Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
@zeleny_cajik To co opisujes, je sucasny stav diskusie na fore a nie je to vecou pravidiel ale istej slusnosti reci, ktoru mi nedokazeme vyzadovat pravidlami, inak by sme museli asi vacsine uzivatelov zablokovat pristup do fora.
Bolo by krasne, kedy ludia diskutovali sposobom, na aky tu upozornujes, ale je to hudba buducnosti. Ak sa naucime spravne diskutovat, vtedy bude diskusia potesenim pre vsetkych.
Aktualne mozeme vyzadovat iba zakladne pravidla diskusie, ktore su definovane v pravidlach. Na chyby v argumentacii niekedy upozornujem, ak sa dotaz tyka aj mna, ale nepostihujem jeho pouzivanie.
Tu su najcastejsie chyby v argumentacii, ktore sa casto pouzivaju vo fore a nie su sankcionovane z dovodu, ktory som vysie uviedol. Tieto chyby vsak sposobuju, ze diskusia upada, alebo sa meni na osobne urazanie. Tu je link, kde si ich mozete pozriet: http://sk.wikipedia.org/wiki/Logický_klam
Tvoja posledna veta na margo jej urovni sa v diskusii charakterizuje ako argumentum ad hominem (Útok na človeka).
@ianitka Tiež to akurát čítam 😕 už sa ozvali na pomoc...
@sirinka https://www.facebook.com/DariusHaraksinTVJoj?fr...
kuk na najnovsie prispevky od ostatnych
@morningdew pozna niekoho z Oxfordu...pomozes @slavik79?
@martinjasen dik a tu je jeden link aj pre teba, mozno by nebolo do veci na to mysliet v pravidlach fora na MK:
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll
@cutce
presne tam, kam rikaji, ze nesmim ..t.j."domu"..nebo-li pryc z UK.. 😉
Zakazy, zakazy..a kde je demokracie ???
Hlavne se NIKDY NIC nema podepisovat...
protoze TVUJ podpis nahrazuje jejich povoleni k zakazu...(ktery nemaji)
Bez predlozeneho obvineni zduraznenym od instituce (soudy, policie)..nikdo nema pravo mne kdekoliv drzet...
pokud jim to sama nepodepisu 😎 t.j. nepovolim.. 😒
@cutce Teraz už je útek asi naozaj veľmi riskantný, škoda, že neodišli, keď ešte mohli 😢 😢 😢 Viem, že nie je ľahké len tak odísť, ale pre dieťa? Kamkoľvek...Veľká škoda, že Slávka najprv pátrala po dobrých skúsenostiach s SS a chcela veriť v spravodlivosť ☹ Darmo teraz už plakať nad rozliatym mliekom...rukavica je hodená, už len bojovať jak lev! Ja som len sklamaná z prístupu slovenskej strany, nakoľko je na to dnes Slávka sama!!! Otrasné 🙄
Ja neeviem, co vy tu stale riesite. Ide o pomoc konkretnej osobe a to Slavke, ktoru ja osobne poznam asi 15 rokov a viem, aky je clovek.Kedze to vase natahovanie sa tu jej nijako nepomoze, bud si zalozte novu temu s nazvom " podme sa pohadat", alebo sa skoncentrujte a vyuzite vsetky svoje moznosti, ak nejakymi disponujete, ktore by jej mohli pomoct, Ja som v tomto smere uplne nepouzitelna a hrozne ma to mrzi, ta moja bezmocnost. Preto vas chcem poprosit, aby ste tu neriesili zabo-mysie vojny a sustredili sa na konkretny problem.......samozrejme, tato moja vycitka sa netyka vsetkym diskutujucich v tejto teme, ale tí mi urcite daju za pravdu....dakujem!
@cutce
kdo mluvil o rade..
pises "o prdeli"..tak toho vyzuju: 😉 (v dobrem) 😉
pokud je poslechnes, budes v prdeli..
je to jejich taktika..psychologicka,musis mit dojem, ze nemas kam jit a ze by bylo hur, kdyz je neposlechnes..
z UK muzes odejit.. 😉
..jen se podivej,ze ten, kdo to zazil,,lituje toho, ze uteku nevyuzil 😉
kdyz odejdes na slovenske uzemi....nemaji sanci..
@sunny170 Ano, vela prispevkov je tu zbytocnych. Napriek tomu si myslim, ze jednym zo sposobov pomoci je aj snaha o to, aby stale viac ludi o tejto teme vedelo, aby to nezakapalo a nevyhnilo ako drviva vacsina kauz na Slovensku, aby tieto kauzy neboli bagatelizovane a ich existencia zapierana... Dolezite je, aby taketo diskusie zili, aby sa ludia stale o tuto problematiku zaujimali, aby tlacili nase urady k vacsej aktivite.... aby bolo napr. personalne posilnene CIPC, nech si Cisarova nemusi vyberat, na ktorom pojednavani sa zucastni... a myslim, ze aj takato diskusia k nejakej obcianskej iniciative a aktivite dopomoct, ved sa pozri, co doposial dokazal Facebook cez stranu Ivany Boorovej a Dariusa 😉
@zeleny_cajik
..kdyz se podivame do minulosti...zjistime, ze prave Uk je timto system prohnila..
urcite se lide branily i drive, pomoci vlastnich prostredku dane etapy...a vysledek?
..jsme tu ted my i po nekolika staletich..a situace je stejna..myslime si (mylne), ze jsme "pokrocili"..ze MY to dokazeme...ze mame vice moznosti...presne si myslime to, co si mysleli ONI pred staletimio svych predcich...
Nikdo neni vyspely dostatecne, dokud nevyspejeme vsichni...abychom se nejen ubranily ale hlavne zabranily zrodu!!ohavnosti..
...muzeme dokazat jen neco v prevenci....v osvete...oslabit nejake procento.. ☹ .ale nedokazeme prohnily system "udravit"..
zlo je a bude..setrva a nevymre...
p.s. Pokud si SS nekoho vyhlidnou, NEPUSTI
Slávka má súd dnes o 14:00...............
Števka Macáková Červeňáková sud je 14 :00
Pred 2 minútami · Páči sa mi to
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@zeleny_cajik ja neriesim, ze sa tu diskutuje, len o com sa tu diskutuje..ze sa tu ludia natahuju, lebo mala utekat, potom nemala, potom nemala ist k lekarovi..atd, atd...tym sa k nicomu nikto nedopracuje.
@sunny170 s tym len suhlasim...
@majusqwa ale toto si nemyslela vazne co si napisala?! 😅
..ty obvinujes zensku populaciu v UK zo selektovania podla pohlavia...nepomylila si si nahodou krajinu?
..celkom rada by som videla a citala tie statistiky o ktorych hovoris
..este by ma celkom zaujimalo ci zijes v UK a poznas pripady, ktore si tu spominala...

@zeleny_cajik ja viem, ze si v BA, len ci nevies o niekom, kedze vidim, ze si tu ☹