Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
@mishka0508 nepanikar, iba ublizujes sebe a svojmu nenarodenemu babu.
Wow, Slavka je teda moc odvazna. Inac preco to babo nebolo v autosedacke a co malo s pravym ockom?
@novemberova že náhodou nemalo autosedačku... 😲 .........a čo keď ju chcela nakojiť?.nerieš už si riešlila dosť 😉
@novemberova si fakt potrebujes niekde zarypat? Fakt ta az tak serie, ze rodina ostala pokope? Co si mala dostat aj ty nejaky podiel za adopciu?
@novemberova , "cena" za to, že mám pri sebe dieťa, je nevyčísliteľná 😉
a čo sa týka autosedačky, nechápem, čo to niektoré baby riešite. Veď po prvé, vôbec neviete, či neskôr, keď už neboli v zábere, dali dieťa do autosedačky alebo nie, predpokladám, že presadli potom z taxíka do iného auta. Po druhé, v takejto vypätej situácia, keď utekali doslova "s holým zadkom" je človek rád že je rád a nieto ešte toto riešiť.
@novemberova predstav si že aj na sk môžeš dostať pokutu ak nemáš autosedačku.........no myslím..... že si žiaľ schopná hľadať v materinskom cite samé chyby......ak je dieťa nepokojné a obávam sa o neho tak ho nedám do autosedačky najprv ho upokojím zažilo si chúďa toho dosť........... v takomto prípade pokutu zaplatím nie je o čom........len to musíš mať v srdci ten materinský cit.........
to jake hovadiny tu riesite ze autosedacky 😕 😕 😕 😕 kedysi neboli vobec ....aaano klesla urazovost deti v aute ,ale....
@novembrova mne sa strasne rata ako ty prides vzdy s nejakou pozitivnou vecou....a zaklincujes to:som rada ze su spolu no za aku cenu...ze blivaaaaajz....ty musis byt faaakt hrozne rada 😀 ty asi vies aku ma dieta cenu ze 😎
@novemberova z coho si usudila, ze som hystericka? A za ak cenu su spolu podla teba? Co by dosiahli tym, ze by ostali necinne cakat? Ked si rada, ze su spolu, predpokladam, ze ich nepovazujes za nebezpecnych pre dieta, ale keby neurobili to, co urobili, malinka uz by nebola v ich starostlivosti.... Takze za aku cenu podla teba?
@mishma0508 vybav si doklad na vycestovanie.. Budes ho mat do troch dni a platit moze max 1 mesiac.. Zavolaj si na ambasadu a tam ti povedia najlepsie.. Potrebujes k tomu anglicky apostilovany rodny list tusim.. Slovensky rodny list nepotrebujes na vybavenie jednorazoveho vycestovania s babatkom.. A tiez 2 fotky velkosti pasu ak sa dobre pamatam🙂 je to najrychlejsia cesta ako sa s malym babatkom dostanete prec za hranice! Drzim palce vsetky!
@novemberova
Za jakou cenu? Cenu a vysokou dan budou platit tentokrat instituce..protoze uz je na case, aby jim nekdo ukazal a dokazal..ze
Ze se tresta na mezinarodni urovni zneuziti pravni moci a zidle...!!
Neni totiz v souladu s lidskymi pravy to, ze je nekdo obvinen a zadrzen NASILNE jen na zaklade dedukce...a jenproto, protoze ma nekdo vytocenou zidli vys...a citi se nadclovekem...
I ve vezeni- v zadrzeni na policejni stanici te nemohou drzet vice jak stanovenou zakonnou lhutu..pokud nemaji dukazy, prostredky jim chybi..jen si je "umele" vytvareji...
Vyuzivaji ke svym cinum zlocin v podobe zadrzeni ditete, ktere je drzeno jako obet pri kradezi v bance..
myslim si, ze to, ze Slavce nevzali IHNED malou, vdeci pripadu Ivanky.. 😎
@bodka70 ked bude na nu vydany medzinarodny zatykac za odpor sudu tak ktovie...
Autosedacka je dolezita vec - a je mozne polemizovat ze ak toto matka zanedba, co este zanedbava? Ale uz mlcim. Nech su stastni a nech je o dieta dobre postarane.
ale však vôbec nebolo vidieť do auta, čo ak tam autosedačku mala a po zatvorení dverí ju vybrala z deky a dala do sedačky, však by to bolo logické, aby dieťa nebolo v prievane, či mali natáčať ďalej, ako ju tam pripína .... 😉 to je pre teba novembrovka najdôležitejšie haha, pre mňa je najdôležitejšie, že sú spolu v bezpečí ...
@itwasajoke , som si predstavila tu absurdnú situáciu - utekám s dieťaťom a vravím mužovi : "ups, zabudli sme na autosedačku" a on na to : "tak nič sa nedá robiť, ostávame v UK" 😝 😀 😀 😀 😀
Resit autosedacku a silnicni rad mi prijde opravdu CHORE... 😔
@novemberova a neskryvaj sa tu za naivnu, ze sa pytas, co ti nie je jasne, snazis sa tu takymto stupidnym sposobom poukazat na slavku ako na nedoveryhodnu osobu, pokrytecky sa tvaris, ze im prajes stastie....NEVIES to urobit tak, aby to vyznelo uprimne....
@novemberova mezinarodni zatykac vydan nebude..protozeDOBRE vedi, ze POCHYBENI BYLO A JE NA JEJICH STRANE... 😉
Mezinarodni zatykac i na vraha je dost tezky orisek..jen tezko je vydan do statu, ktery ho vyzaduje a kde ucinil trestny cin...
Zrovna se tu uz nekolik mesicu tahne soud s italskymi namorniky, kteri zastrelili udajne indicke piraty..Italie kleci, prosi, nadava a vyhrozuje..a co? Policejni namornici jsou na Indickem uzemi i nadale..a uz davno je meli vydat..
@mishka0508 vybavenie pasu tiumoznia az na slovensku mas narok na jednorazovy cestovny doklad potom na vybavenie pasu musis ist na slovenkso aby si vybavila nale=zite doklady rodny list pod,,a potom dala malemu urobit pas...hlavne klido pido....to ze sa stalo slavke a ivanke a deje sa to pomaly kazdy druhy den este neznamena ze podju po kazdej tehule ktora je v uk...su urcite veci ktore musis davat pozor a bude to dobre...hlavne nepanikar 😉 kazdopadne sme tu tak s apytaj na co ti treba a bude to urcite dobre xxx
K cemu je nutny pas, kdyz jsou hranice volne?
Omlouvam se za otazku..ale uz leta mne nikdo nikde nekontroluje 😎
Mile prispievatelky, len tolko k tej autosedacke, neuveritelne stale riesenej...pokial ste si vsimli, mali kocik, a to velmi kvalitny! Vanicka sa pouziva do 6 mesiacov ako autosedacka pre male dieta, pokial to z Vas vela mamiciek nevie. V anglicku sa jazdi na druhej strane, takze bezpecie bolo zabezpecene na druhej strane vozidla, co z fotografie nemohlo byt vidiet. Takze uz ste dufam kludne. 🙂
@novemberova nemyslim si, ze v zabere v telke bolo auto, ktorym ozaj utekali...ak to bol teda taxik, tak tie vacisnou na SK nemavaju autosedacky..neviem ako je to v UK 🙂 ale tiez mi pride divne riesit autosedacku, ked im slo o to ci budu mat svoju dcerku alebo im ju zoberu a mozno ju nikdy nedostanu spat...keby ide o mna, tak by bolo jedno ci mam autosedacku alebo nie...da sa inac hocikde po ceste kupit, ked uz to niekoho tak trapi 😔
@irriss vitaj spat irriss 🙂 dlho sme sa nevideli ...
@novemberova to co tu riesis???????????
pre vsetkych, ktorych zaujima preco sme nemali autosedacku: do nemocnice sme isli peso, z nemocnice rovno na sud, bez toho aby nas medzitym vobec pustili domov. tak preto!!!!! mimochodom, keby ste zacali riesit to, preco nema ciapku, tak preto, lebo auto bolo pristavene pri budove, teda tam kde bol sud a iisli sme rovno domov. a este jedna informacia pre par exemplarov, cely sud som mala malu na rukach, ked sudca rozpraval, moja mala dcera si mrncala svoje. o toto sa teda zaujimaj, preco to tak mohlo byt, nie o to ci sme mali autosedacku!!!!!!! ostatnym velka vdaka za podporu.

@mishka0508 ked porodis, tak si daj vybavit na ambasade ten jednorazovy cestovny doklad, neviem kolko to trva, ale ako vidis slavke ho vybavili veelmi rychlo, do 3dni, tak ak na nich budes tlacit, podla mna ti ho max. do tyzdna spravia.
a neviem ako dlho plati ten doklad, ale je ho fajn mat pri sebe.
Co sa tyka vydania SK pasu, je toto najrychlejsie:
- urobit ho priamo na SK /potrebujes na to vydanie SK rodneho listu, to trva 3tyzdne, pas spravia do par dni potom.
- ak nechces hned po porode cestovat na SK a vybavit malemu SK rodny list a pas, tak potom UZ TERAZ si splnomocni nejaku osobu na SK, kto ti toto vsetko vybavi za teba. Splnomocnenie = ze napr. tvoja mama = splnomocnujes ju na vybavenie vsetkych potrebnych dokladov, dokumentov, atd. pre teba a tvoje dieta, prip. aj dokumentov potrebnych pocas tehotenstva - Problem je, ze to splnomocnenie musi byt notarsky overene, a na to potrebujete byt pritomne u notara obe aj ty aj tvoja mama ak ju splnomocnis. Takze bud si ty este teraz zalet na SK a sprav to splnomocnenie, alebo nech mama alebo ktokolvek iny kto ti to na SK moze po uradoch vybavit - vlastne staci ist len na matriku tvojho trval. pobytu, pride za tebou do UK a tam zbehnete k notarovi a spravite splnomocnenie, ktore si ptoom date na SK prelozit.
- takze potom moze tvoja mama ako sa ti dietatko narodi, a posles jej postou Rodny list anglicky, tusim apostilovany, prelozeny, to si zisti na nete alebo na matrike v tvojom meste trval. pobytu na SK, moze ist s tymi dokumentmi na matriku v tvojom bydlisku a poziadat o vydanie SK rodneho listu - namiesto teba! po 3 tyzdnoch ti to pride postou tusim.
- no a potom mas 2 moznosti: bud ti ten SK rodny list posle mama do UK, a na SK ambasade v UK si zajdes maleho dat odfotit a spravia ti pas - myslim ze to bude tiez do tyzdna tak ako na SK. Alebo si odletis na SK, na zaklade toho 1raz. ceest. dokladu, a das si maleho nafotit na SK a donesies im tam ten SK rodny list co ti mama vybavila.
Takze najrychlejsie ako sa da spravit SK rodny list a Pas pre maleho je cca 3tyzdne, ak mas vsetko vopred a rychlo pripravene = to splnomocnenie, potom preklady, apostily.....
no ale ja by som radsej rozmyslala o tom ako si najst pracu na SK, teda pre manzela, a radsej ist byvat na SK, lebo nedokazes byt taka super mama, a zarucis ze malemu sa nikdy nespravi skrabanec, modrina, nikdy ti nespadne, a nikdy nebudes potrebovat lek. pomoc, zubara, ucitel. v skolke...... a zit v takej neistote by som ja nemohla..... ved by ta nakoniec udali len za to ze mas velmi nervozny vyraz tvare, a to moze poskodit tvoje dieta..... :-O
Je tazke len tak sa zbalit a odist z UK, ked ste tam mozno este ani nezacali.... ale berto ako znamenie, ako stastie ze vies o tychto informaciach o SS, a to ze ta chce niekto tam hore ochranit..... ak pojdes proti tomu, uz moze byt potom neskoro.......
to ze sa slavke podarilo utiect za sekundu dvanast!!! skutocne to bola sekunda, sa tebe nemusi podarit, teraz si SSaci zacnu robit skorsie nalety, a mozno budu decka brat hned ako ti lekar spravi prehliadku!!!
Treba si na prazdny papier napisat zivotne priority:
- ak bude prvy bod - Pocit bezpecia, potom nemate nad cim vahat...... aj tie peniaze ktore tvoj muz v praci odvadza do socialky su prave pre tychto nanichodnikov, tak preco ich tam krmit a este ich nechat ohrozovat vlastnu rodinu???
Nechaj manzela nech si na internete sam prezisti fakty, alebo mu popozeraj a vytlac fakty.....muzi chcu vidiet tabulky a cisla..... ziadne srdcu vylevne romany....... a neprestavaj o tom hovorit, nie hystericky, fakticky..... davaj mu otazky ci si je isty socialnym systemom v UK? tym ze sa mu nic podobne nemoze stat, a nech ti povie preco?
Ja mam dve kamosky v UK, jedna info sleduje, druha nie a je jej to jedno, no veeelmi sa o ne bojim!