SOS dotácia - humanitárna pomoc v čase Covidu
Ahojte..chcela by som sa spýtať či sa niekto rozumiete sos dotácie(humanitárna pomoc) v čase korony.
Nárok by mal mať človek ktorý prišiel o prácu a je zaevidovaný na urade prace. Avšak ma zaujíma či má niekto skúsenosť ak si o to žiadam ako slobodná matka ktorá prišla o prácu a ktorej jediny prijem je výživne na dieťa..či sa od tej sumy sos dotácie odrátava suma výživného🤔 lebo niekto tvrdí že hej a niekto že nie. Ďakujem
Ja som akurát volala s pani z úradu a že ešte budú na druhý krát posielať len neviem kedy vraj ešte dokonca decembra určite takže stále cakam
@zita0 ja som dnes dostala, ale iba za jeden mesiac, za november,asi, lebo mne schválil este 11.11,takze podla mna mne by mali poslat aj za december, nie? Neviete, ze mali by poslat aj za december? Alebo ako to je🤔
Mne keď tu dotáciu schválili tak som tam mala napísané odkedy to mám platne,skúste zavolať na úrad možno že sa pomýlili, za december až v januári si myslím.
@zita0 mne už prišli dnes, ale volala som dnes s pani z úradu a povedala ze vyplácajú do 20teho. Ale podla mňa príde to skôr keď už väčšej časti to prišlo
@danielonofrej za december až v januári budú posielať
Takže môžem čakať do konca týždňa určite ďakujem za info
@danielonofrej za december az v janurari, a mne prisli teraz v pondelok za oktober a november.
Tak druhá uzavierka bola 16.12. včera tak komu neprišli ešte tak dnes zajtra prídu
Dobry den, viete mi poradit ohladom mojej maminy, ci bude mat narok na SOS dotaciu? Ma 60 rokov. Byva s muzom v 1 domacnosti, on je uz na dochodku. Mamina je od augusta 2020 nezamestnana, podpora jej konci teraz koncom januara. Kedy si ma podat o SOS dotaciu? Az od 1. Februara? Alebo moze uz v polovici januara? Dakujem za odpovede.
@luci2298 za oktober a november posielali naraz, ja som si žiadala na začiatku októbra hneď a tak isto mi prišlo za dva mesiace, lebo nemali ešte v novembri nastavený system. Známy si žiadal až na začiatku decembra a prišlo mu tak isto za oktober a november, dokonca o deň skôr ako mne. Už majú systém tak, že 12 by mali odchádzať peniaze 😊 čiže ci to pôda skôr alebo na začiatku mesiaca nič tým neovplyvní 😊
Ahojte, zaujíma ma, či sa bude predlžovať davka v nezamestnanosti, ako to bolo v prvej vlne pandemie? O pracu som prišla v septembri (pracovala som ako čašníčka), zatial som na podpore, tak ma to zaujíma ci sa to predĺži, alebo si poziadať o Sos dotaciu? Ďakujem
@luci2298 a ako si dopadla, priznali ti ju?
@skrinkaminka pochybujem ze podporu budu predlzovat, tato sos dotacia je pre nich ''vyhodnejsia' asi.
@danielonofrej max 1800 eur za rok to znamena ze myslim ze polroka vyplacaju
@skrinkaminka podpora v nezamestnanosti sa tentokrát nepredlžuje
@luci2298 to sa dalo cakat. pre nich vyhodnejsie je toto.
@luci2298 ďakujem 🙂
Už niekomu prišlo za december? Ďakujem
@zita0 áno uz prisli, uz 14.☺️
Ahojte 🙂 Chcem sa opýtať, mám nárok na SOS dotáciu, keď som pracovala od septembra do decembra a následne som prišla o prácu? Niekde som pocula že nárok majú len ti ktorí pracovali v tej práci o ktorú prišli aj pred korona obdobím.
@denisak57 ahoj, nárok má osoba, ktorá prisla o príjem pocas núdzového stavu, t. j. od marec 2020..

@noami12 ano, aj mne prišli včera doobeda 🙂