icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

saza007
15. dec 2012

@domak2 tie statistiky su z roku 2007.

slniecko77
15. dec 2012

@domak2 povazujem tu statistiku za oficialnu..ale...pisali tam, ze reported..tj za co sa tie zeny povazovali..

domak2
15. dec 2012

@saza007 no tak teraz o pat rokov neskor, uz potraty nerobia? vsak sa to meni o par percent rocne hore dole 😕

saza007
15. dec 2012

@domak2 no 75% neznamena, ze 75% britskych bielych zien ma za sebou potrat, je to percento konkretnej vzorky za rok 2007. Plus 'Of woman whose ethnicity was recorded, 75% reported White, 11% Black or Black British, and 8% Asian or Asian British.' Etnicka prislusnost nebola zaznamenana u vsetkych zien.

slniecko77
15. dec 2012

@saza007 snad to je kazdemu jasne 😅 teda tej dotycnej dame mozno nie

domak2
15. dec 2012

@saza007 tak to je snad jasne, ze som si nemyslela ze 100% zien malo potrat a 75% z toho belosiek 😨 , ja som tu statistiku nerobila, ale pre predstavu je si myslim vhodna, ked uz tu o tom bola rec, aj ked nie velmi k teme. Rada by som verila , ze neposobim az tak sprosto 🙂

katarina6
15. dec 2012

baby ja sa tu stracam co tu pisete.... tak zacnem nieco uplne ine........
stale ma zaujima prevencia......
Co keby sa viac slovakov zacalo zamestnavat ako pestuni? 🙂 a potom by tie sudy naschval prehravali aby mohli dat deti rodicom.... 🙂. Ked tak strasne vela zarabaju, tak preco prave slovaci by nemohli nimi byt? alebo musia mat len Angl. obcianstvo ti pestuni?
alebo viac slovakov zamestnanych v SS...... aby robili kontroly s vysledkami ze Rodina je OK.
a stale si myslim ze UK musi pracovnikov odmenovat casovo a nie ukolovo, nie ze za kazde odchytene dieta odmena tolko a tolko..... ved to je ako polovacka.....
a takisto si myslim ze ta neplodnost britskych zien je v mnohonasobnej interupci.... som cumela ked som toto citala:
http://najmama.aktuality.sk/clanok/230615/skand...

ale aj tak stale nechapem, preco baby v GB nepouzivaju antikoncepciu - tabletky, alebo aspon kondomy, ved to je bezna vec. Toto mi vysvetlite akoze toto nerobia??? Od kedy ma baba kramy, musi v penazenke nosit kondom a hotovo! ak vidim ze slecna chce v zivote vela experimentovat a skusat, a nie je to domaca tutka ci inak inteligentne dievca, tak jej ten kondom tam dam osobne!

takze problem je vo vychove rodicov...... ako ich tam vychovavaju? Kralovsky? to ze su bohovia a mozu vsetko robit bez nasledkov? ci ako???

saza007
15. dec 2012

@katarina6 hmmm, lebo celu zensku populaciu v plodnom veku je mozno posudzovat na zaklade 3 hlupych teenageriek. Musim sa spytat znamej, kolko tych potratov podstupila v mladosti, ked sa teraz marne snazi 🙄 Urcite si za to moze sama 😝

katarina6
15. dec 2012

@saza007 ... ja neviem ako to je.... hladam odpoved......co si ty myslis? cim to je ze v Angl. su tak velmi rozsirene adopcie? preco si nevedia spravit vlastne deti zadarmo???

slniecko77
15. dec 2012

@saza007 to nema vyznam ani komentovat

zuzana581
15. dec 2012

toto mi jednoducho nedá, ale ten kto to náhodou ešte neviete, tak Slovensko je úplne nádherná a užasná krajina aj pre rodiny s malými bábetkami.. 🙂 a je to potvrdené 🙂

slniecko77
15. dec 2012

@katarina6 aj si precitas obcas co pises?

bodka70
15. dec 2012

@katarina6
@slniecko77
@slniecko77 , ako baby, nemohli by ste to už nechať tak? nie je to v podstate jedno, či sú alebo nie sú angličanky neplodné, či chodia alebo nechodia na interupciu a prečo si chcú či nechcú adoptovať deti? je to napokon ich vec. Ak by bol celý systém v poriadku a do adopcie by išli skutočne NECHCENÉ a OPUSTENÉ deti - tak nech si ich proste záujemcovia, ktorí splnajú podmienky adoptujú. A keby tých záujemcov bolo priveľa, tak by si proste na to svoje vytúžené dieťa museli počkať. A neriešilo by sa to naháňaním detí pracovníkmi SS a ich pomáhačmi.

slniecko77
15. dec 2012

@bodka70 mna treba oslovit 2x 😉 😀
..prosim ta smeruj niekomu inemu svoju poziadavku...ja len uvadzam niektore tvrdenia na pravu mieru, lebo su absurdne

bodka70
15. dec 2012

@slniecko77 , joj sorry, som zle klikla 😉 . chcela som na @saza007 - ako OK, len mám pocit, že diskusia je tým trochu zahltená teraz 😉

itwasajoke
15. dec 2012

@slniecko77 ty tusim sdis v parlamnt UK aka si chytra a o vstkom vies 😀 😝 sa mi strasne paci ako vzdy uvadzas vsetko na pravu miru!este by ma zaujimalo kd beries istotu z ta tvoja miera je prava 😀 ?
@slniecko77
@slniecko77 a npomylila soms a takj dolezitj osobe trba kliknut viac krat aby si to pocitila 😅

slniecko77
15. dec 2012

@bodka70 to je v pohode..to som napisala na odlahcenie 🙂
..a suhlasim, ze sa tu pise obcas od veci..len mi fakt nedalo zareagovat...z niektorych prispevkov potom vyzera, ze na ostrovoch ani neziju ludske bytosti a s tym ja nesuhlasim

mihouk
15. dec 2012

@katarina6 Nejde o to ci je pestus slovak, alebo anglican, musi mat v hlave. Moj mm sa rozpraval s kolegynou co si vybavuje papiere na pestunku (nie je to take jednoduche) a hovoril jej o Boorovcoch a ta len kukala. Nakoniec povedala, ze ta nahradna matka nemoze byt normalna, lebo ked si raz pestun, tak musis zit v tom ze to dieta je u teba na tyzden, mesiac, niekolko rokov, ale nestavas sa pestunom pre to aby si si nasla dieta na adopciu.
A moj nazor na antikoncepciu v UK. Antika je tu zadara, iba ides na kliniku, omeraju ti tlak a odchadzas s tabletkami. Lenze ked mlada ide vecer von, ozere sa ako svina, ze grca kade chodi, tak si neuvedomi ze jej antika neuinkuje a je tam kde nechcela. Takze nie o antike, ale o alkohole, bohuzial ☹

katarina6
15. dec 2012

@slniecko77 ???? nerozumiem..... ako to tam teda chodi..... ja len viem ze v GB je velmi rozsireny pojem teen mum, ktory na SK takmer neexistuje, skor naopak, zeny tu rodia velmi neskoro......
potraty tu takisto nerobia len tak na poziadanie...... takze myslim ze dievcata na SK si davaju velky pozor na to aby neotehotneli..... ak mas nejake ine info, napis mi do ip, aby sme to tu teda nehltili niecim co sem nepatri........
nechcem sa hadat, nemam na to chut, ani cas, hladam odpovede, rozmyslam....... kludne mi napis.......
@bodka70 ok. ja som sa len pokusila zistit preco je v GB taky vysoky pocet adopcii..... a mas pravdu ak by system ffungoval spravne, tak by tie skutocne tyrane isli do narucia laskyplnych nahrad. rodicov...... a ziadny hon, na splnenie noriem odchytenych deti.....

katarina6
15. dec 2012

@mihouk aha, takze vela chlastaju.... to som tiez videla jeden dokument ako s tym maju problem.... ale tak prezervativy predsa tiez existuju a to je omnoho lepsia ochrana proti pohl. chorobam! to preco nepouzivaju?

mihouk
15. dec 2012

@katarina6 Poviem ti to na rovinu, lebo su sproste!!! Nehadzem vsetkych do jedneho vreca, ale taky obycajny anglican, caka na piatok, aby mohol ist von a pit. A ked si opity, tak nerozmyslas. A ked si takto urobene deti nechaju, tak ziadaju dom od vlady, vselijake ulavy a co z takych deti vyrastie. Je to zacarovany kruh. Ja sa len obavam, aby mi takychto podarenych anglikov, nedoniesli raz moje deti domov, asi by som skolabovala. Ale razim teoriu vymyvania mozgu, tak snad im nieco vstepim, pre ich dobro 😝 😝 😝
Teen mum by bolo aj na SK, len tam sa musi postarat sama, v UK dostavaju rozne vyhody, byvanie, zdravotne poistenie, je to ovela lahsie. Ja ked som bola tehu a stahovali sme sa do vacsieho, tak sa nas suseda pytala ci sme dostali dom od vlady. My sme zacudovanie kukali, ze preco. Ona na to ze preto ze som tehu, na hlavu.

katarina6
15. dec 2012

....uz neviem ktora ste to tu dali ten link..... velmi zaujimave citanie - fakt ako polovacka na zvierata:

"Under New Labour policy, Tony Blair changed targets in 2000 to raise the number of children being adopted by 50 per cent to 5,400 a year.
The annual tally has now reached almost 4,000 in England and Wales - four times higher than in France, which has a similar-sized population.
Blair promised millions of pounds to councils that achieved the targets and some have already received more than £2million each in rewards for successful adoptions.
Figures recently released by the Department for Local Government and Community Cohesion show that two councils - Essex and Kent - were offered more than £2million "bonuses" over three years to encourage additional adoptions.
Four others - Norfolk, Gloucestershire, Cheshire and Hampshire - were promised an extra £1million.
This sweeping shake-up was designed for all the right reasons: to get difficult-to-place older children in care homes allocated to new parents.
But the reforms didn't work. Encouraged by the promise of extra cash, social workers began to earmark babies and cute toddlers who were most easy to place in adoptive homes, leaving the more difficultto-place older children in care.
As a result, the number of over-sevens adopted has plummeted by half."

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-511609/...
Follow us: @mailonline on Twitter | DailyMail on Facebook

svetllana
15. dec 2012

@mihouk Prva veta z prispevku o 00:03 - 100 bodov! Musela som ju precitat aj muzovi, trafila si..aj my to vidime rovnako! 😉 Ale suhlasim s celym komentom.🙂

nattal1
16. dec 2012

pisete ze anglicanky maju deti v neskorom veku a ja tu vidim velmi vela mladych bab pobehovat s kocikmi a nie su to cudzinky...niektore sa mi zdaju az prilis mlade a nechapem preco si nezajdu k doktorovi po antikoncepciu ked je zadarmo a ked maju problem uzivat tabletky tak nech si daju zaviest teliesko a nie chodit tolko po potratoch ,,,
mojemu priatelovi sef rozpraval ze nieaka cast britov
v rodine spia medzi sebou ako : otec s dcerou alebo brat so sestrou ,,,, aby ostali peniaze v rodine a aj rodina v rodine ci ako,,,,ale neviem co je natom pravdy ....prv som povedala ze je to nieaka blbost ale potom ked som si tak prehodila hlavou kolko takych cudnych ludi s nieakym postihnutim tu chodi skoro na kazdom kroku takych vidim ,mozno ze to je aj pravda poculi ste otom tiez ? ci ?

katarina6
16. dec 2012

@nattal1 .... ja viem ze kdesi este v skole na VS neviem co to bolo nejake dejiny, historia cohosi, a tam ktosi povedal presne co ty hovoris, ze v minulosti to na tych najvyssich miestach kralovskych robili medzi sebou, a tak z nich vyslo tolko postihnutych..... ze to tam bolo bezne...... ako so psami, ked chces zachovat plemeno, tiez krizis len v tej rase a aj rodinnych prislusnikov psa 😀DD...... no su to zvierata...... aj ked viem ze sa nemozu vsetci hadzat do jednej kopy..... su aj vynimky......
kazdopadne uz som tu davala raz link na vraj velmi dobru knihu (odporucal ju jeden chalan na fb dariusa), kde sa da poznat viac o Britoch, co su vlastne zac... ich historia......mam ju objednanu, len si musim najst cas ju vyzdvihnut:
http://www.martinus.sk/?uMod=list&uTyp=search&u...

katarina6
16. dec 2012

@nattal1 myslim ze tie anglicanky co chcu mat v neskorom veku dieta su tie mlade devy, co si uzivali bez antik., podstupili potrat/y a ked uz chceli dieta, nedalo sa.....
je to fakt asi nejaky zacarovany kruh, neviem kde to vsetko zacina....... kde by mali nieco napravit aby to bolo lepsie.....
ake maju vzdelanie Briti oproti nam? lepsie nie? myslim kvalitu skol, vyuka....... kolko ludi je vzdelanych? mate nejake statistiky?

nattal1
16. dec 2012

@katarina6 vobec neviem ake maju vzdelania alebo v com su lepsi ...no maju stastie ze ziju v takej krajine ako ziju inac neviem ako by zili :D vacsina z nich su pijaci ,fetaci nevychovani a neslusni ludia ,ktorych stretavam denno denne ,
v takom Londyne to tazsko spozorvat kedze to je velmi velke mesto ale v takom mensiom ako som ja alebo ostatne z Vas tak tu ich je na kazdom kroku ....ludia sa boja im prenajimat byty aby im ich neznicili ....su to humusaci ....ani varit to nevedia chodia sa stravovat do tych chickenov a MCdonaldov a to davaju jest aj malym detom ... tak nech beru im deti a nie nam Slovakom maju tu dost obyvatelov maju z coho vyberat !!! 😠

dezdemona
16. dec 2012

@nattal1 ja som tu 11 rokov a za tych par rokov som zistila ze sa da v zamestnani vychadzat dobre aj s pakistancom ale nikdy s anglicanom. Vdaka bohu ze som mala perfektnu manazerku (anglicanku) co ma videla inak ale ine kolegyne nestali za nic. Mno a mozes si vybrat. ta vrstva co chodi do Mkacu su socky na benefitoch a maju obezne deti. stredna maka takisto za minimalny plat v uradoch....a ti zvysni si platia au-apairky a nanny a tym maju vsetko ulahcene co sa tyka vylevov vlastnych deti 🙂 my sme prva generacia po vstupe Eu co sa takto hromadne usadila v uk a mame deti. Toto sa tu dialo uz daaaavno pred nami. Staci si precitat Karel Capek: Anglicke Listy z roku 1980 a budete sa smiat co ten uz vtedy vedel 🙂)))

dezdemona
16. dec 2012

@dezdemona nie sorry 1890! 🙂))

jojicka111
16. dec 2012

svata pravda, a mna najviac vytaca ,ked jednam s anglanom a namiesto slusneho yes, ok.... pocujem len AHA AHA , jak v 2 hej cenovej pri pol litraku piva. inteligencia 0 bodov. oni su mozno na to zvyknuti ale mne to priprada ako nevychovanost