icon

SOS dotácia - humanitárna pomoc v čase Covidu

luci2298
13. nov 2020

Ahojte..chcela by som sa spýtať či sa niekto rozumiete sos dotácie(humanitárna pomoc) v čase korony.
Nárok by mal mať človek ktorý prišiel o prácu a je zaevidovaný na urade prace. Avšak ma zaujíma či má niekto skúsenosť ak si o to žiadam ako slobodná matka ktorá prišla o prácu a ktorej jediny prijem je výživne na dieťa..či sa od tej sumy sos dotácie odrátava suma výživného🤔 lebo niekto tvrdí že hej a niekto že nie. Ďakujem

luci2298
autor
15. dec 2020

@noami12 ano, aj mne prišli včera doobeda 🙂

zita0
15. dec 2020

Ja som akurát volala s pani z úradu a že ešte budú na druhý krát posielať len neviem kedy vraj ešte dokonca decembra určite takže stále cakam

danielonofrej
15. dec 2020

@zita0 ja som dnes dostala, ale iba za jeden mesiac, za november,asi, lebo mne schválil este 11.11,takze podla mna mne by mali poslat aj za december, nie? Neviete, ze mali by poslat aj za december? Alebo ako to je🤔

zita0
15. dec 2020

Mne keď tu dotáciu schválili tak som tam mala napísané odkedy to mám platne,skúste zavolať na úrad možno že sa pomýlili, za december až v januári si myslím.

noami12
15. dec 2020

@zita0 mne už prišli dnes, ale volala som dnes s pani z úradu a povedala ze vyplácajú do 20teho. Ale podla mňa príde to skôr keď už väčšej časti to prišlo

@danielonofrej za december až v januári budú posielať

zita0
16. dec 2020

Takže môžem čakať do konca týždňa určite ďakujem za info

luci2298
autor
16. dec 2020

@danielonofrej za december az v janurari, a mne prisli teraz v pondelok za oktober a november.

zita0
17. dec 2020

Tak druhá uzavierka bola 16.12. včera tak komu neprišli ešte tak dnes zajtra prídu

smajluska
7. jan 2021

Dobry den, viete mi poradit ohladom mojej maminy, ci bude mat narok na SOS dotaciu? Ma 60 rokov. Byva s muzom v 1 domacnosti, on je uz na dochodku. Mamina je od augusta 2020 nezamestnana, podpora jej konci teraz koncom januara. Kedy si ma podat o SOS dotaciu? Az od 1. Februara? Alebo moze uz v polovici januara? Dakujem za odpovede.

noami12
7. jan 2021

@smajluska dobrý deň, keďže jej konci podpora koncom januára tak bude mať nárok na sos príspevok až za február ale o ten sa žiadat môže až 1 marca - za február

luci2298
autor
7. jan 2021

@noami12 áno nárok bude mať až február, a žiadosť by som skusila poslať už vo februáry..keď bude mať šťastie jej to vybavia a dostala by prispevok vyplatený už v marci. Ale nie som si istá. Skúste si zavolať na príslušný orgán úradu práce alebo poslať mail.

luci2298
autor
7. jan 2021

@noami12 pardón, odpoveď patrila @smajluska

luci2298
autor
7. jan 2021

@smajluska ak by sa dalo teda žiadať až 1.marca ako napisala @noami12 , tak by mala dosť vyplatené asi v apríli za februar aj marec

noami12
Autor odpoveď zmazal
noami12
7. jan 2021

@luci2298 za február vyplácajú v marci a za marec v apríli 😊 len treba žiadosť tam dat co najskôr najlepšie hneď na začiatku marca, aby peniažky poslali ešte v marci. Odosielaju ich tak 12teho
@smajluska

luci2298
autor
8. jan 2021

@noami12 ale ale keď jej to nestihnú spracovať v marci už tak jej to potom tak či tak doplatia za oba mesiace prípadne v apríli. Tak ako ja som si žiadala v novembri za október ale to sa nedá tak rýchlo schváliť, tak mi to o mesiac doplatili za október a rovno ja november 🙂

noami12
8. jan 2021

@luci2298 za oktober a november posielali naraz, ja som si žiadala na začiatku októbra hneď a tak isto mi prišlo za dva mesiace, lebo nemali ešte v novembri nastavený system. Známy si žiadal až na začiatku decembra a prišlo mu tak isto za oktober a november, dokonca o deň skôr ako mne. Už majú systém tak, že 12 by mali odchádzať peniaze 😊 čiže ci to pôda skôr alebo na začiatku mesiaca nič tým neovplyvní 😊

skrinkaminka
9. jan 2021

Ahojte, zaujíma ma, či sa bude predlžovať davka v nezamestnanosti, ako to bolo v prvej vlne pandemie? O pracu som prišla v septembri (pracovala som ako čašníčka), zatial som na podpore, tak ma to zaujíma ci sa to predĺži, alebo si poziadať o Sos dotaciu? Ďakujem

bublinka1426
9. jan 2021

@luci2298 a ako si dopadla, priznali ti ju?

bublinka1426
9. jan 2021

@skrinkaminka pochybujem ze podporu budu predlzovat, tato sos dotacia je pre nich ''vyhodnejsia' asi.

bublinka1426
9. jan 2021

@danielonofrej max 1800 eur za rok to znamena ze myslim ze polroka vyplacaju

luci2298
autor
9. jan 2021

@skrinkaminka podpora v nezamestnanosti sa tentokrát nepredlžuje

bublinka1426
10. jan 2021

@luci2298 to sa dalo cakat. pre nich vyhodnejsie je toto.

skrinkaminka
11. jan 2021

@luci2298 ďakujem 🙂

zita0
18. jan 2021

Už niekomu prišlo za december? Ďakujem

jkroc
18. jan 2021

@zita0 zatial nie.. volala som prave s pani z uradu a ta mi povedala ze pravdepodobne peniaze pridu az buduci tyzden

danielonofrej
18. jan 2021

@zita0 áno uz prisli, uz 14.☺️

noami12
18. jan 2021

@zita0 áno 14.1. Prišlo

denisak57
18. jan 2021

Ahojte 🙂 Chcem sa opýtať, mám nárok na SOS dotáciu, keď som pracovala od septembra do decembra a následne som prišla o prácu? Niekde som pocula že nárok majú len ti ktorí pracovali v tej práci o ktorú prišli aj pred korona obdobím.

danielonofrej
18. jan 2021

@denisak57 ahoj, nárok má osoba, ktorá prisla o príjem pocas núdzového stavu, t. j. od marec 2020..