icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

syla
16. dec 2012

@blumchen tiež to tak chápem, že na piatkovom súde už neboli, takže zo štvrtka na piatok odišli. Vlastne je to jedno - hlavne, že sú v poriadku. Raz sa to celé dozvieme ako to presne bolo.

jankahn
16. dec 2012

veľmi sa teším, že sa im to podarilo a že sú konečne v bezpečí a prvé Vianoce strávia so svojou dcérkou ako jedna šťastná rodina. Rozhodli sa správne, najlepšie ako mohli!!!

saza007
16. dec 2012

@slavik79 prajem prijemne a hlavne pokojne prezitie Vianoc v kruhu rodiny 🙂

strawberry17
16. dec 2012

@blumchen odisli hned po stvrtkovom sude vecer, a mali stastie, keby sa z toho sudu vratili domov, uz by malu nemali, par minut po sude k nim domov vtrhla socialka zobrat malu...

scrabble
16. dec 2012

@slavik79 Prajem krasne Vianoce tebe aj celej tvojej rodinke. P.S. Mate prekrasnu dcerku. 😉

scrabble
16. dec 2012

@strawberry17 Tu je krasne vidiet ako pracuje SS. Je jedno ze Slavka sud vyhrala. Napriek tomu este v ten vecer prisla SS zobrat dieta. To je fakt hrozne!!!!

natas4
16. dec 2012

@slavik79 som rada, ze ste sa takto nakoniec rozhodli 😵 aj ked na zaciatku si tomu neverila 😉 toho pravnika ste mali prideleneho alebo to bol VAS pravnik ?

syla
16. dec 2012

@strawberry17 ale na súde im povedali, že keď podpíšu, že neopustia krajinu, tak si môžu dcérku zobrať domov a dostavia sa na súd v piatok. A potom prišla sociálka k nim domov a aj tak by im ju zobrala?! To je fakt choré. Majú tam pekný holubník z toho.

strawberry17
16. dec 2012

@natas4 predpokladam ze prideleneho

matulat
16. dec 2012

@stardust podla ma pri ockovani pochybili lekari...toz moj nazor...

strawberry17
16. dec 2012

@syla ja som pochopila ze to riskli a nepodpisali to, aspon tak sa mi zda ze to hovorila (myslela) slavik v telke

natas4
16. dec 2012

@strawberry17 ale na zaciatku ked Slavka zalozila tuto diskusiu som jej hovorila, ze dolezite je mat svojho pravnika a nie prideleneho..a mam pocit, ze Slavka spominala, ze maju svojho pravnika...preto ma zaujima akeho teda mali, pretoze ak mali SVOJHO pravnika a nie prideleneho, tak je prinajmensom zvlastna jeho reakcia a sposob konania

strawberry17
16. dec 2012

@natas4 veru kopla by som ho do zadku 😀
preto treba vzdy odmietnut prideleneho pravnika, ponaucenie pre kazdeho

syla
16. dec 2012

@strawberry17 aha, tak to asi nepodpísali
@natas4 možno bol problém zohnať na rýchlo svojho právnika, veď sa to celé zbehlo tak rýchlo, normálne nechápem tú ich rýchlosť... A ktožvie, ako tam tí právnici fungujú, myslíš si, že si si zohnala svojho dobrého právnika a nakoniec je na ich strane.

wewus1234
16. dec 2012

neviem ako v inych nemocniciach ockuju.,ale moje deti som pri ockovani drzala na rukach ja.,sestricka drzala len nozicku,do ktorej pichala.,tym nechcem tvrdit,ze Slavka klame,aby to niekto tak nepochopil @slavik79.,Slavka, velmi sa tesim,ze to dopadlo,tak ako to dopadlo.,drzim vam palce a myslim na vas 🙂

janka196
16. dec 2012

@natas4 vyzera to podla reportaze ze ho mali prideleneho. nedovolil im ani vyjadrit sa. inak v tom navode co tu niektora kocka davala tam jasne pise ze rodicia maju pravo sa obhajovat a musi im byt umoznene a dovolene na sude rozpravat

wifina
16. dec 2012

@slavik79 GRATULUJEM veľmi, želám krásne sviatky...

tigra440
16. dec 2012

ja si tiez myslim ze urobili dobre ze utiekli ........dufam ze nebudu velmi zle nasledky ........ale hlavne je ze s dcerkou su spolu 😉 drzime im palce ............a aby sem coskoro prispela prispevkom 🙂

syla
16. dec 2012

@wewus1234 tou mojou otázkou o očkovaní som nechcela nič a nikoho spochybniť, len ma to proste zaujalo... Skôr ma napadlo, či neurobili lekári, sestričky niečo naschvál.

blumchen
16. dec 2012

vdaka Bohu este mohli ten stvrtok odist domov, keby ich poslali spät do nemocnice, neusli by. Mali jedinu sancu. Len sa bojim, ze SS teraz este viac sprisni tie ich chore pravidla, a ziadny dalsi podobny pripad nepustia domov s dietatom podobne, ako Slavku. Cestovali teda autom, a nie letecky? Ludia na FB pisali, ze letisko bolo plne policajtov. Z reportaze vyplyva, ze cestovali cez den (Martin Krpac hovori - "rano prislo prekvapive rozhodnutie, rodina sa rozhodla ze v UK nezostane"), odchadzali asi v piatok rano, mozno aj preto, aby nebolo napadne cestovat v noci kvoli kontrolam..

wifina
16. dec 2012

@scrabble no nevyhrala, iba bolo prerušené alebo odročené, z akého titulu prišli po malú neviem, žeby nejaký dodatočný príkaz sudcu???? Netuším tiež, ako vedeli, že prišli po malú.. hotová detektívka 😀

itwasajoke
16. dec 2012

@slavik79 sme vsetky rady ze si zabojovala a ze ste sa rozhodli odist ...muselo to chciet viac kao sebazapretie...nechat svoj predchadzajuci zivot za dverami a ist...ale verim ze vam to drobculka vynahradi a budete mat krasne vianoce a spolocne chvile s malinkou 🙂 mala je zlatucka prajeme vam vela vela zdravicka a uz ziadne stresy...
PS:dufame a myslim ze mozem povedat za nas vsetky ze sa na nas nehnevas ze sme ta "vystrasili" ale chceli sme ti len dobre...vedeli sme ze dobry scenar to mat urcite nebude ☹ drzte sa xxx

strawberry17
16. dec 2012

@syla vsetci im radili nic nepodpisovat
a zrejme vedeli, ze pokial sud nedopadne vo strvtok na 100perc dobre tak ze odchadzaju este pred sudom v piatok
takze to ani nemohli podpisat
radili sme jej tu uz od 10teho ODIST z UK

syla
16. dec 2012

@wifina jojkári to tam určite sledovali, že tam potom prišli 😀

strawberry17
16. dec 2012

@blumchen cestovali v noci a ako nemozem povedat

tigra440
16. dec 2012

@syla skoda ze jojka nenatocila ich tvare ked zistili ze doma nikto neni 😉

wifina
16. dec 2012

@syla tiež si myslím, len mali ísť za Ivanou, ale zas je pravda, že Oxford a Londýn sú blízko...
@strawberry17 hej, ale sudca by im asi nedal malú domov, keby to nepodpísali, podľa mňa zdrhli napriek podpisu...

syla
16. dec 2012

@tigra440 možno to majú 😉 veď uvidíme, raz sa dozvieme celú pravdu...
Ale teraz pôjdu po všetkých ostatných rodičoch veľmi ostro, bude to riadne husté.

fra
16. dec 2012

podla mna je uplne nepodstatne ako cestovali a nemalo by nas to zaujimať , kašlite baby na to ... ved čo ak ešte niekedy niekto bude potrebovať z toho kralovstva ujsť a ta cesta bude už zverejnena a stražená nejakymi policajtami či ssakmi?