icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

snopkulka
11. dec 2012
aliza
11. dec 2012

@hanuliq ono naozaj tieto zlomeniny mozu zostat nepovsimnute, ale to len par dni, urcite nie cele mesiace. Aj nas HV maleho riadne pozeral, prevracal,zdvihal...cize by si to zrejme vsimol. Ale tak vieme, ze niektori zdravotnici su tu naozaj slabi a vela veci si nevsimnu.

alice107
11. dec 2012

@jolinka ta zlomenina u zakladatelkinho dietatka urcite nevznikla pri pri porode. to ti lekari co ho prehliadali vedia.pretoze po vyse 3 mesiacoch od porodu by uz bola zahojena..a urcite by si to matka mala vsimnut aj keby ju nejakym nedopatrenim na to lekari neupozornili ze to didta ma ....ako pise
@aliza ta zlomenina je cerstva velmi pravdepodobne a kazda matka co sa stara o svoje dieta dobre by si nieco take vsimla. nejde to prehliadnut ci uz po porode alebo ak zlomenina vznikla neskor.je otazka ako vznikla ta zlomenina? kto ju sposbil tomu dietatku.? a na to da odpoved urcite setrenie ktore je zahajene.
takze je v zaujme didtatka aby sa zistil skutkovy stav veci.na tom by mala mat zaujem hlavne matka a otec diietatka.ak sa staraju a starali o svoje didta dobre aumyselne ci z nedbanlivosti mu neublizili,tak sa nemaju co bat. len mozu byt radi ze sa vec vysvetli.nie socialny servis je zly ,ale niekedy rodicia su nezodpovedni a zial aj agresivni.a na to je institut ochrany deti aby boli chranene pred tykymto zaobchadzanim
takze socialny servis nie je ziaden strasiak ale institucia na pomoc a ochranu deti. zial je potrebny niekedy aj na ochranu pred vlastnymi rodicmi dietata.

alice107
11. dec 2012

@jolinka ta zlomenina u dietatka zakladatelky urcite nevznikla pri porode. to ti lekari co ho prehliadali vedia.pretoze po vyse 3 mesiacoch od porodu by uz bola zahojena..a urcite by si to matka mala vsimnut aj keby ju nejakym nedopatrenim na to lekari neupozornili ze to dieta ma.
.ako pise
@aliza ta zlomenina je cerstva velmi pravdepodobne a kazda matka co sa stara o svoje dieta dobre by si nieco take vsimla. nejde to prehliadnut ci uz po porode alebo ak zlomenina vznikla neskor.je otazka ako vznikla ta zlomenina? kto ju sposobil tomu dietatku.? a na to da odpoved urcite setrenie ktore je zahajene.
takze je v zaujme dietatka aby sa zistil skutkovy stav veci.na tom by mala mat zaujem hlavne matka a otec diietatka.ak sa staraju a starali o svoje dieta dobre a umyselne ci z nedbanlivosti mu neublizilinemaju sa co bat. len mozu byt radi ze sa vec vysvetli.nie socialny servis je zly ,ale niekedy rodicia su nezodpovedni a zial aj agresivni.a na to je institut ochrany deti aby boli chranene pred takymto zaobchadzanim.
takze socialny servis nie je ziaden strasiak ale institucia na pomoc a ochranu deti a rodiny. zial je potrebna niekedy aj na ochranu pred vlastnymi rodicmi dietata.

jolinka
11. dec 2012

@alice107 odhliadnuc od tvojej klasickej 'omacky'" ...reagujem len na to... ze aj zahojena zlomenina sa dokaze obnovit pri neopatrnom zaobchadzani...napr. pevne drzanie pri ockovani. takze zlomenina mohla byt "cerstva" ale na oslabenej kosti. 😉 po zahojenom zlomeni pri porode...i taky je mozny scenar.

rodicia si vsimli plac po ockovani...a dosli k lekarom aby sa zistila pricina...takze to zrejme nebola "nedbanlivost" ci "nevsimavost"

sashabb
11. dec 2012

@alice107 otázka, ktorú veľmi často ty sama pokladáš: ty si tam bola keď vieš, že tá zlomenina nevznikla pri pôrode? odkiaľ máš túto istotu? máš to nejako resp. niečim podložené? nemáš! čiže to su len tvoje uvahy 😕

alice107
11. dec 2012

@jolinka ja reagujem na popis prblemu matky. matky . ta ma zaujima. 😉.z roznych dovodov. a mozem len suhasit s nazormi niektorych pisateliek ze zlomenina je velmi pravdepodbne cerstva zalezitost. od porodu uz je vela casu a aj keby bola taka nevsimava matka ze by si to nevsimla uz by to bolo zahojene..je len otazka,kto sposbil tu zlomeninu ? setrernie da na to odpoved. ako som uz pisala.a ´´omacky ´´nepochopi alebo mu vadia len clovek co nechce pripustit realitu. 😉

jolinka
11. dec 2012

@alice107 i v linku ktory som dala...sa uvadza ze u mnohych deti zlomenina KK po porode prebieha bezpriznakovo...casto az po 3 az 6...tyzdnoch sa objavi hrbolcek...takze je fakt realne mozne ze je zlomenina prehliadnuta tesne po porode i pri prvych navstevach porodnej sestry ci lekara...

mne to povedali uz v porodnici takze som vedela ako zaobchadzat s dietatom, to bol treti syn.....priznam sa dovtedy u predchadzajucich deti mi nenapadlo ich prehmatavat ci nemaju zlomeninu niekde, hlavne ak som si nebola vedoma urazu ci padu. a to boli deti nosene kojene...cize v blizkom kontakte s rodicom.

alice107
11. dec 2012

@jolinka ten link je v danom pripade irelevantny.pretoze ta zlomenina je ako som pisala velmi pravdepodobne mladsieho data..... 😉

sirinka
11. dec 2012

Lenze SS odobera deti aj bez realnych dokazov iba na zaklade domnienok.... Tak ako boli odobrate deti Boorove... Vina sa nedokazala, tak sa nasiel dovod novy, matka je nedoveryhodna!!! osoba, lebo spolupracovala!!! s SS aby dostala svoje deti spat a pristupila na ich scenar. Takze taka dobra je SS a aj takto vyzeraju podla nich rodicia, ktori su podla nich vaznou hrozou pre svoje deti....

natas4
11. dec 2012

@alice107 ty sa z toho normalne tesis! !!!, ty si chora osoba

jolinka
11. dec 2012

@alice107 ja tvoje "omacky" velmi dobre chapem a viem presne aj co tym chces povedat 😉 😉 😉 😉 ... akurat ze sa s tym nestotoznujem 😅 😅 ...takze neplytvajme navzajom casom na presviedcanie nepresvedcitelnych... 😝

pekny den

liave
11. dec 2012

@slavik79 ahoj dufam ze nase pocity sa mylili a

liave
11. dec 2012

@slavik79 ahoj dufam ze nase pocity sa mylili a pevne verim ze ste uz doma a v poriadku.bola by skm nesmierne vdacna keby ste boli vinimkou dalo by to urcite inym vela nadeje a viery xxx ak budes moct daj vediet.jednu radu nakoniec,nedajte sa zastrasit tym ze musite mlcat!drzim prsty xxx

adriana781
11. dec 2012

ja by som utekala, SS si vymýšľa dôvody, len aby mali biznis.
Pomáha rodičom jeden pán, je o tom článok v novinách.

zexi
11. dec 2012

Nečítala som predch. príspevky,
ale UTEKAJ!!!! Berte nohy na plecia, malú na ruky a utekajte, čo najskôr a čo najďalej, v ZIADNOM pripade si ju nedaj ani na chvilu preč! Dobre ti radím, pozri si rady človeka, ktorý pomohol už stovkám žien v UK, http://www.forced-adoption.com/introduction.asp drž sa jeho rád, dobre vie, čo hovorí. Pouč sa z prípadu Ivany Boorovej a stovky britských žien, ktoré si tiež mysleli, že im nič nehrozí.

svetllana
11. dec 2012

@liave
@hanuliq
@sendy182 Mne tiež každé dieťa skontrolovala doktorka pri odchode z pôrodnice..a to bola v podstate aj posledná pediatrická prehliadka..potom už postup, aký opisovala Liave - návšteva midwife v našom dome 🙂

wewus1234
11. dec 2012

@svetllana zienky,to asi zalezi v ktorej casti anglicka ste.,pretoze mne obidve deti pozreli v nemocnici doktori a ked sme prisli domov tak tiez midwifes.,po 6 tyzdnov,znova ku gp na prehliadku

strawberry17
11. dec 2012

@slavik79 uz som raz pisala, ze by si mala z UK radsej odist, predpokladam, ze si s 3mes babom na materskej, na tvojom mieste by som teda isla na cas na SK,alebo do Irska ako ti radia, kym bude mat mala pas... predpokladam, ze manzel pracuje, tak ten nech tam ostane...
aspon na cas kym sa to vysvetli, ja by som neriskovala

ked sa to uz medzitym vysvetlilo a vsetko ok, daj nam prosim vediet, trpneme tu vaicere ako to dopadne

antonka1
11. dec 2012

nechcem sirit paniku,ale slavik79 necakaj,ze sa ti ozvu matky,ktore maju nejaku skusenost s SS,ked maju zakazanu akukolvek medializaciu.Tiez zijem v UK a je mi naozaj cudne,ze ta nechavaju v nemocnici.Moja dcerka,ked si udrela halvicku,tak ju ani poriadne nepozreli,poslali nas domov,ze u babatiek tam nebezpecenstvo urazu nehrozi.Jeden pripad ti chcem povedat,dost podobny tvojmu.Jednej matke si syn zlomil nohu(ved dobre vieme ake tu maju schody v domoch).Syna si nechali v nemocnici,matka bola stale pri nom.Ked na treti den odbehla na toaletu a vratila sa k synovi,okolo jeho postele boli sami policajti a SS.Obvinili ju,ze synovi umyselne ublizila a kriciaceho syna jej z pred oci surovo vzali.Zeby vymyslene?Nie!Toto je skutocnost!Ak ty nevies ako si dcera zlomila klucnu kost,ako si mozes byt ista,ze SS ta neobvini?Ze lekarske posudky?Pcha!Vacsina lekarov s SS spolupracuje.Len si potom nebuchaj hlavu o stenu,ze si nezasiahla,ked sa dalo.Uz len to ze mas ostat v nemocnici je mne osobne cudne....

antonka1
11. dec 2012

cestovny pas sa da vybavit aj za tri dni

galioska
11. dec 2012

ahoj, ak by som bola na tvojom mieste, poverim priatela, alebo manzela , nech pre malu vybavi jednorazovy pas a hned zajtra!! skoda ze idu sviatky, snad nebude neskoro!! a hajde domov! necakat!! kto ma prehlad, vie ako to v uk bezi, nicomu a nikomu neverit, utekat domov!!

altair
11. dec 2012

Dobrý večer, nečítala som predchadzajúce príspevky, takže sa ospravedlňujem, ak tu už boli uvedené nasledujúce linky:

https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/IvanaBo...
http://www.detivsieti.org/

Na uvedených stránkach získate kontakty na ľudí, ktorí sa prípadmi odobratých detí venujú, majú prehľad o fungovaní britského sociálneho systému, asi budú vedieť najobjektívnejšie posúdiť riziko, ktoré vašej rodine hrozí a asi vám aj najlepšie poradia.Podľa môjho subjektívneho názoru dovolenka na Slovensku, prípadne v Írsku (ak bábo nemá pas) nemôže v tomto prípade uškodiť.

slniecko77
11. dec 2012

@hanuliq pediater pozera kazde dieta po porode 😉 takze sme neboli vynimkami 🙂
..sa ani neda citat ako sa tu obcas zavadza verejnost 😝

natas4
11. dec 2012

@slniecko77 keby si si riadne precitala vsetky prispevky, tak by si sa docitala, ze zlomeninu klucnej kosti nemusi lekar hned po porode odhalit...takze tvoj prispevok je irelevantny

slniecko77
11. dec 2012

@natas4 moj prispevok nie je irelevantny kedze sa tu popiera prehliadka pediatra po porode v UK 😉 a nikde netvrdim, ze pediater to odhali alebo neodhali..len uvadzam na spravnu mieru niektore tvrdenia, tak bud taka dobra a nenavazaj sa do mna
..a skutocne sa nemam chut dohadovat a uz vobec nie hadat

liave
11. dec 2012

@strawberry17 pokial nema pas nepustia ju z krajiny....musi vybavit jednorzovi cestovny doklad pokial chce opuistit krajinu s babatom...

@slniecko77 ked si taka zbehla mala by si vediet ze nie kazdy shire postupuje rovanko v neocnicnych ukonoch 😉 a ani kazde mesto nema regulerne pravidla...takze nikto tu nikoho nezavadza v UK nieje standard mat pediatricke ysetrenie dietata po porode.

ja s alen modlim aby slavik este zavitala ...mozno sme ju zbytocne vystrasili a mozno uz ma zakaz medializacie a hovorenie o svojom "case" alebo bojuje o svoju dceru ci o jej zivot...kazdopadne dufam ze su v poriadku...

ono ked sa logicky nad ty zamyslime asi v kazdej krajine by boli problemy keby sme prisli do nemocnice na vysetrenie s dietatkom ktoe ma zlomenu klucnu kost 😒 a keby sme o tom nevedeli??? 😕 asi by to bolo divne aj obycajnym ludom...mne sa stale zastavuje vsak mozog nad tym "aky tiran " by priniesol tiraneho na osetrenie!!!!?????

som zvedava kedy to pochopia aj ostatne dievciny ze v UK si zacat zo ss nieje hra o fazulky!su ludi aktory vedia o praktikach a chapu cely system no vedia aj to ze v pripade ako je tento treba urobit opatrenia aby neboli v "srackach" a potom tu ziju ludia ktory nechcu byt "skepticky" a napokon ludia ktory neveria ani ked sa im to bude diat pred ocami ,a potom su ludia ktory nevedia ako sa branit a dopadnu aj ako ivana ...a nakoniec su aj ludia ktory tento system podporuju lebo si myslia ze je spravny (ako nasa chora alice) a kolky ludia tomu skutocne veria!takze tolko aj to stoji za zamyslenie 😉

slniecko77
11. dec 2012

@liave existuju tzv. narodne guidelines a neda sami ta spytat..pracujes v odbore ked tvrdis to co tvrdis?

natas4
11. dec 2012

@slniecko77 je uplne nepodstatne ci dieta malo alebo nemalo pediatricku prehliadku hned po porode..len tolko k tvojej osobe...a ako pise liave v kazdej oblasti je to inak