Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
@slavik79 jedna dobra rada: urcite sa o vas bude este nejaky ten cas pisat, preto, prosim, necitajte ziadne diskusie pod clankami na internete! A ked ich uz nahodou otvorite, neberte tie komentare osobne, pretoze ich pisu primitivni ludia a taki vas predsa nemozu urazit.
Kym som pracovala, sama som mala tu cest parkrat s mediami a bolo mi na vracanie, co vsetko ludia, ktori sa absolutne nerozumeli problemu, dokazali zo seba vypotit a s akou zlostou. Toto vsak nie je slovenska specialita, to je vseobecna ludska vlastnost, ktorej nahrava anonymita.
Ti, ktori vas pripad sledovali priebezne ci uz tu alebo na FB a prezivali to na dialku s vami, ti si nedovolia v drvivej vacsine pripadov povedat ani slovo proti vam. Prave naopak, nesmierne vam priali a praju, ze to stastne dopadlo.
Preto sa sustredte len na to pekne, co vas caka, sviatky v kruhu najblizsich a s vasim pokladom na rukach. Vsetko dobre!
@slavik79 gratulujem, ze sa Vam podarilo vdaka vasej odvahe si ochranit dcerku. Ako pises, ste obycajni ludia, ale vdaka rodicovskej laske sa vam podarili hrdinske ciny a vasa mala bude raz na Vas hrda.
Chcem napisat len tolko, ze napriek tomu, ze by si sa o to nejak snazila, si sa stala medialne znamou osobou. Vdaka tomu maju mnohi ludia pocit, ze sa mozu vyjadrovat k Tvojmu sukromiu a diskutovat svoje nazory na teba a Tvoju rodinu. Internet im dovoli napisat aj to, co by si nikdy nedovolili povedat Vam do oci. S tym zial vela nenarobis, je to nutne zlo. Preto si o to viac chran svoje sukromie a davaj si pozor, co budes hovorit a robit pred kamerou a pred novinarmi. Hovori sa, ze kazda senzacia trva len 3 dni, takze aj ten obrovsky zaujem raz zacne utichat.
Vas boj este neskoncil, preto Vam drzim palce, aby ste ho uspesne dobojovali. Verim, ze to nie je prijemne byt pod drobnohladom uradov a neustale im dokazovat, ze ste dobrymi rodicmi. Skoro kazdy rodic ma sam o sebe pochybnosti, ci je dobrym rodicom a ked mu este aj urady stoja za patami, tak to je na nervy. Byt tebou, tak sa neostycham oslovit psychologa, mozno bude mat uzitocne rady do zivota.
@slavik79 aj ja som sledovala tvoj príbeh od začiatku, som veľmi rada, že to takto dopadlo a z komentárov na novom čase, alias "topky" na nete si nič nerob, ja sa na nich pravidelne zabávam a môžem ti povedať, že tam si rieši komplexy stále tá istá malá skupinka primitívov, ktorí sa už v treťom komentári posekajú medzi sebou a zabudnú, o čom článok vôbec bol. Ako hovorí moja starká - každý zázrak trvá 3 dni a potom príde ďalší. O chvíľočku ten mediálny hurhaj zmizne a budete mať pokoj. Hlavu hore, idú Vianoce, tešte sa, že ste spolu a na Slovensku. Veľa zdravia a šťastia prajem 😉
@slavik79 Slávko vím, že je to těžké, ale vykašli se na komenty nepřejících, neznalých a zadubených lidí ještě ke všemu pod článkem bulváru! Ty sama před sebou můžeš mít svědomí čisté.A sama víš, že jsi udělala jedinou správnou věc pro to, abys viděla svoji dceru vyrůstat. Sleduji to tu od začátku a jsem moc ráda, že to tak dopadlo. Ve chvíli, kdy už bylo z narážek všude možně jasné, že se vám to povedlo, mi spadl obrovský šutrák za srdce. Přeju vám jen to dobré a hodně moc štěstí do budoucna!!!
@slavik79 Pred par dnami si sama neverila, ze SS je tak zle a Boorovci nevinni. Len informovanost sposobila, ze si zmenila nazor. Ludia, co pisu blbe komentare su proste neinformovani. Kasli na nich. Mas svedomie ciste. Buchnite si s muzickom vineu na oslavu uteku a povystrihujte clanky pre malicku na pamiatku. Som rada, ze si uverila v utek vcas. ;)
@slavik79 Slávka, my veríme, že to bolo tak, ako si nám to napísala. A so Slovákmi nespravíš nič, teda s tými hlúpymi ☹ Prosím Ťa, nečítaj tie diskusie, maximálne tak na joj.sk alebo udalosti.noviny.sk, aj keď aj tam sa nájdu snaživci, ktorí sa ešte priznajú, ako chodia udávať krajanov SS... Takže nerieš, spravili ste, čo ste spraviť mali, stihli ste to, malinkú máte pri sebe a ste aj so svoju rodinu. Čo viac si priať? Nikdy sa nezavďačíte všetkým a načo aj? Pre svoju dcéru ste spravili to najdôležitejšie 😉 Krásne sviatky celej rodinke!!!
@slavik79 ozaj sa vykasli na blbe keci z netu 😒 ja za seba a aj ludi z mojho okolia mozem povedat ,ze ani jeden nema na vas zle slovo,kazdy s kym som sa o vas rozpravala vam fandi 😉 -takze tu zberbu chudakov, co nevedia nic ine len kydat, si ozaj nevsimaj-vacsinou su to aj tak ludia co keby sa dostali do sparov SS,tak by sa mali z coho spovedat-ved na SK sa bezne deti biju po riti,krici sa tu na ne,strasia sa certami a podobne. 😒
A tiez nepoznam rodica co by jeho dieta nemalo daky uraz.
Hlavne chudaci sa akoby potrebuju ocistit ohovaranim druhych ludi -citia sa potom lepsi ako naozaj su.
Drzim vam palce,nech je vsetko co najskor doriesene a prajem vam pekne Vianoce a lepsi buduci rok. 🙂
@kveta ano, vsetci mi radili utek, ale nikto mi konkretne nepovedal, ako utiect z nemocnice z uzavreteho oddelenia...a keby som aj usla hned, co potom? kde by sme isli? radilo sa jednoducho, ale realne moznosti boli velmi obmedzene, to si treba uvedomit. Takto sme odisli z nemocnice a z krajiny legalnou cestou. a to ze som na zaciatku diskusie tvrdila, ze sa nemame coho bat, to budem tvrdit vzdy.ved sme nic neurobili, tak preco by sme mali hned mysliet na utek? a ze to dopadne takto, to nam nenapadlo ani v tych najhorsich snoch.
Som nesmierne rada, že tento prípad dopadol šťastne. Chcem poprosiť tie, ktoré sem prispievajú, a ktoré majú známych v UK, ale aj tie, ktoré tam žiadnych nemajú... a zvlášť tie, ktoré tam žijú: dávajte si pozor!!! A hlavne, VERTE!! Dajte si do google "forced adoption" a študujte! A potom sa zamyslite, či by si naozaj tisícky rodín vymýšľali príbehy o tom, ako im SS odobrala deti BEZ VINY. Žiaľ, aj keď to znie neuveriteľne, deje sa to, na dennom poriadku, a rodina @slavik79 je toho dôkazom. Deti sa odoberajú pod najmenšou zámienkou, často uvádzaná príčina odobratia detí a ich následnej adopcie je napr. "neschopnosť matky pokryť emotívne potreby dieťaťa". Deti sa odoberajú preto, že matka má popôrodnú depresiu, preto, že bola v detstve zneužitá, známe sú dokonca prípady, keď dieťa odobrali matke preto, že sama bola v detstve od svojich rodičov odobratá a umiestnená do náhradnej rodiny a na základe toho ju vyhodnotili ako citovo nestálu, a neschopnú starať sa o vlastné dieťa. LEN preto, že sama vyrastala v náhradnej rodine, umiestnili tam aj jej dieťa! Znie to absurdne? Nuž je to veľmi štandardný a bežný prípad.
Za všetky si prečítajte napr. príbeh o tejto žene, ktorej odobrali deti na základe falošného obvinenia, že jednému so synov zámerne spôsobuje zdravotné problémy. Celý rok jej nedovolili ŽIADNY kontakt s deťmi (14, 12 a 8), otec detí ich mohol vídať raz týždenne pod prísnym dozorom sociálnych pracovníčok. Po roku sudca rozhodol, že SS pochybili, ich konanie odsúdil, ale matka detí, je v tak zdevastovanom psychickom stave, že už nie je schopná sa o jedného z nich postarať!! (vyžaduje si špeciálnu opateru)
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2248370...
Alebo, spoveď českej tlmočníčky.. prečítajte si všetkých 5 častí: prípad odobratia detí len preto, že si neumývali zuby!!!
http://pekarkova.blog.idnes.cz/c/267852/Romove-...
Čítajte, a šírte... a ak vám na dvere zaklope SS, balte len to najcennejšie a utekajte!! Len veľmi málo prípadov sa končí šťastne.
@slavik79 podla mna Vam ani nemaju co zavidiet , tu sa ani neda co zavidiet ... tie stresy ,nevry, utek z krajiny kde ste zili a mozno aj planovali buducnost ,kde si porodila svoju dcerku ,,, a Ta krajina Vam ju aj chcela vziat ... ludia su zly neprajni ...ako sa hovori" Ludia ti budu zavidiet aj pocasie na tvojom pohrebe" ,,, taky suu :/
Kasli nanich necitaj si ich diskusie najdu sa dobry ale aj zly ...a tiez by mi to dobre napadlo ked tam namna niekto nadava a kade co ...a pritom si nic zle nespravila ... noo chvalabohu je to uz za Vami dokazali ste to ...tak myslite uz len nato ako zacat odznova a na Slovensku ,uzivajte si vsetky okamihy s Vasou dcerkou ...pretoze Vas cakaju velmi krasne chvile to ti zarucujem 😉
@slavik79 slávka predovšetkým vám strašne moc gratulujem a prajem krásne sviatky plné radosti a rodinnej pohody
a teraz dúfam, že nikoho neurazím, ale nemyslím si, že slováci sú zlí a závistlíví ako sa píše po rôznych fórach, to ako sa na fb zomkli a bojujú je neskutočné, žiadna iná krajina tak nespravila
a ešte jedno som si všimla, že tie zlé komentáre väčšinou píšu slováci žijúci v zahraničí, samozrejme že nie všetci sú takí, ale väčšinou ako keby na slávku útočia že je taká a onaká a oni tam žijú a to sa tam nedeje..... ale to by som už nebrala ako vzorku typických slovákov, a skôr je to ich obrana proti tomu, že si nechcú priznať, že je to tak naozaj, je ľahšie povedať že ona je "taká matka" a dieťa jej idú právom zobrať a mne sa to stať nemôže! Slávka je to vlastne ako keby ich obrana proti tomu všetkému, to ich ale samozrejme neospravedlňuje.......
zahoďte všetky tieto veci za hlavu, prestaňte čítať hlúpe diskusie o vás, hlupáka nepresvedčíte a ten chytrý si vezme ponaučenie, a užite si ešte krásne sviatky s celou rodinou na slovensku
@slavik79 ale vy ste mali stastie v nestasti..pretoze keby naaaahodou nebola Cisarova a JOjka v Londyne kvoli piatkovemu sudu IB, tak by ste zo sudu s Rebekou neodisli...preto sme ti radili utiect cim skor...ano lahko sa radi, ale mysleli sme to dobre 😉 prosim ta mozes nam povedat ci to bol vas pravnik co vas "obhajoval" alebo prideleny?
@slavik79 kedze stale si myslis/ a ja s tym suhlasim/ze si sa nemala coho bat preco si porusila zakaz sudu vycestovat? myslis ze porusenie zakonov je dobra cesta k spravodlivosti?
aj cisarova sa vyjadrila ako bolo pisane v tom clanku ze si mala pockat na rozhodnutie sudu.samozrejme ze kazdy sudny clovek vie ze tvoje konanie bolo nerozvazne,lahkomyslene a bezpravne.ak teda uz bol vydany zakaz vycestovania.
ta poznamka ze vas advokat pracoval proti vasim zaujmom je ozaj smiesna.tak to akeho pravnika ste si zaplatili?z bananovej republiky?
to je typicke pre podobne pripady ako tzvoj.vsetci su vinni dokonca ja advokat len dotycna strana je vt om nevinne.hlavne ked utecie a porusi zakon,ze? :-
tie komentare niektore pod tym claenkom mali samozrejme pravdu. bez vazneho dovodu deti v uk neodberaju. a ten clanok je uplne jednostranny samozrejme.na posudenie celej pravdy treba poznat vsetky skutocnosti.nielen jeden subjektivny nazor.t ato ten vas.
dufam ze si si vedoma ze tvoj cin bude mat nasledky.
v tom clanku je dost nepresnych informacii.tak napriklad o tie.stihani ktore vraj sudca nezacal.no ako by aj mohol k
ed toto nie je v kompetencii sudcu,ze ano? 😉
medzi krajinami eu existuju dohody o pravnej pomoci a uznavani pr.dokumentov.takze nie je problem pomocou doziadania osobu krtora sa dopusti protipravneho cinu v jednej krajine vyziadat na ukony ci dostavenie sa k sudu v i inej clenskej krajine.
dufam,ze tvoja dcerka j je zdrava a ma sa dobre po vsetkych strankach.kedze vies a si presvedcena ze o dietatko sa dobre starate a starali ste sa tak nie t dovodu na protipravne konanie.uteka len ten,kto sa citi vinny a vie ze by musel niest nasledky svojho cinu.
@alice107 počúvaj alicka z krajiny zázrakov, ja obdivujem tvoj zápal pre vec, ty si zrejme z tej kasty ľudí, čo ich vyženú dvermi a prídeš naspäť komínom. Koľkokrát uvažujem nad tým, že či vôbec matka, či vieš si predstaviť v reále tieto veci čo sa dejú, lebo sakra ty stááále píšeš len v teoretickej hladine! Stále si mi neodpovedala na otázku, ktorú som sa dotazovala už dlhšie v inej téme " capnutie dieťaťa po zadku" v ktorej oblasti práva si aktívna. Bože veď aj sudca, na jednej strane súdi podľa zákona - písaného ale na druhej strane berie na ohľad aj na poľahčujúce okolnosti, pokiaľ si sa o tom učila!!! Skús byť aspoň za máčik makový trocha empatickejšia, pretože takto čisto teoretizovať je skutočne veľmi ľahké a povedala by som k zreteľu tejto veci ale veľmi povrchnééé!
A ak ťa môžem poprosiť, neviem či už máš v sebe niekoľko punčov alebo deciniek vínka v sebe ale nedá sa to po teba čítať! Keď si už taká dôsledná vo vyjadrovaní a v myslení tak poprosím ťa buď dôsledná aj v písomnom prejave!!!
Pani Cisarova sa predsa musela vyjadrit tak, ako sa vyjadrila. Ale kedze on uz do toho systemu vidi lepsie, tak zaroven rozumie preco rodina zvolila utek. Rodina by nebola nikdy usla, keby ich k tomu nebol donutil nespravodlivy britsky socialny system.
Pani Cisarova sa predsa musela vyjadrit tak, ako sa vyjadrila. Ale kedze ona uz do toho systemu vidi lepsie, tak zaroven rozumie preco rodina zvolila utek. Rodina by nebola nikdy usla, keby ich k tomu nebol donutil nespravodlivy britsky socialny system.
@slavik79 nenchaj si kazit sviatky a to ze mas rodinku pokope, slovenska zavist to bola je a bude, akurat si ju prave zazila vo vacsej miere kedze to bolo medializovane, to vam ale dcerku nevezme a za chvilu budu uz nove veci, o ktorych budu moct ludia diskutovat a riesit a myslim ze vacsina ludi ti praje vsetko dobre, ale ta mensina blbcov sa vzdy najde a bude "mudrovat"a kazit naladu, z vlastnej skusenosti ti hovorim necitaj diskusie pod clankami o vas 🙂 ja som tiez kedysi citala o veciach co sa ma tykali aj ked nepriamo, a len to pokazi den...
@alice107 prajem ti aby si nikdy nieco take nezazila .... ako sa hovori kto nezazije nevie .....

tak ta diskusia na cas.sk je husta. Ludia este aj to zavidia, ked sa cloveku nieco zle stane.
@slavik79 Drzim palce! dobre, ze ste tak rychlo zareagovali a usli odtial. Na slovensku to asi tiez budete mat tazke, ale vsetko sa da zvladnut, hlavne ze ste spolu. Prajeme pekne a pokojne vianoce!