icon

Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti

slavik79
10. dec 2012

Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.

annie07
17. dec 2012

@slavik79 Veľmi sa teším, že ste v bezpečí doma, Tvoju tému som od začiatku sledovala ale neprispievala som keďže osobne skúsenosti /našťastie/ s SS nemám a tým pádom som nemohla konštruktívne prispieť do diskusie. Neprajne komentáre si vôbec nevsimaj, Tvoja rodinka by mala byť vzorom pre všetkých čo majú podobne problémy v UK. Verím, že nemohlo byť jednoduche rozhodnúť sa opustiť všetko čo ste si v UK vybudovali, moc Vám fandím a prajem veľa radosti z dcérky a rodinného šťastia. Ja pracujem v advokacii a myslím, že UK hrubo zasahuje do rodičovských prav a prav na súkromie a rodinný život, ktoré sú garantované mnohými dohovormi nielen na európskej ale aj medzinárodnej úrovni, a preto skutocne nerozumiem prečo tieto nehoráznosti už dávno neriešia naši vládni predstavitelia aspoň na diplomatickej úrovni... Prajem Vám pokojne sviatky a nech sa táto nočná mora premení na Slovensku len na tie najkrajšie sny 🙂

arnika48
17. dec 2012

@katarina6 ok, osobitná matrika, ale v pracovnom slangu zvláštna matrika, sorry , hovorím z praxe,nie z počutia , nemusí sa podávať na matrike v mieste bydliska. Niekedy ľudia idú priamo do BA a podajú žiadosť tam, aby to bolo rýchlejšie........samozrejme, že treba k tomu nejakú žiadost,veď je to administratívna činnost, myslela som, že sa to nájde na internete....a žiadna 3 týždňová lehota neexistuje....oni majú na to 3 mesiace a vystavia ako stíhajú,majú toho veľa.....tu je link a tam sa už nájde podrobne, čo a ako....Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky -
Osobitná matrika
Informácie o obci a správnom území: Bratislava - mestská časť Ružinov
Kontaktné spojenie

Názov úradu: Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky -
Osobitná matrika
Adresa: Drieňová 22
826 86 Bratislava - Staré Mesto
Telefón: 02/48592851 (Sekretariát a podateľňa Oddelenia matrík a hlásenia pobytu / Osobitná matrika)
02/48592100 (Sekcia verejnej správy)
Fax: 02/43338580
E-mail: osmat.svs@mvsr.vs.sk
Www: http://www.minv.sk/?osobitna-matr...
(Osobitná matrika)

namornicka
17. dec 2012

@irriss. Čítam túto diskusiu od samého začiatku, zatiaľ som neprispela pretože som nemala čim. Viac krát si naznačila, že si podobné zažila a že by si na jej mieste utiekla. Nevydedukovala som z toho aký je tvoj príbeh, aj tebe chceli zobrať dieťa? Utiekla si, podarilo sa ti to? Potom píšeš že ušiel tvoj syn, myslela som, že máš malé deti. On je dospelý, z niečoho ho obvinili, ušiel alebo sa ukryl u teba? Žije pri tebe alebo ako? Ak je ti o tom ťažké písať tak nepíš, možno by aj tvoja skúsenosť pomohla ak je z tohto "súdka"

brumca
17. dec 2012

@slavik79 ahoj Slavka 🙂 aj ja ti musim napisat, ze som neskutocn stastna, ze ste uz doma v bezpeci 🙂 veeelmi som na vas myslela, drzala vam palceky a modlila sa, aby vsetko dobre dopadlo. Rebeka je nadherne dievcatko a ma uzasnych rodicov 😵

peugeot0903
17. dec 2012

Slavuska moja, som rada, ze uz ste doma v bezpeci, dufam, ze ta mora sa uz coskoro definitivne skonci. Opatrujte sa. Silvia K.

kvetula2109
17. dec 2012

@slavik79 aj ked ta nepoznam ,tvoj pribeh som zaznamenala na FB od reportera. Ste rodicia co spravia naozaj vsetko pre svoje dietatko,vsetko nechat tak a odist,mozno ste ukazali par rodicom co treba spravit v podobnej situacii.Prajem Vam aby tato trauma ktoru ste prezili casom sa vytracala a objavila sa vo vasich myslienkach co najmenej,lebo ta takuto situaciu sa urcite zabudnut neda. Vela zdravia a sil prajem 🙂

slniecko2
17. dec 2012

@slavik79 ahoj-videla som vas vcera v archive z jojky (tusim) a som rada, ze ste prisli na slovensko. drzim vam palce, nech je mala zdrava a aby ste tento pripad vyriesili co najdalej od UK tak aby vam Rebeku nezobrali. Drzim vam palce!!!!!

katarina6
17. dec 2012

@arnika48 takze ty poznas ludi, ktori isli priamo na Osobitnu Matriku do BA a tam doniesli zahr. RL a dali im tam podpisat ziadost na SK RL? ak to niekto z tvojich znamych spravil a da sa to tak potom sa to da. Ja len viem ze kamoske povedali striktne nie ked aj pisala mail na Osobitnu matriku, napisali odtial ze len na matrike jej trval. bydliska, nie je Bratislavacka, mozno aj preto jej to nedovolili.... neviem..... Takze ziadost na to vydanie SK RL si nasla ci nenasla na nete? kazdopadne urcite by to tak bolo rychlejsie.....
3 tyzdne to trvalo kamoske kym jej dosiel SK Rodny List, nie je to nikde oficialne uvedene takato doba, plno maju stale, ale myslim neskor nez 3 tyzdne to trvat nebude.....
presne tie iste kontakty som uviedla v predoslom prispevku v linku. tak uz to je na mishke, nech si to prezisti ako to je.....

katarina6
17. dec 2012

@mishka0508 miska, tu este kontakt na toho pana, ktoremu ked presne povies v akej si situacii, presne povie co robit:
Ian Josephs, telefon francuzsko, staci prezvonit, zavola spat: 0033626875684, email: ian@monaco.mc
to si tiez uloz do tel., na papierik do penazenky.....atd.

a info o tej Osobitnej matrike v BA si zisti - lebo vraj staci priamo tam poslat Angl. rodny list.
Názov úradu: Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky -
Osobitná matrika
Adresa: Drieňová 22
826 86 Bratislava - Staré Mesto
Telefón: 02/48592851 (Sekretariát a podateľňa Oddelenia matrík a hlásenia pobytu / Osobitná matrika)
02/48592100 (Sekcia verejnej správy)
Fax: 02/43338580
E-mail: osmat.svs@mvsr.vs.sk
Www: http://www.minv.sk/?osobitna-matr...
(Osobitná matrika)

kvietocek7
17. dec 2012

@katarina6 tak aby ste mali presnejsie info co sa tyka osobitnej matriky a vybavenia SK rodneho listu,
tak deti narodene mino uzemia SK ktorych rodicia ziadaju o ''Slovensky rodny list nevybavia skor ako za 10tyzdnov''. aj ked podavaju priamo v Ba na osobitnej matrike.
Treba si tam zavolat a overit to. Skor SK rod list nedostane nik, ide to vsetko cez system.

kingstonka
17. dec 2012

@kvietocek7 ano naozaj to trva dlho- my sme mali sobas v UK a presne nepoviem , ale cakali sme dlho na slovnsky sobasny list- a potom pani na urade v mieste nasho bydliska na SK sa rozculovala, ze co tak neskoro od datumu sobasa si idem dat zmenit obciansky preukaz :(

bealondyn
17. dec 2012

@kvietocek7 ja som podavala ziadost osobne na matrike podla trvaleho pobytu a rodny list som mala v rukach presne on5 tyzdnov. 🙂 zalezi kolko maju ziadosti..

@slavik79 velmi sa tesim, ze sa vam podarilo utiect s malinkou a ze ste uz vsetci v bezpeci na Slovensku.

syla
17. dec 2012

pozrite v archíve Noviny o 17 hod na jojke

katarina6
17. dec 2012

@kvietocek7 moja kamoska dostala presne od podania ziadosti az kym doslo postou, resp. si pre to isla tusim na tu matriku presne 3tyzdne to trvalo! samozrejme jej tiez vraveli ze to bude trvat do 3mes. ale spravili to omnoho skor.

mihouk
17. dec 2012

@bealondyn Alebo zalezi na tom ako sa im chce. Ja som na osobnu matriku volala a povedali mi ze si pockam 3 mesiace ani o den skor a ked som zistila ze tam robi kamoskina teta, uz to islo rychlo, takze vitajme na SK, bohuzial.

Ono je to len o chceni zmeny, lebo ked sa narodi dieta na SK, tak RL sa vydava na pockanie. Nerozumiem preco to nemoze byt tak aj v pripade ak sa dieta narodi mino uzemia, ved ho daju do sistemu a nech si to uz registruju kde len chcu a ako dlho chcu.

micikatka
17. dec 2012

baby, nehnevajte sa nestiham docitavat vsetky strany dozadu nakolko som mala dcerku choru, mozete mi poradit na kt. strane pisala slavka ze ako dopadol sud, dakujem vopred.

barcaldine
17. dec 2012

naskor pre Slavku, velmi sa tesim , ze su doma v bezpeci a prajem v zivote uz len same dobre veci.
A potom otazka, fakt mi nejako unika, preco sa toto vsetko vlastne deje. Sice som citala vsetky nazory, teda v zmysle: 1 )treba im novu krv...ale ved pristahovalcov tam maju dost aj tak a predsa si beru aj anglicanov takze toto mi nejde ako hlavny argument do hlavy,
2) blaho deti, somarina, ked deticky odlucenim viac trpia a vobec ten stres okolo toho ani nevravim..psychicke ujmy...
3) zisk opatrovatelov, ook to by som brala

ale ved toto musi platit stat, co ten ma z toho ze pride a slusnym ludom na zaklade dohadov vezme dieta??? Preco ich najskor radsej nemonitoruju ak maju podozrenie? Ok ja beriem ze ak sa nieco prihodi, rodic dobehne na pohotovost a niekto si povie, ok toto je podozrive zranenie, tak urobime bububu a budeme vas chvilu sledovat, ale na to snad staci aby ss dosla domov, pripadne nariadenie hlasit sa u pediatra castejsie...alebo cosi podobne. A potom to nahananie ludi s detmi. Ja to proste nechapem , mozno mi nieco unika, fakt neviem, ale nechapem. Je to pre mna prilis absurdne. Tak ak mate niekto chut odpiste :D AK je to mimo temu kludne do IP. Dakujem a prajem vsetkym krasne a sviatky.
(snad som to napisala zrozumitelne 🙂 )

zuzana581
17. dec 2012

@micikatka súd nedopadol nijak, lebo Slávka s rodinou ušla z UK.. 🙂 a už je na SK.

zuzana581
17. dec 2012

@syla noviny ešte idú a reportáž o Ivane pôjde za pár minút..

ianitka
17. dec 2012

@zuzana581 kedy sa to objavi v archive, nevies? nestihla som to.

ela_79
17. dec 2012

uz je, prave som pozerala, bola to strucna ale pozitivna sprava, viac podrobnosti bude v ddalsich novinach

miskap2111
17. dec 2012

Všetky mamičky v UK- toto je dobrá stránka! http://www.detivsieti.org/ Možno tu už aj niekde je, alebo o nej už viete, ale pre istotu pridávam.

micikatka
17. dec 2012

@zuzana581 a ako to stihli? ved naposledy som citala o tom ako boli v nemocke, a na druhy den sud :o(((( ci aj z nemocky usli?

zuzana581
17. dec 2012

@micikatka aha, tak ten prvý súd bol a sudca ich pustil s malou domov.. Ale oni sa ráno (myslím že to bolo ráno) rozhodli odísť a pár minút nato, prišli SS do ich domu s úmyslom zobrať malú.. Tak asi tolko viem ja.. 🙂

antonka1
17. dec 2012

ten zaber,ze sada do auta bez autosedacky,je po sude.Tv Joj tam bola,pretoze pomahaju aj Ivane Boorovej.nemylte sa,ten zaber nie je z uteku z piatka ale po prvom sude zo stvrtka. 😉

tweethy
17. dec 2012

@novemberova , prajem ti aby si v zivote nezazila to co Slavka..., prajem ti,aby si v zivote nemusela riesit SS a britske sudy a a keby ze si niekedy musela z UK utekat, tak ver, ze ti bude uplne jedno, ci Tvoje dieta bude mat v taske pribalenu plienku alebo nie....

micikatka
17. dec 2012

@zuzana581 a stretli sa s ss? ci oni uz boli prec? doklad mali vybaveny? a hned leteli na svk?