SOS dotácia - humanitárna pomoc v čase Covidu
Ahojte..chcela by som sa spýtať či sa niekto rozumiete sos dotácie(humanitárna pomoc) v čase korony.
Nárok by mal mať človek ktorý prišiel o prácu a je zaevidovaný na urade prace. Avšak ma zaujíma či má niekto skúsenosť ak si o to žiadam ako slobodná matka ktorá prišla o prácu a ktorej jediny prijem je výživne na dieťa..či sa od tej sumy sos dotácie odrátava suma výživného🤔 lebo niekto tvrdí že hej a niekto že nie. Ďakujem
@vandica ked Vam skončí, tak potom tu SOS dotáciu mozete ziadat. Mne končí k 31.3. a v aprili budem ziadat.
@mesiacik12 ale netreba tam udávať dátum že odkedy ziadam že? Oni si to dohladaju podľa toho kedy mi skončila podpora áno? A ešte mi vieš prosím ťa povedať, keď som na podpore od 2.9., tak mi končí 1.3. alebo 2.3.? Ďakujem.
@vandica podla mna ty konci 2.3. Ja som na podpore od 1.10. Konci mi 31.3. Nie na tej žiadosti das iba dátum vypísania kedy si to vypisovala. Ja budem ziadat za april, lebo za marec este dostanem podporu.
@mesiacik12 ďakujem 🙂
@chrissssss2727 aj ja som si to všimla a mne prišlo tiež 16 rozhodnutie neviem či to bude platiť :/ spatne automaticky
@anie123 logicky sa to papierovo ziadat spatne neda,pretoze stale maju ten isty formular co vyplnis nic viac,logicky by to malo byt automaticky zaplatene spatne,lebo oni to pozmenili cca 20 januara a na stranke maju napisane ze sa to da spatne ked si odovzdas ten papier do 31 januara...tak mne z toho vypliva ze to ma byt automaticky spatne lebo ked nie tak tebe uz natom nic nemenia ty uz to mas schvalene a to potom znamena ze dostanu spatne len ti ktory o to poziadali medzi januarom 20-31,a to je dobra blbost,neviem podla mojej logiky by mali poslat na ucet uz vsetko od oktobra a ked nie tak od januara pol roka 🤷 uvidim na ucte a potom im zavolam na upsvar
Mne ju schvalili ale od februara az.Lebo som poberala podporu do 31.12.A ked sa zrusi nudzovy stav tak uz asi ani dotaciu nebudem poberat?
@mesiacik12 A co ked zrusia nudzovi stav .Potom to uz asi nebudu vyplacat
@kajuska12 podla mna cely rok bude nudzovy stav takze pohodka aj keby nie tak mimoriadny na 150%,do septembra tipujem minimalne
Ženy koľko vám trvalo kým prišla odpoveď z Úradu? Švagrina posielala 28 januára a stále nič..aj ste tam volali? alebo má len čakať?
Prosím vás požiadala som o SOS dotáciu 4.1 včera som volala ze nemám ešte rozhodnutie ale povedali mi ze mi ho schválili mam nárok aj za január??
Ahojte, kedy podla vás zacínajú posielat? V piatok, alebo az v pondelok?
Urad nema zakonom upravenu lehotu na vyplatu SOS dotacie, cize vam moze prve peniaze vyplatit aj po 3 meaiacoch ( nehovorim to preto ze niekto umyselne chce natahovat cas, ale preto ze zamestnanci pracuju v rovnakom rezime ako predtym ( vyplacaju si svoje agendy) a tento prispevok maju navyse , cize nemusia stihat ( plus mnohokrat sa stane ze 60perc.oddelenia je v karantene, na ocr, pn... tiez su to len ludia) bohuzial
@danielonofrej 12.2 odchadzaju peniaze
Zdravim. Vie mi niekto poradit moja mamina prisla v juny o zamestnanie. Nepoberala nic. Az teraz sme zaregistrovali tu sos pomoc. Vypoved ma k junu. Dostane spatne alebo len za mesiac v kt.poziadala ? Lebo som nasla ze... SOS dotáciu je možné poskytnúť spätne od mesiaca október 2020.
Už niekomu prišla dotacia za januar??Vdaka
@vavlav áno, mne uz vcera po 10 tej✌️
@danielonofrej No mne hadam dnes,Dakujem
Dobrý deň , môžem sa spýtať ked som im poslala žiadosť teraz vo februári do koľkých týždňov pride rozhodnutie neviete náhodou ? A kedy pride prva dotacia az v marci ci este február neviete prosím ?
@lenka2332 to závisí od toho kedy ste to poslali, pred 12.ho ci po?
@danielonofrej 9.2. mailom
@danielonofrej a môžem sa spýtať to posiela sociálna poisťovňa alebo upsvr ? Lebo prídavky mi prisli tak stym by asi prisla aj tá sos dotácia , vôbec v tom neviem chodiť v tychto dávkach...
@lenka2332 ja to viem tak, ze úpsvr to posiela, ale to by malo byt zvlást, lebo to posielajú tak, ze tam máte uvedené variabilny symbol vase rodné Císlo.
Ale posielajú vraj 2 x za mesiac, raz od 12.tak po 2 dní, a raz okolo 20.

@magg424 no tak logicky keď mi začala 2.9. tak mi v marci konci. Viem, že nemôžem poberat obidve.