icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

roxi
14. dec 2012

@katarina6 keď som žila pred rokmi v UK, tak v mojom okolí bolo niekoľko párov, ktoré nemohli mať deti tak to riešili adopciou, jedna rodina mala chalana z Peru, druhá mala 2baby - adoptované z Číny, potom sa rozhodli ešte pre tretie, tak znova maminka letela do Číny pre tretie bábo. Ale viem, že poniektoré páry chceli skôr deti bielej rasy, takže osobne si myslím, že teraz je to pre ne menej problematické, keď už majú možnosť vziať si dieťa aj priamo v UK a dokonca biele. I keď viem, že tie rodiny chceli bábätka, nechceli väčšie deti.

martina005
14. dec 2012

@dankakk viem 😒 ale jej rodina si praje,aby sa nepísali všelijaké špekulácie čo keby a čo by urobili druhí......
nám nateraz zostáva iba to jediné.... byť pri nich,myslieť,modliť sa........ 😔 to robím ja,lebo inak zatiaľ pomôcť neviem.
Ty áno?

rybca
14. dec 2012

Ako som uz pisala, nemam zdravotnicke vzdelanie, ale urcite tu niekto ma a odpovie na moju otazku. Ak by bolo dieta tyrane rodicmi, nemalo by mat i ine zranenia, priznaky ako len zlomenu klucnu kost? Modriny, pomliazdeniny, psychicku traumu z rodicov?

dijuri
14. dec 2012

o kolkej je dnes Slavkin sud?Ivanin je o 11:30 naseho casu...

roxi
14. dec 2012

a čo sa týka adopcií bábätiek na SK, tak kamoške trvala 3 mesiace, kým si mohla vziať dcérku domov, chcela ju mať u doma skôr, ale naťahovalo sa to, asi záleží tiež na človeku, kto to vybavuje, prípadne aj na "motivačnom", alebo zas u iného známeho problém nebol, ale tak oni sú zas iná "trieda", takže predpokladám, že to troška "urýchlili".

roxi
14. dec 2012

@martina005 o koľkej dnes majú ten súd, ja už pár nocí poriadne nespím, nechápem, prečo súd nerozhodol včera, ale to presunuli na dnes, dúfam, že to dopadne dobre, ale s tým systémom treba niečo robiť, keby som teraz bola v UK, tak skutočne by som sa bála ísť s deľmi k lekárovi, bože čo je to za svet.

zuzana581
14. dec 2012

@dijuri a nie je o 11:00 ich času?

adri2211
14. dec 2012

@dijuri aj Slavka1212 ma sud v UK ? to faaakt , ja som ju len zahliadla v teme, ale som si nemyslela, ze to zaslo az tak daleko :(

martina005
14. dec 2012

@roxi Kedy má dnes Slávka súd nevieme........ 😒

martina005
14. dec 2012

@adri2211 To nie je o Slávke1212............... si prečítaj aká Slávka založila túto tému.

dijuri
14. dec 2012

@zuzana581 vcera tu bolo pisane ze ich casu o 10:30,ja pisem o nasom case,takze ma byt o hodinu neskor

adri2211
14. dec 2012

@martina005 jaaaj uz som sa zlakla :(

kvietocek7
14. dec 2012

@monimiska ano,presne tak nejak by to mohlo byt, ked neprsi aspon nech kvapka

martinjasen
14. dec 2012

@zuzana581 Zuzi, toto je verejna tema a my nemama pravo tendencne zasahovat do jej obsahu a systematicky odstranovat niektory z nazorov.
V diskusii je dolezita hodnota argumentov a nie silnejsieho. Toho sa drzme. Dakujem.

majusqwa
14. dec 2012

aha, asi sme sa nepochopili. nepisala som zasa uplne vseobecne, preto tam bola napisane priklady (v prvom odseku som nenapisala, moja chyba). viem, ze su rozne pripady. ja som sa ale stretla len s takymito. asi nemam stastie na tie dobre... @sirinka
@jolinka tak to som rada 🙂 lebo my sme mali rodicov, co cakali rok :/ matka sa maleho vzdala, ale co keby sa ozvala, co keby... striedavo bol v decaku a u nahradnych. a pritom adoptivni nanho cakali a daaavno ho mohli mat...

@saza007 @zeleny_cajik ja netvrdim, ze preferuju chlapcov. ani to netvrdim, ze su neplodne LEN kvoli potratom. ale aj kvoli nim... ta chce dievcatko, ta chlapca a % potratov zacina stupat... citala som o tom na anglickom serveri, len uz to nemozem najst :/ co sa tyka adopcii - z 9 deti islo 1 do talianska (adopcia aj s umiestnenim trvala necely mesiac), 1 do svedska (mesiac a pol), 2 do rodin (jedna adopcia na vychodne SVK trvala 15 mesiacov a druha rok - to bol ten novorodenec). ostatne isli do detskeho domova. a co som videla v inych nahradnych rodinach, tak tiez sa vacsinou vsetko zbytocne natahuje, malokedy to iee rychlo. a co mame stastie na jednu sudkynu, tak to radsej no comment... "ved to nie su moje deti, co ma po nich..." :/ ale to je uz OT

roxi
14. dec 2012

@martinjasen podľa väčšiny z tu diskutujúcich mamičiek už nejde zo strany tej dotyčnej o diskusiu, ale o provokáciu a táto téma je dosť vážna na to, aby sa dalo akceptovať, že tu niekto pravidelne provokuje a nepriamo obviňuje mamičku s týrania vlastného dieťatka a tvrdí, že UK súdnictvo je úplne spravodlivé a neomylné. Možno by bolo dobré, keby ste si túto tému celú prečítali.

ewellina
14. dec 2012

@roxi ale nemôžeš vychádzať z predpokladu, že pravdu má automaticky väčšina. 🙂 Diskusia je práve na to, aby sa tu veci vydiskutovali, aj keby tu bol jeden proti všetkým. 😉 Ani ja nesúhlasím s alicou, ale keď má opačný názor, tak ho má.

roxi
14. dec 2012

@ewellina netvrdím, že pravdu má väčšina, ale tvrdím, že príspevky dotyčnej sa už dávno nedajú označiť za diskusiu, ale sú čisto provokačne ladené.

ewellina
14. dec 2012

@roxi to isté môže povedať aj ona o nás. 😉

martinjasen
14. dec 2012

@roxi Tvoje tvrdenie je manipulacna technika - svoj argument zakladas na tom, ze vsetci si to myslia. Je to argument sily, o ktorom som hovoril. Vo fore moze kazdy vyjadrit svoj nazor a hodnota vypovede sa zaklada iba na schopnosti svoj argument obhajit cestne.
Preto musime respektovat kazdy nazor a ten, s ktorym vacsina nesuhlasi.

roxi
14. dec 2012

@ewellina mám ti len napísať, čo sa mi zdá na jej príspevkov provokačné, alebo ich mám priamo skopírovať?
Potom ty napíš, čo je provokačné na niektorom z iných prípevkov, lebo prepáč, ale dokola tvrdiť, že súdnictvo v UK je neomylné nie je nič iné ako provokácia, obzvlášť, keď všetci dobre vieme, čo sa deje v UK. O ostatných príspevkoch dotyčnej už ani nepíšem, ozaj nemám čas to všetko podrobne rozoberať, ale aj diskusia má určité pravidlá.

irriss
14. dec 2012

Jen prilozim MUJ osobni NAZOR...Pozor!!NE navod.. 😉 😉 ohledne setrvani a vyckavani...a uteku..

Podle vlastnich zkusenosti bych zvolila UTEK..lepsi je byt na uteku nekolik let..protoze za par let NIKOHO VASE dite uz zajimat NEBUDE..protoze ONI (SS) chteji (predevsim) pouze male deti..dokud se daji "vychovat a prevychovat"a postvat proti rodine...

Kdyz budete bojovat s tim, e VY jste preci NIC neudelali...a budete se dozadovat spravedlnosti..zjistime VELMI BRZY ze NIKDO Vam nepomuze,NIKOHO to zajimat NEBUDE!! i kdyz to bude PRAVDA!!
Nikoho to nebude zajimat, ohlas verejnosti utichne..(ostatne jako po vrazdach,valkach..)

Pokud Vam deti seberou...a naaahodu vrati..at uz to bude za mesic, a dva,,za rok, za pet let..UZ NIKDY VAM nevrati VASE dite..dostanete zpet "zivotni trosku"..zmanipulovanou - zneuzitou, slabou a nachylnou osobu a nedej Boze i nemocnou...
deti miznou a nejen do rukou adoptivnich rodicu..deti sjou k ruznym ucelum smerovany.. 😢 ..

Ja jsem za UTEK....NIC VAM nikdo nevrati..takto si zarucite dite u sebe i za cenu neustaleho stehovani nekolik let...ale nebudete BOJOVAT samy..budete mit vedle sebe velkou silu a VASE dite...budete vedet, jak a kym je vychovavano...BUDE VASE! a casem i pochopi PROC to delate...s Laskou a trpelivosti to zvladnete..ale JEN spolecne..!!!!!!!!!!!!!!!!!

ewellina
14. dec 2012

@roxi Nemusíš, idem teraz preč a už nemám čas na tieto prkotiny okolo alice. Ak sa vám nepáči, tak na ňu nereagujte. To je všetko, čo môžete urobiť, ak chcete zostať fér. ahoj.

roxi
14. dec 2012

@martinjasen aj diskusia má určité pravidlá a tým nemyslím pravidlá vášho fóra

ianitka
14. dec 2012

baby, pred par minutami pisala Slavka M. na FB - na dariusovu stranku, ci by bol niekto z Oxfordu k dispozicii. Zatial sa jej nikto neozval.

zeleny_cajik
14. dec 2012

@martinjasen Aj si tie jej "nazory" cital? Videl si tam nejake vecne argumenty? Nejake konstruktivne rady? Nejaky prinos pre zakladatelku temy alebo pre diskutujucich?

Lebo ja tam vidim zopar otrepanych formuliek...napr.
"spravajte sa ako dospele zeny", "nemate pravne povedomie" (to je univerzalna odpoved na kazdy konkretny dotaz, ked sa nevie vyjadrit)
" ja mam vzdelanie a prax narozdiel od teba" (akurat ani jeden jediny raz neuviedla kde a ako ich ziskala)
"toto patri do IP" (to je reakcia na kazdu kritiku k jej osobe, hoci ona kazdeho kritituje a uraza verejne)
atd. nechce sa mi vypisovat dalej, ale kazda, ktora s nou mala tu "cest" by urcite vedela doplnit....

Jej "prave rady" su na urovni externeho studenta tretieho rocnika pravnickej VS v Sladkovicove, vseobecne dristy, poucky, teoria, ktore tu nikomu nepomozu. Alebo si videl nejaku konkretnu konstruktivnu radu z praxe okrem jednej jedinej, ktoru jej tu dalo x dalsich mamiciek laikov - najst si - ale skutocneho - pravnika?

saza007
14. dec 2012

@majusqwa nuz mala si to inac sformulovat. Bezne to nie je. Skus napisat na nejaky britsky rodicovsky portal, ze chces ist na potrat, lebo dieta je ine pohlavie, ako si chcela. Zlyncovali by ta. A percento potratov nastastie klesa (aj ked netvrdim,,ze je nizke, ale to uz je o inom)

ianitka
14. dec 2012

@zeleny_cajik nevies jej niekoho nakontaktovat? teraz? vid moja sprava pred Tvojou

zeleny_cajik
14. dec 2012

@ianitka ja som v Bratislave a v okoli Oxfordu nepoznam nikoho ☹

sirinka
14. dec 2012

@ianitka daj presne link budeme zdielat na fb....