Social Services v Anglicku a vlastné skúsenosti
Ahojte, najdu sa tu mamicky, ktore maju skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne so Social Services v UK? S mojou 3 a pol mesacnou dcerou som totiz v nemocnici, ma zlomenu klucnu kost a my s partnerom nevieme ako, ani kedy sa to mohlo stat. Hned v ten vecer sme mali pohovor s pracovnikmi SS, s policiou, s uradom na ochranu tyranych deti, boli u nas doma pozriet ako zijeme, museli sme podpisat ze ostaneme v nemocnici minimalne 3 dni. Sice nam kazdy hovori ze sa nemame coho bat, ale viete...ked uz clovek pocul o Ivane Boorovej a ostanych pripadoch odobratia deti, tak je zrejme, ze nas strach je opravneny. Poprosim o prispevky mamicky, ktore nieco podobne zazili na vlastnej kozi, nie o tom ze niekto nieco cital alebo pocul. Toho som sa uz napocuvala za posledne 3 dni az az. Dakujem.
@slavik79 to určite nečítaj, keď si otvoríš ktorýkoľvek článok na čas.sk a pod ním komentáre, tak všetky sú rovnaké, závisť, nadávky a sama špina .... nič si z toho nerob, len to už nečítaj....
@slavik79 to si nevšímaj, to je rovnaké, ako keď prídeme s bratislavskou značkou na východ, to majú všetci len komentáre, ako nám pečené holuby niekam padajú, na to sa vykašli, hlavne že ste spolu.... 🙂 Myslím, že drvivá väčšina ľudí vám fandí a teší sa s vami. Včera bolo krásne v reportáži vidno, aká si uvoľnená, ako to zlé z teba opadá...mimika a gestá sa nedajú oklamať, tak sa správa niekto, kto má niečo zlé za sebou a konečne sa uvoľňuje. Prajem všetko dobré a krásne sviatky 🙂. Máte niekoho, kto vám zariadi veci v UK (napíš IP ak stíhaš)?
@slavik79 Na cas.sk by mohla napísať sama Matka Tereza a aj tak by v "diskusii" pod clankom dopadla rovnako 😉 Neries. Strasne vela ludi ti fandi a tesi sa 🙂
Slovenska zavist tu bola, je a bude, ale ked si ju nepripustis a odignorujes, nepokazi ti den a uz vobec ti nerozbije rodinu. Uzite si vianocne sviatky, oddychnite si, spamatajte sa a potom rieste len konstruktivne zalezitosti, ktore vas posunu k lepsiemu zivotu 😉
@slavik79 Toto je nazorna ukazka toho, ako funguje v praxi porekadlo, ze "Niektori ludia budu zavidiet aj pekne pocasie na pohrebe"! Ak niekto vie pisat taketo veci, su len dve moznosti: po A, Nema absolutne ziadne znalosti o praktikach SS, po B, Je totalny kreten. Ziadna moznost C nie je. Takze Ti vobec nestoji za to, aby si sa zapodievala takymito zvastami. Som strasne rada, ze ste v poriadku - a je nas vacsina! 😉 Vies co, ani by som sa necudovala, keby sem nabehla dalsia herecka a zacala riesit napriklad, preco nedojcis. Uz po otazke s capicou a autosedackou by to vobec neprekvapilo 🙄 Usmev, Slavka, Ty vies najlepsie, o "co"/koho ste bojovali a ze to bol doslova boj o zivot. A nie o jeden! Preto tych saskov ignoruj, aj tak by Ti to drviva vacsina z nich do oci nikdy nepovedala, hrdinovia za PC!
@slavik79 ste uzasni rodicia,ktori urobili pre svoje dieta najlepsie. Prosim,prosim,nevsimaj si ziadne komenty,aj ked viem, ze to boli. Uzivaj si to,ze mas skvelu rodinu a vela ludi,ktori za tebou stoja. sustred sa iba na to pozitivne. Tvoj pribeh som sledovala od zaciatku a velmi som vam drzala palce. Dokonca,ked som v nedelu v noci citala novinky a manzel uz spal,tak som ho sla zobudit a povedat mu novinku,ze ste im zdrhli. Aj mne odmietli prvy raz matersku,no mali sme uctovnika z manzelovej firmy,ktory to zriesil 🙂 dobre ste urobili,ze ste im usli! Sto bodov!
@slavik79 Slavka, svet nie je dokonaly, nie je ruzovy, nie je len dobro, to neexistuje..... Kazdy clovek sa narodil inym rodicom, inak je vychovany, a kazdy sa pozera na rovnaku situaciu uplne inak......
Tak ako si ty na zaciatku povedala:
"Ja som bola skepticka v pripade Ivany Boorovej, myslela som ze to nebolo len tak, a zrazu sa ma to bytostne dotyka, strasne nieco..... do pripadu Boorovcov nevidim, neviem o co presne islo.
Ja si viem najst na nete plno pribehov odobratych deti, ale to vsetko moze BYT SKRESLENE, PREHNANE a vobec MIMO PRAVDU. Chcela som pocut realne skusenosti, nie sirenie paniky."
..... takisto si NEverila mediam, a mozno keby si mala viac casu, tak by si tiez komentovala ivanine prispevky podobne ako teraz ludia komentuju o tebe......
Kazdy len polemizuje a co ak to nie je pravda, a blablabla..... a vytvaraju sa dohady, ludia jednoducho NEVERIA, tak ako si ani ty neverila na zaciatku! Ja si rozhodne tych hlupych neprajnikov nezastavam, neznasam to, a je to nechutne, bohuzial, ale taky je zivot, zlo nikdy nevymizne, ale moze sa pretransformovat urcitym zazitkom na dobro..... Tak ako si ty pochybovala o Ivane, nehovorim ze to bolo zle, je to bezne ze inteligentny clovek neveri mediam....... no bohuzial taky koment keby si jej napisala priamo pod jej pribeh, takisto by ju rozculil ako aj teba teraz rozculuju tie komenty od ludi, co o tebe pochybuju....
Nedovol emociam aby ta zaplavovali v negativnych utokoch na teba.... Tak ako si reagovala racionalne na ivanine prispevky, tak rovnako TERAZ reaguj na vsetky negativne utoky na tvoju osobu! je to jednoduche! Povies si - Ten clovek nebol kde si bola ty, TEN clovek nezazil tu situaciu, TEN clovek nema ani len sajnu o mne a o mojej rodine! a uzavri si to v hlave vetou: "SUD A BUDES SUDENY" Na kazdeho raz pride...... kazdy raz uvidi to co teraz nevidi! Nemozes presvedcit celu zemegulu o tom co si zazila aby ti verili!!! Ako vidis ani Ivane sa to nepodarilo! Aj ty si o nej pochybovala! a velmi rychlo ten hore zariadil aby si zmenila nazor a "ustedril" ti ten zazitok".......
Takze kazdu negativnu informaciu spracuj Rozumovo, logicky, povedz si ze ten chudak nevie vobec ako to je, zije v rozpravke a naivite, a moze by ti ho byt len luto, lebo bude mat sok ked zisti pravdu......
....toho zleho si zazila uz dost, takze uz sa sustred len na to dobre, ak ti to veeelmi robi zle tie negativne prispevky, vobec ich necitaj, kasli na to, nech si kazdy veri comu chce, ty nemas cas ho presviedcat o pravde.......
Verim ze media ti daju priestor podrobne popisat tvoju situaciu, mozno niektorym ludom sa viac otvoria oci, no niektorymi to ani nehne...... to nezmenis......
ako pisu dievcata - STALE JE TYCH POZITIVNYCH LUDI CO ZA TEBOU STOJA OMNOHO VIAC A TO JE VITAZSTVO!!! 🙂
Drzte sa!!!!
@lienka2116 vsetky pripady urazov deti do 2 alebo 3 rokov sa hlasia tvojmu health vizitorovi. Ja som s malou bezala na pohotovost,ked mi mala spadla z postele,ked som sa prezliekala. Bola to sekunda. Hned na to zvrackala,tak som s placom bezala na pohotovost. Nechali nas cakat 2 hod,ale nic jej nebolo. Hned na to o par dni nam dosiel papier od nasej health vizitorky,ze o tyzden neskor mame ' check up' na klinike,co sa robi kazdemu dietatku do roka. Nic sa nepytali ohladom urazu. O 2 mesiace neskor sa s malou prevratil bicykel ( ten co tlacis) trojkolesovy, verte ci nie,no zamotal sa o nu pes s voditkom,kym som vyberala veci z auta a buuum rovno na hlavu. Modrina na cele a rooovno na pohotovost. Nikdy sa nam nikto neozval. Casto ju berieme k lekarovi,no zatial nic. Takze neboj,nie je dovod za kazdou cenou panikarit. Treba byt opatrny a poucit sa aj z ivaninho a slavkinho pripadu. Bojime sa ako kazdy! Ale keby nam nieco hrozilo,tak nevahame ani sekundu a suuup naspat na sk. Z facebooku som vymazala vsetky malej fotky a takisto lokalitu. Mame tu velky okruh znamych a chodime do vselijakych kruzkov. Nechcem ,aby si moju malu modroocku niekto vytipoval.
@marulka83 stale sa mi osvedcuje ze FB -''DOBRY SLUHA ALE ZLY PAN'' je naozaj nepotrebny -miesto kde je clovek osobny. Naozaj opatrnosti nie je nikdy dost! vsetko dobre vam prajem a uvazujem ze aj MK foto asi pojdu dolu 😒 no co uz ....
@katarina6 ok.....doklady musia byť preložené do slovenčiny..........na Slovensku musia byť všetky doklady v slovenčine..ostatné nech si už nájdu na tej stránke, alebo nech sa opýtajú v maili......poznám veľa veľa prípadov.....🙂 , niekto tam píše,že sa nedá urýchliť, lebo sa to dáva do systému.....kto je úradník na SK, vie, že sa na SK všetko dáva do systému a vie, že sa to dá a nič sa tým neporušuje. Ale keby každý chcel prednostne, tak sa to tiež nedá...3 týždne už nie je až tak dlhá doba....ja som len chcela povedať, že lepšie je ak vybavuje dotyčná osoba sama a nie cez matriky v mieste bydliska, lebo predlžuje sa čas.....úradnička matriky zabudne niekde v šuplíku to poslať a pod....🙂 ale ked je času, tak môže to byť aj cez matriku v mieste bydliska 🙂
@kvietocek7 urcite mas pravdu. Dakujem aj vam. Davam dole profilovku aj ja tu na mk 🙂
@slavik79
..ke zlomenine mohlo dojit uz pri porodu.. 😉
Tyto "zlomeniny" nefixuji....
Muj syn mel zlomena zebra a take nefixovali... 😉..na bolest take nic nedali..to vsechno az v lekarne..v nemocnici NIC 😠 😠
a take zjistili dalsi zlomeniny a nalomeniny...az po case..kdyz uz mel tzv. srusty ..tzv."stara zraneni".. 😉
Preji Ti, at se vysvetli situace ohledne "zdravi Rebeky" pro TVUJ klid...protoze NIKDOneni dulezitejsi ne TY a TVE "ja" ...na myslenky a SOUDY ostatnich se nesoustred...
.t.j. Preji Ti at najdes zaklad a oduvodneni tohoto zraneni...
..rada bych Ti poprala i to, abys co nejdrive zapomnela na VSECHNO..ale sama vim, ze toto prani, by zustalo JEN a JEN pouhym pranim..proto Ti preju neco realnejsiho..:
at dokazes se situaci zit co mozna nejlepe a stastne......😉
Mas velke stesti..mas Rebeku u sebe....spousty maminek toto STESTi nemaji....a ziji pro sve deti "nadalku"..v srdci plnem "detskych sandalku"🙂
@slavik79 Slávka, netráp sa. Nechápem tiež, načo sa tam vyjadrujú ľudia, ktorí nemajú čo povedať. Slovenská závisť. Pre Teba a Tvoju rodinu je dôležité,aby ste boli v poriadku a negatívny zážitok z UK Ťa určite len posilní. Som veľmi hrdá na vás, že ste to dokázali, lebo viem od začiatku ako si váhala, ani som sa neodtrhla od laptopu, keď sme cítili, že ste asi na úteku, mazali sa commenty, ktoré mohli niečo vyzradiť. Vykašli sa na všetkých, dôležité je, že ste doma. Držím palce 🙂
@slavik79 no fakt teda zlomenina je stara a teda najskor skutocne poporodna.... Ti ludia z UK SS su skutocne ludia bez akehokolvek svedomia.
Ked ti tie clanky nerobia dobre, necitaj to radsej vobec, stretavaj sa a komunikuj s ludmi, ktori sa uprimne zaujimaju a ktorym mozes aj ty pomoct otvorit oci. Aj mne sa tu na zaciatku tvojej doskusie usiel vysmech, ale mne je to jedno... To su ludia ktori netusia a nemaju zaujem poznat pravdu, mozno raz s tym budu musiet sami bojovat!
@slavik79 žiaľ žiadna krajina nie je dokonalá - v UK je asi život jednoduchší, platy vysoké, jednoduchšia príležitosť nájsť si zamestnanie.... kým nemá človek krásne malé dieťa a nahodou nenatrafí na príliš iniciativne SS 😒
... ale ani Slovensko nie je zasnubená krajina- ked sa dávali tie prívlastky národom EU (typu triezvy ako Ír, tichý ako Talian, dobrý kuchár ako Brit) velmi ma prekvapilo že nezvíťazilo "Nezávistlivý ako Slovák" (ked už tá triezvosť bola obsadená 😝 ) .... možno ste boli v UK aj preto, že vám liezli tieto naše typické vlastnosti na nervy a o to vačší šok je po návrate, ked si čítaš komenty pod článkami v čase.sk... tam môžu byť ale diskutujuci uplne anonymní takže nemajú ani tú štipku sebareflexie akú možno majú ludia ked prispievajú pod svojím fb profilom alebo známym nickom niekde na fóre... v čase a podobnych platkoch možu vyliať diskutujuci zo seba tu najvačšiu špinu, fakt tie veci vobec nečítaj, nemusíš o tom vedieť čo si o tom myslí (resp. nemyslí lebo nemá čím 😀) nejaký zakomplexovaný anonymný chudák niekde v Hornej Dolnej
.
... pre mna ste aj tak hrdinovia za tú odvahu vzoprieť sa systemu a držím vám palce, aby ste sa doma čo najlepšie zabývali... a hrdinovia sú aj tí ľudia, ktorí vám (teda predstavujem si že to nejako tak bolo) pomohli odtiaľ zdupkať, nech im Boh žehná 😵
@slavik79 prave som citala tie prejavy primitivizmu na cas.sk. je mi velmi luto, aki dokazu byt slovaci primitivni... slavka, kaslite na nich, ono je to ozaj tak, ze tam vacsinou diskutuje len "spodina", staci si precitat diskusie pod inymi clankami. neviem si predstavit, ze by som takto perlila, aj keby sa jednalo o romov s piatimi detmi, ved co ti ludia vedia, co je za tym, co rodicia prezivaju atd.... no comment. ozaj kasli na nich a neplytvaj na nich svojou energiou ani myslienkami 🙄
@slavik79 necitaj co o tebe pisu ludia v takychto diskusiach. anonymne napisu ine veci ako by napisali ta diskusia bola cez facebook alebo ako by ti povedali do oci. ked si pozries takuto diskusiu pod inymi clankami, budu tam podobne nezmyselne komentare. mozno vas teraz budu ludia spoznavat, ale aj to casom prestane.
ja som tiez najskor neverila, ze vam budu chciet malu zobrat, prislo mi to absurdne a to uz som vedela o inych pripadoch odobratia.
@ Slavik79 :Slavka, neviem ci sa tu da pisat privatna posta alebo nie. Ak Vam treba veci pre malu Rebeku, rada Vam posuniem po nasej malej, ak by ste chceli.
@slavik79 vykašli sa na cas.sk - tie komenty niektorých úbohých ľudí tam sú naozaj na zaplakanie! My ťa tu však vždy podporíme a viem, že väčšina ľudí Vám naozaj veľmi fandí. Urobili ste najlepšie, čo ste mohli, keď ste odišli- zachránili ste si vlastné dieťa. Strašne vám držím palce do života!!
@slavik79 Slávka to ,že ste milujuci rodičia nemôže nik pochybovat!!!!!len materinská láska dokaže robit možné aj nemožné! 🙂 jedno stare porekadlo:LUDSKE JAZYKY sú ako meče dorúbu dosekajú a krv nepotečie!!!!!!!ludská zavist to je také slovenské 🙂 povznes sa nad tým ale su ešte aj ludia,ktorí Vám fandia držia palce určite je nás viac 🙂 😉 🙂

malinka je uplne v poriadku. ano, zlomenina tam je, ale stara. musime zistit ako presne. nic jej nefixovali, dokonca jej nerobili vobec nic, ani len sirup alebo kvapky od bolesti jej nedali, a pritom si mysleli ze mala tak strasne trpi.robili jej len vysetrenia, osetrenie ziadne. uz v nemocnici sa na kazdeho usmievala a tak to je stale.