icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

demelza
15. dec 2012

kocky, ja tu spravu na fb neviem najst, uz je zmazana?

larushka
15. dec 2012

Halleluyah nevedela som v noci zaspať, zle sa mi spalo... či je to pravda či sa to podarí... zatiaľ to vyzerá, že asi áno 😉 Ráno som hneď zapla FB a čítam... snažím sa medzi riadkami 🤐

alienka73
15. dec 2012

ani ja ju neviem najst....

rybca
15. dec 2012

@katarina6 ja musim s mojim tiez bojovat, sa tvari, ze nam sa to stat nemoze, na jednej strane nezijeme v UK, tak mozno skutocne nie, ale zijeme v krajine, ktora je s UK velka kamaratka a este ma nikto nepresvedcil, ze tu je socialny system iny ako v UK, tak mam strach aj tak

leishmania
15. dec 2012

@rybca zial holandsko norsko a anglicko nemaju asi velke problemy odobrat bezpredmetne dieta 😒

zuzana581
15. dec 2012

Kokos ženy, vy ste jak baby na trhu.. 😀 rapocete a rapocete.. hehehe ale myslím to v dobrom.. hrozne sa teším.. 🙂

katarina6
15. dec 2012

@demelza sleduj obrazok cerveneho kvetu 😉

demelza
15. dec 2012

@katarina6
dakujem, nasla som, konecne pozitivna sprava 😅

zuzana581
15. dec 2012

Kočky poďte nachvílu písať aj do Ivankinej témy, tu je to už dúfajme tak, ako to má byť 🙂 Dala som tam nejaké nové infošky.. to je neskutočné, ako tá stará hyena chce silou mocou udržať chlapcou u seba..

alienka73
15. dec 2012

@katarina6 a je to na stranke Ivana Boorova alebo Darius?

zuzana581
15. dec 2012

@alienka73 láska je všade 🙂

katarina6
15. dec 2012

@alienka73 Ivankinej stranke 😉.

alienka73
15. dec 2012

@katarina6 aha, uz som pochopila ze kde hladat🙂, super, no snad to takto bude dobre a nic uz jej nehrozi...

katarina6
15. dec 2012

@zuzana581 .... no ja by som si nebola ista ze je vsetkemu len tak koniec..... mozno fyzicky su v bezpeci, ale ak to nebolo podla pravidiel SSakov, tak ten hon len zacne......

zuzana581
15. dec 2012

@katarina6 pochybujem, že by SS mali dosah až na SK..

katarina6
15. dec 2012

@zuzana581 no ved vydanie eu zatykaca ci take nieco nie? ci SR sa za ne postavi a nevyda? 🙂 to by bolo super.... o tom som tu stále hovorila keby boli fyzicky na SR ci sa sud da do sk ruk.... a co mi tu nieco povedali tak vraj by bol ten zatykac vydany....
.... tak ale snad sa sk postavi za nich.....
boze toto je movie..... :-O. len nech sa vsetci Slovaci povracaju na Sk, bude to fajn ked Slovaci prestanu utekat, a budu sa snazit zmenit zivot k lepsiemu tu na SK..... vzdy je nieco zle aj na nieco dobre..... a kradez dietata je vec ktora donuti skutocne kazdeho dobre si premysliet zit "v krajine s vysokym socialnym standardom"... clovek fakt moze dakovat ze na SK to nie je na takej vysokej urovni a hlavne decka si tu robime sami a nie su tak rozsirene adopcie!!!!!

rybca
15. dec 2012

@zuzana581 no to uz budu musiet asi riesit diplomatickou cestou si myslim, ale nebavme sa o tom, radsej ani teoreticky, este ich nenasli a nie je potvrdene, ze spravili co sa pise

demelza
15. dec 2012

@katarina6
tiez mi napadlo, co sa bude teraz diat, ale radsej na to nemyslim

bettynka222
15. dec 2012

@katarina6 mali by požiadať o azyl na najbližšej ambasáde. Ak sa im vsak podarí dostať na SK, treba podať trestné oznámenie na SS o pokus o únos dieťaťa - v takomto prípade ich vraj SK nevyda.
Ale teda treba konzultovat s právnikom....on uz bude vedieť co robiť.

kvietocek7
15. dec 2012

@zuzana581 ahoj 🙂 ako si sa vyspala do noveho dna na dalsie prispievanie? 😅

jacinta
15. dec 2012

baby, viem, ze mnohe z vas chodia aj na fb IB a teda tieto clanky uz poznate naspamät. Ale mozno tie, ktore tam nechodia, by ste si radi precitali trebars, kym sa vam uvari obed. http://www.dailymail.co.uk/news/article-511609/...

https://www.youtube.com/watch?v=YeG1ysNLBdk

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2241767... http://www.express.co.uk/posts/view/271972/Soci... http://www.dailymail.co.uk/news/article-1131200...

zuzana581
15. dec 2012

@kvietocek7 na to, že som spala tak málo, som plná optimizmu a odbieham stále od varenia a detí, lebo prsty by stále písali 😀

katarina6
15. dec 2012

@bettynka222 to je snad najlepsia sprava aku som za posl. 3 dni pocula. a nikto mi tu nikdo neodpovedal, ked som sa tu asi 5x pytala, co by sa stalo keby boli fyzicky na SK? a toto som potrebovala pocut! Presne ako Sach Mat. Utoci na teba hoci aj Dama, ty sa tak zlaknes ze len pobehujes okolo a hras jej hru, namiesto toho, aby si Zautocila aj ty - lebo mozes aj ty rozohrat hru za svojim chrbatom a utocit!
co toznamena poziadat o azyl? na akej ambasade? myslis ak by boli mimo SR?

katarina6
15. dec 2012

@bettynka222 teda rozohrat hru za jej chrbatom a utocit som myslela 🙂....

arnika48
15. dec 2012

@wewus1234
len nech nepúšťa nikoho do bytu.....kto ju čo má kontrolovať???

arnika48
15. dec 2012

@bettynka222 občan EU nemôže požiadať o azyl v krajine EU!!!

bettynka222
15. dec 2012

@katarina6 áno myslela som ak by sa im náhodou nepodarilo dostať az sem. Ale tak odvaznejsi na FB tvrdia to co tvrdia, tak by mohlo stačiť podať to trestné, nie? 🙂
@arnika48 tak potom musíme dúfať že to zvládnu...

fra
15. dec 2012

http://nataliablahova.blog.sme.sk/c/316025/Papa...
.
síce trochu odveci, ale myslím že aj tu na MK si jedna osoba zaslúži plným právom ocenenie "papagáj roka" za
"najčastejšie papagájovanie slovného spojenia - "v najlepšom záujme dieťaťa" " (oni ju asi školili alebo čo)
😉
.
a za Slávika sa stale modlím, myslím, že momentalne možem pomocť jedine tak

carrie84
15. dec 2012

@fra - myslim, ze sa nas modli viac ....

arnika48
15. dec 2012

@bettynka222 trestné oznámenie? to neviem, nech sa vyjadri niekto, kto s tým robí.......ale mne ako občanovi SR nikto nemôže prikazovať, kedy sa môžem vrátiť na Slovensko, a kedy nie ak som nespáchala žiaden trestný čin....veď je sloboda pohybu...každý môže cestovať, kde chce, ako chce....a ja si môžem vybrať ,k akému lekárovi pôjdem kdekoľvek v EU, či na svete....keď som občan SR,moje deti sú občania SR a môžem ich ukázať a nechať liečit slovenským lekárom...