnice? to sa lahko hovori.....policajti su hned za patami. je to strasne, co sa tam deje. ta mamicka v nemocnici je moja sestra...... je to smutne,ale verime ze vsetko dobre dopadne.....drzime palce a modlime sa....

kingstonka
12. dec 2012

@sirinka tak :(

natas4
12. dec 2012

@sirinka 😀 😀 uz klacim 😝 jasne ja o pripade nic neviem, ale pani najmudrejsia vie o pripade vsetko 😀 😀

jabadaba
12. dec 2012

@alice107 povedz teda Ty ako to bolo? Zda sa, ze mas informacii viac. Mas rozsudok, rozhodnutie ci cele spisy k dispozicii, s posudkami lekarov a pod.? Poznas lekarov osobne? Vies sa zarucit, ze su objektivni, nestranni a nezaujati? Vies garantovat v tomto pripade, ze ide o blaho dietata? Vies to garantovat na stopercent vo vsetkych podobnych kauzach? Poznas doverne pozadie kazdeho pripadu natolko, ze mozes vyhlasit, ze odnatia deti sa konaju skutocne len a vyhradne z opodstatnenych dovodov? Vies sa stopercentne zarucit za bezuhonnost britskej socialnej sluzby, britskeho sudnictva a podobne? Hm? Chcem konkretne fakty.

wifina
12. dec 2012

baby, som to tu prebehla,doteraz som nemala som čas, príspevky alice som preskočila, ale aj tak sa mi zdá, že nič nové - len reakcie na ňu, nereaugujte na alice, ide jej len o zavretie témy a pridajte ma do tej súkromnej, dik. Už v téme bez detí neodídem som vám písala, že nie je právnička, nanajvýš študentka, všetko, čo píše je zle, plno chýb, nereagujte vôbec na ňu....

slavik79
autor
12. dec 2012

dakujem este raz vsetkym za podporu, aj alice, ktora doma z gauca rozdava pravnicke rady gratis...my ale NEMOZEME utiect z nemocnice, to by sme isli sami proti sebe, a keby sa do toho vlozila policia, uz nie je cesty spat. Okrem ineho, bez dokladu sa proste neda vycestovat, napriek tomu ze pisete ze sa da, lebo sme v unii, alebo take nieco som citala. My sme o rodny list ziadali pred 7 tyzdnami, a az na zaklade neho mozeme ziadat o cestovny pas. Na ambasade nam vedia vystavit jednorazovy cestovny doklad okamzite, ale pri uteku nam bude nanic, pretoze urcite by o tom vedela aj hranicna policia. Proste musime hladat legalne cesty ako sa dostat na slovensko. Nemozem odpisovat na IP, je toho strasne vela, vsetkym dakujem, a dnes naozaj cely den visim na telefone, takze preto som nereagovala na dobre mienene rady. Ale je naozaj jednoduchsie niekomu radit co ma urobit, pokial sa to netyka vas osobne. tu, v UK, v nemocnici, v kute na chodbe, kde chytam signal, je to o trochu zlozitejsie....zajtra o 14.15 mame sud, naozaj neviem ako dopadne, budem vas informovat. pekny vecer vsetkym

veronika33
12. dec 2012

dievčatáááá, prosím už na tú chorú studenúúúú osobu nereagujte ...

strawberry17
12. dec 2012

no podla mna ked neodisla kym sa dalo uz je to v prdeli 😝
este moze zajtra rano, ked bude mozno este ranny frmol, aky byva v nemocniciach, odbery krvi, vymena sluzieb, atd...nemyslim si ze su zamknute v izbe, alebo niekto hliadkuje pred izbou...podla mna len tak vseobecne strazia ak by isla s malou oblecena von...malu pod vetrovku ako niekto pisal a akoze idem von si jednu zapalit a utekaaaaam

@slavik70 ULEŤ

akoze vsak slovenska strana sa postara, uz s ateraz neda odist z nemocnice, a nejako s ato vyriedi a bla-bla, to su koniny, dlhe mesiace, roky, mozno cely zivot svoje dieta neuvidi, hovno sa vyriesi, tak ako sa hovno vyriesilo v X inych pripadoch

to je taka KLASICKA situacia - zahranicni rodicia pridu na pohotovost, dieta vhodne na adopciu, nejaka banalne zranenie ako dovod obvinit matku alebo otca z tyrania a uz to IDE - nabehne SS, policia....a do 3 dni je dieta v nahradnej rodine a adios.....politici sa predvedu v telke, niekto niekam akoze zavola a alicka sa tu 100x odbavi a to je cely vysledok, velke PRD

natas4
12. dec 2012

@babajaga tak teraz budem uplne mimo temu, ale pardon nemozem si odpustit nasledujuci koment ku ktoremu si ma inspirovala 😅 neviem si totiz predstavit roztuzenu Alicku prejavujucu nejake city k svojmu muzickovi 😅 😝 uuups 🤐 😀 😎

jolinka
12. dec 2012

@slavik79 drzte sa, budeme na vas mysliet.

alice107
12. dec 2012

@babajaga naco mi zahlcujes upozornenia tvojimi prispevkami ked nie su k teme?pis ip ked mas nieco osobne.ty si nerozumela ked som ti to napisala?

natas4
12. dec 2012

@slavik79 velmi vam drzim palce 😔 😔 😔 ja len dufam, ze mate SVOJHO pravnika, nie prideleneho 😔

sirinka
12. dec 2012

@slavik79 ten sud bude zrejme iba ohladne odobratia dietatka do nahradnej starostlivosti, ale tam uz je malokedy cesta spat. Pridu na pomoc zo slovenska? Ziadajte presunut proces na sk, ziadajte zverenie malej rodinnym prislusnikom na sk paneboze zajtra vam budem posielat strasne vela energie....

zeleny_cajik
12. dec 2012

@slavik79 o 14.15 na teba myslime a posielame modlitbu ...

slavik79
autor
12. dec 2012

PRE ALICE: prosim ta, napis mi o tom pripade nieco viac, viac podrobnosti, nahliadni viac do spisu, ake zavery by si uviedla z rozhovoru so Social Services.Mozno nam zucastnenym nieco uslo, ale ty to vies.

sirinka
12. dec 2012

@elena100 kde presne pise jej sestra?

kociskova
12. dec 2012

@alice107 ahoj, nedá mi nenapísať i keď to vobec nepatrí do tejto témy, len sa chcem opýtať na čo stále píšeš, keď nikto tu nechce,aby si prispievala, aký to má význam?