Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
Prečo vlastne nedovolili p. Cisarovej sa vôbec vyjadriť na súde? Vôbec súd nerešpektuje slov. zástupcu?
zienky.,podla doterajsich informacii,je vsade rozpisane ako postupovat,ked vam SS zaklope na dvere.,len mi teraz neda spat,ako postupovat ked som napr.,na pohotovosti so zlomeninou dietata.,da mi ten lekar vobec vediet,ze kontaktuje SS,policiu?v tom pripade uz mame utekat?strasne vela otazok mi prebieha myslou.,
@wewus1234 to je to najhnusnejsie,ze ti nedaju vediet, lekari,zubari,ucitelia a vpodstate aj tvoj sused moze oznamit na ss. ja viem,ze je to prehnane, ale pravda, aj na verejnosti treba davat pozor a ani nezvysovat hlas na svoje dieta... vies ako sa hovori, 'vlk caka za kazdym rohom na svoju obet' ...vidis sama , ss ani neohlasila ,ze pridu ku nim ( Slavke), stihli ujst este pred ich zaklopanim na dvere....
@jojicka111 ale ako je mozne ze im isli dieta zobrat ked mali mat sud vten den ? vsak sud rozhodol ze ostane u matky dieta do dalsieho sudu ??? kto tam potom rozhoduje ked nie sudcovia ???
@wewus1234 ja by som povedala ko niekto predonou na pohotovost iba v surnom stave!!! ak mozem poradit tak vzdy ked je zle volajte nbajprv NHS linku 84545 to je myslim ...tam ti daju sice kopu stupidnych otazok ale poslu ta zvacsa an klinku ktora robi pohotovostnu ambluanciu a tam zvacsa su obycajny GP kltory robia pohotovost...my tak chodime stale ked je zle...ale ako som povedlaa iba ked je to naozja vazne...volaM zvacsa ked ma dieta uz 3 den horucky nad 38/5 alebo ak tecie krv z urazu...a co s atyka toho ze co a ako...na pohotovosti by ti mali dat vediet ze budu kontaktovat prislusne organy...ale myslim ze ak uz vobec chcu aby ste ostali v nemocnici tak je to viac ako podozrive lebo to sa v UK nerobi len tak...kazdy papier ktory podpisujes si pozorne precitaj nie ze bla bla bla a podpisete...vzdy treba citat!
okrem toho ked pridu ku vam domov vy ich nemusite vpustit...povedzte im ze ak nieco chu maju s apisomne ohlasit nech vam poslu ziadost o appoitment 😉 pokial nie ste z nicoho obvineny nie ste povinny pustit ich domov...a napokon oidoberat dieta mozu ak vas prichytia pri cine vtedy jedine!!!
@bettynka222 nie, nie,my sme spolu riešili, či sa jej niečo môže stať ak nebude rešpektovať súdny príkaz, atd....🙂 vie, že si jej držala palce tiež ako všetci tu..🙂
@slavik79 SOM PRASTASTNA SPOLU S VAMI, VASE VIANOCE SU SKUTOCNE UZ TERAZ PRASTASTNE!!!
ste za morom, nemali ste co stratit a VYHRALI STE!!!
WELL DONE STE UZASNY!!!
@tigra440
@wifina
@jojicka111
@itwasajoke dakujem.,@itwasajoke aj my tak volavame,viem o com pises.,mne ide o to,ci mi naozaj daju vediet,ze ich budu kontaktovat,lebo uz ma aj napadlo,ze mi nic neoznamia a naozaj sa nic dalej nebude diat.,ale co vsetko citam o tychto pripadoch,tak by sme zdrhli,v tom pripadne zbytocne.,
@ren_
@cmulinko
ja viem ze ked jednoducho ide o zivot treba sa pakovat a utekat ako sa len da..... myslela som to neist z blata do kaluze.....
to ze utiekli pred SS, ktora im chcela ukradnut dieta je jedna zachrana, no ak by isli celu cestu bez autosedacky, dieta sa zabije pri naraze uz pri 40km/h., takze by si velmi nepomohli..... Ale verim ze urcite na to mysleli a mali autosedacku, a v tom prispevku to bol len kratky prevoz taxikom.
je to len taky bezpecnostny detail, nekamenujte ma tu, su to len fakty ze dieta skutocne neprezije autonehodu pri naraze bez autosedacky.
"strawberry17 odisli hned po stvrtkovom sude vecer, a mali stastie, keby sa z toho sudu vratili domov, uz by malu nemali, par minut po sude k nim domov vtrhla socialka zobrat malu..."
PREBOHA!!!! :-OOO takze este vo stvrtok vecer im ju prisli zobrat??? Ja som myslela ze piatok rano nabehli polisi a oni uz neboli doma..... Ved to sa mi nezdalo ze oni im dieta nechali po tom sude, ved to beru ihned po sude dieta! Preot som hovorila ake neskutocne stastie mali, ze ti policajti ju nevzali hned po sude!!! :-OO
Som strasne rada ze sa im to podarilo!!! len co teraz s ostatnymi pripadmi? to im zoberu dieta uz ako pridu na kontrolu k lekarovi, aby sa vyhli tomu ze rodicia s nim odcestuju na SK??? :-O
Mne uz aj napadlo, ze kazda mamina v UK co ma male babatko, nech si preventivne da spravit spiacu reborn babiku 😀 poznate to? take ze to vyzera ako zive, a jednoducho ked bude najhorsie, to prave babo skryt do tasky a odist z nemocnice, zo sudu.... odkadial sa da.... utiect s malym v taske..... a tu umelu si nechat pri sebe, a ked ju budu brat tak nech si ju vezmu a hned potom utekat prec! 😀D to su napady co???
@bealondyn iba teraz som nakukla nehnevaj sa na mňa ale šibe ti? 😠 😠 😠 😠 😠 podľa čoho si to usúdila.....mne je stávika a jej dieťatka veľmi ľúto Uk šla na pohotovosť so svojou malou ako ostatné mamičky na SK.......myslela si že jej pomôžu no ako vidíš pomohli až až............liečba žiadna no ss na krku......idem dočítať diskusiu...............viac naž 20 strán.............
baby dnes keď som ich videla v správach normálne mi srdce stislo........čím si musia prejsť....neskutočné no napriek tomu až priveľmi skutočné.....trápenie.........
@slavik79 strasne sa tesim s Vami, vitajte DOMA, krasne Vianoce a UK snad uz nikdy viac.
a nejake problemy z uteku?
snad uz niekto v tejto poranej republike si Vas zastane, ked uz nikto iny,aspon tisic mamiciek z konika urcite, a to tisic nasranych mamin pokope by stacilo na cely s.urveny system SS. 😉
Ze sa nehanbi cela kralovska rodina ,aku hanbu im robi ich chory socialny system!Kto riadi socialny system?Kralovna Alzbeta a jej syn Charles,ved oni su mocnost a vlada.A co tehotna Kate ako by sa jej pacilo keby pri porode alebo ockovani nedopatrenim zlomili jej dietatu klucnu kost,no asi by ju neobvinili s tyrania ,to by musela byt obycajna zena bez kralovskeho titulu.
@slavik79, gratulujem z celeho srdca a drzim vam hrozne palce.. my sme urobili ten isty krok ako vy, len s tym rozdielom, ze my sme ss nemali v patach, nas nikto nenahanal, ani nepadlo ziadne podozrenie odnikial, len sme sa proste rozhodli, ze kasleme na cele anglicko hned ako sme sa dopoculi o Ivane Boorovej a precitali kopu inych clankov o forced adoption.. svoje deti si treba chranit!!!!
@tigra440 nie su nikym kontrolovatelni, ani nepreveruju ich podklady na zaklade coho konaju alebo davaju podnety...je to samostatny organ...viem,co mas na mysli ale tak to je....moja znama minule mala situaciu,kedy isla so svojim dietatom zo skolky, a zenska na druhej strane ulice fotila jej dceru! ale zavolala policiu a vyriesilo sa to. anglicanka... ja viem,ze aj im beru deti, ale mnohokrat vedia lepsie zakony ako cudzinci...
Toto je skvelá správa, vždy som nakúkala, či niekto nenapíše, že už sú všetci v bezpečí a je jedno kde, len som dúfala, že sa im podarilo ujsť pred ss. Tie stresy museli byť hrozné a rozhodnutie, ktoré museli urobiť, keď nevedeli či zostať, alebo odísť bolo iste veľmi ťažké, ale vzhľadom na to, že sa potvrdilo, že bábo im prišli vziať, urobili len a len dobre. Dúfam, že už si vydýchnu a užijú si krásne sviatky spolu s celou rodinou a hlavne sa nebudú musieť obávať, že budú musieť o svoje zlatíčko bojovať roky, tak ako Ivana.
@anjelicek26 12.12. si písala, že "Osobne poznam druhu stranu - opatrovatelov odnatych deti a aj to, za co sa tam tie deti dostali a boli to omnoho väcsie hluposti ako zlomena klucna kost u babatka" ... teraz ked už je dufame Slavik s dcerkou v bezpečí by ma celkom zaujímalo, za čo sa teda deti k opatrovateľom čo si poznala dostali ... čo som čítala, tak viem napríklad že za to, že rodičia neumyvali deťom zuby... už dva roky su u pestunov a k rodičom sa asi nevrátia .... sú ešte aj nejaké iné pre nás absurdné dovody?
A ešte by ma zaujímalo, ako to tí opatrovatelia brali- či im to nebolo trapne, prakticky sa priživovať na cudzom nešťastí- nemyslím to v zlom, len by ma fakt zaujímalo, ako to títo optrovatelia berú- či fakt len ako fajn prácu "na doma" , alebo tie deti snad aj majú radi a robia pre ne "nadprácu" ...
inak, keď tak nad tým premýšľam, tak podľa mňa ten sudca bol možno predsa len normálny, on možno aj chcel, aby ušli a aj napriek tomu, že ss si dieťatko chcela vziať preč už na súde, umožnil im, aby si malinkú vzali na noc domov a možno bol na pojednávaní taký hnusný a odmeraný práve preto, aby im takto dal najavo, že na súde nepochodia a pravdy sa nedovolajú a tak to odročil na druhý deň a dal im šancu utiecť. Fakt mi to inak nedáva logiku, že prečo inak by im maličkú dal, možno nie všetci sudcovia súhlasia s praktikami ss, len bohužiaľ zrejme sa nemôžu alebo sa boja postaviť systému.
Dnes som natrafila na tuto temu a hodinu potom som to videla v spravach. Zijem v UK a cakame syna. Ma strach...hrozny strach...baby ako dlho trva vybavevie pasu pre babatko?
@nattal1 pre útek je ťažké sa rozhodnúť, najmä ak vieš, že si nič neurobila a veríš v spravodlivosť, ale bohužiaľ, myslím, že každá z nás, ak by už naozaj videla, čo sa deje a že šanca na to, aby sme sa dovolali pravdy by v takom prípade konala rovnako, určite by som tiež volila radšej túto možnosť, než bojovať roky o svoje vlastné deti tak ako Ivana, tá má môj veľký obdiv, musí to byť veľmi silná osobnosť, lebo byť na jej mieste, tak už sa dávno nervovo zrútim.
@slavik79 Zlatko, velmi som stastna, ze ste v poriadku. len sa drzte. Ja sa vsak teraz strasne bojim, kedze tu budem rodit svojho syna. Ako ste postupovali pri vybaveni pasu? Ako dlho ste cakali? Ci vas nakoniec pustili bez pasu pre malu?

@syla je to sice skodoradost ale chcela by som ich vidiet 😉 a na druhej strane mas pravdu urcite si zacnu davat lepsi pozor na taketo pripady 😒 aj ja mam kamaratku v UK ziju tam s priatelom a caka dvojicky ale chvalabohu rozhodli sa ze saa vo february vratia na sk ..