Som pedagogický zamestnanec a nechcem sa dať očkovať. Môže ma zamestnávateľ k tomu donútiť?
Môže ma zamestnávateľ k tomu donútiť? Prípadne vyvodiť nejaké sankcie? Mám k svojmu rozhodnutiu zdravotné aj osobné dôvody. Je mi z toho do plaču, ten nátlak je enormný.
Na výsmech a provokovanie nebudem reagovať, prepáčte.
Ved nikto sa ti nevysmieva a neprovokuje ta.
Nie je nutnost mat ocko. Mas pravo sa rozhodnut sama. Nos v praci rusko,no a ok.
@aurorastone keby mi vrchna sestra pindala a zelala ochoriet, mala mi hned na stole moju vypoved a vecer by tam mala TV, plus oznamene na inspektorate prace. NEMA na to pravo. A coho sa vrchna sestra obava, ked ona aj ostatni zaockovani su? V kazdom zdravotnickom zariadeni po nej teraz chnapnu, ci je zaockovana alebo nie. Mame v rodine zopar lekarov, niektori su uz zaockovani, niektori budu tento tyzden, taketo nieco nikto z nich nespominal. Pisem to napriek tomu, ze sa hodlam dat ockovat, ale dobrovolne.
urcite nie. ani zdravotnikov nik nenuti a je ich v mojom okoli dost, kt.o ockovani ani neuvazuju. poniektore premotivovane zeny by si hlavne mali nastudovat na akej baze covid ocko funguje. a to, ze chrani ockovaneho jednoltlivca a nie, ze chrani skupinu okolo neho. je suma fuk, ci je ucitel ockovany, nakazit sa moze a tym aj pripadne deti. ockovanie neruci, ze sa clovek nenakazi, ale mal by mat len jednoduchsi priebeh ochorenia
Nie, nemoze sa nikto donutit. Moja mama robi v zdravotnickom centre a zaockovali sa len ti, ktori chceli dobrovolne (cca 40% zdrav.personalu v ich klinike).
@matkahelka presne vcera o tom hovorili v TN na Markize, ze ockovany neochorie, alebo mierne,ale nezarucuje, ze neochoreju jeho blizki prenosom.
A praveze sa mi zda, ze Astra Zeneca bola z vakcin na toto najlepsia.Mna takato inf.celkom prekvapila som si myslela, ze ak sa ja zaockujem ochranim mamu, ktora sa nemoze dat zaockovat a vlastne to nie je pravda.Podla mna sa o tom malo hovori
pozrela som si datum temy a NEVERIM,proste NEVERIM, ze sa najde v dnesnej dobe este .... ..... ..... ...., ktory porovnava koronu s chripkou, no to moze len ......!!
@3009 počkaj, počkaj takéto psychologické keci si nechaj doma. Ja ako učiteľka mám vlastný rozum, právo na vlastne rozhodnutie. Rodičov isto Nebudme informovať o mojom ockovani, neočkovaní. To kde sme aby mi rodičia robili nátlak že nedá dieťa ku mne lebo som neockovala?! To toto budes učiť aj doma svoje deti?
Ty sa tiež nenapovedaš v práci tak nechci to od učiteľky
@3009 budes sa pytat aj vsetkych svojich lekarov, ci su zaockovani? Sestier? Kadernicky? Kozmeticky? Krajcirky? Pedikerky? Ak pojdes na masaz, aj tam sa spytas, ci je maser ockovany? Okrem toho, ze na to nemas pravo, teda na taketo info, asi si to aj rozmyslis, aby si o tebe nemyslelo okolie, ze si sa kompletne zblaznila.
@3009 ty si riadne mimo. nemas sajnu ako covid vakcina funguje. tvoje deti moze rovnako nakazit neockovany ako ockovany pedagog. covid vakcina chrani LEN ockovaneho jedinaca, NECHRANI tych okolo neho. aj ockovany pedagog sa moze nakazit a roznasat nakazu dalej. odporucam ti pred priespievanim do takychto diskusii si co to nastudovat. ako bolo vyssie spomenute, aj v spravach na markize o tomto mechanizme hovorili.
Zaujíma ma, od koho si zaznamenala nejaký nátlak. Od riaditeľa? Od zriaďovateľa? Ja totiž poznám aj zdravotníkov, ktorí sa nedali zaočkovať a nijaký nátlak sa nekoná, tak je pre mňa zvláštne, kto tlačí zrovna na pedagóga.
Momentalne ta nikto nemoze donutit. Ja som v 1.skupine a nedavam sa. Uvidim co.bude dalej
Ale zbytocne siris paniku. Nikto nic take nepovedal,to len vy zeny uz klebetite. A kto by ucil? Aka vypoved?
@zuzkalujza nepreháňaj.....ani deti a rodičia sa nedajú všetci očkovať a čo teraz... zaočkovany učiteľ si tiež nemôže vybrať že chce učiť len zaočkované detí 🙄
A nepanikár je to dobrovoľne tak kľud
@3009 ale nemyl hrušky s jablkami
to že ona bude zaočkovana nezaručuje že ten virus nebude roznašat, očkovanie je zlaté tela čo všetko vyrieši
očkovanie ti zaruči že ty budeš lepšie znašat ked sa stretneš s naložou virusu
ako toto bolo jasne prezentovane, stale sa robí študia sa nevie či človek cez dychaciu trubicu to vie rozniest alebo nie , stale nie je rozhodnute či očkovany vie dalej prenašat alebo neviei
takže prrr
očkovat sa nebudeš musiet len testovat do omrzenia , toto osobne beriem ako nefér, lebo očkovaním chraniš len a iba seba ale prezentuje sa to ako riešienie všetkého
@xena0 ja som si povedala svoj nazor. To ze je to pre teba prehananie je tvoja vec. Ano moze ju nakazit ziak, netvrdim, ze nie. Prave preto, ze su takto ohrozeny ucitelia sa maju dat ockovat. Ona sa ocividne rozhodla nedat sa ockovat. Takze ano je ohrozena zo strany deti, ale sama sa dobrovolne rozhodne “nechranit sa”. Ale deti, ktore bude ucit ako k tomu pridu, ak ich ona nakazi pre to, ze odmietla ockovanie????
Zatial ta nik donutit nemoze. Je to dobrovolne. Ale vzhladom na vyvin situacie osobne predpokladam, ze v buducnosti bude ockovanie rovnako dobrovolne ako celoplosne testovanie, cize neockovani jedinci budu mat vyrazne obmedzene ludske prava. Hrozne, kam to spejeme.
@sorciera24 A tie cisla mas odkial,prosim Ta?Moja mama je lekarka a ockovat sa z ich specializacie v okresnom meste dali takmer vsetci okrem tych,ktori maju v krvi protilatky z prekonaneho Covidu.Vedia o sebe,boli tam spolu aj so sestrami (nie,sestry nikto z nich z pozicie zamestnavatela nenutil)V decembri im na Covid v nemocnici zomrela byvala kolegyna,ktora bola pol roka na dochodku,uzivala si vnucata...Ked to skosi niekoho v takejto blizkosti,prestane zlahcovat aj najzarytejsi chripockar.
@zuzkalujza este raz a pomaly! aj ockovany clovek siri nakazu! ockovanim chrani len a len seba! nikoho okolo seba!
@mlska19 tak, pardon, opravim sa, u nas v meste nabeton (v DSS, kde pracuje rodina......ako pisem polovicka), lekari a sestry s kt. som v kontakte a je ich dost - tak vacsina nie, moj otec je onkopacient, on sa pytal, ci mu odporucaju ockovanie a lekarka so sestrickou sa len zasmiali, ze v zaidnom priapde, ze ani oni sa nedali ako vacsina ich kolegov..... ja situaciu enzlahcujem, ale aj zdravotnici takto konaju....(u vas nie), u ans vo velkom meste aj ano....prizanvam, ine emsta nepoznam a neriesim....
ja situaciu nezlahcujem, ale onkologicka mojho otca a jej kolegovia ju zlahcuju? (tot otazka)
Akože nikto ťa prinútiť nemôže je to každého vec ...vyhodit ťa nemôžu podľa mna skús sa spýtat tu na právnickej poradni lepšie ti poradia ...každý rozhoduje sám za seba ...
Ty vôbec nevieš citat s porozumením. Píšem že ak nebudeš ockovana, nemôžeš od riaditeľa žiadať aby si pracovala len z domu. A budeš sa musieť pravidelne testovať.
Napíšem to ešte raz aj ja, lebo už to matkahelka písala a stále sa to tu opakuje dokola. Očkovanie chráni len očkovaného, ten ak sa nakazí, tak bude mať mierny alebo žiadny priebeh. Očkovanie by mu malo zabrániť, ze skončí s ťažkým priebehom v nemocnici alebo na cintoríne. Šíriť vírus a prenášať ho môže. Takže tie navazania sa do neockovanych niektorych tu diskutujúcich sú úplne mimo.
@zuz02 Však každého súdneho človeka zaujíma hlavne to, aby ochránil seba. Chorí, ktorí sa nemôžu očkovať, nech sedia doma, kým sa vytvorí dostatočná kolektívna imunita. A sprostí a paranoidní, tí nech ochorejú a pripadne aj zomrú. Veď si to vybrali oni a bolo to ich právo. Nik neútočí na nikoho.

Teba niekto vydiera? Alebo robi natlak? Ved ani zdravotnici sa nedali vsetci ockovat, tak co robis paniku.