SOS dotácia - humanitárna pomoc v čase Covidu
Ahojte..chcela by som sa spýtať či sa niekto rozumiete sos dotácie(humanitárna pomoc) v čase korony.
Nárok by mal mať človek ktorý prišiel o prácu a je zaevidovaný na urade prace. Avšak ma zaujíma či má niekto skúsenosť ak si o to žiadam ako slobodná matka ktorá prišla o prácu a ktorej jediny prijem je výživne na dieťa..či sa od tej sumy sos dotácie odrátava suma výživného🤔 lebo niekto tvrdí že hej a niekto že nie. Ďakujem
@lenka2332 no ked vám chodí niaky prídavok, tak mozno ze vám neschvália🤔
Majú nárok ty, ktory stratili príjem.
@ivveettaa
@danielonofrej ja som nemala narok na podporu mala som odrobenych len 14 mesiacov a dostala som výpoveď k 29.novembru , chodia mi len pridavky na deti
@lenka2332 švagrina si dávala žiadosť mailom 29.01. až včera jej prislo rozhodnutie o schválení. Každé schválenie /neschválenie/ je na základe daného úradu, tiež dĺžka vybavenia nie je nijak stanovená. Švagrina čakala, nechcela ich petiť v tejto koronovej dobe, ale ak chcete vedieť viac, treba tam určite volať. Držím palce
@chrissssss2727 Uz zevraj nudzovy stav bude koncit,tak sa asi nebude vyplacat.Neviem
@kajuska12 nudzovy stav sa skoncit nebude a je to jedno co vravia,zahraju si trocha diavdielko ako v cesku a posledny den si to predlzia,takze klud,a mimochodom si myslim ze aj ked nudzovy stav cely rok nie ale mimoriadny bude urcite,bez nejakeho stavu si to tu oni nenechaju
Vyplaca sa v dvoch varkach?
Ahojte mne skoncila zmluva v juni potom som poberala davku nezamestnanosti myslite ze mam narok na sos ci asi nie? Dakujem.
@simona1996712 ak nepoberáš žiadne iné dávky tak podaj žiadosť
Je tu niekdo kdo si vybavil SOS dotáciu a dal sam výpoveď bez dohody u zamestnávateľa a schválili mu tu SOS dotáciu?
Ahojte, prosím Vás chcem sa opýtať z príloh ste ku žiadosti pridávali aj poslednú zmluvu, kde ste skončili pomer v čase krízovej situácie?
@mesiacik12 ja som tak dal vypoved normalne a sos schvalili,im je ukoncenie jedno ze kto alebo preco ukoncil
@andrea255 nie,len si vyplnis ten ziadost od upsvar,a odosles im,nic ine netreba
@chrissssss2727 treba doložiť k tej žiadosti aj nejake ine dokumenty, ako o schválenie dávky nezamestnanosti alebo len vypisat tu žiadosť a poslat mailom?
@mesiacik12 len vypisat a poslat nic viac
@chrissssss2727 ja som sa preto pýtala, lebo v tej ziadosti su co treba doložiť ake domunenti. Je tam napísané aj rozhodnutie o poberani nezamestnaneckej dávky. Vid foto 4 bod.
@mesiacik12 áno tiež mi z toho vychádza priložiť aj rozhodnutie o podpore aj poslednú pracovnú zmluvu 🙄
Ahojte dnes mi prišiel list že mi bude soš dotácia schválená . Píše sa v nej že mi uznajú za október ,v termíne od 23.11.2020 do 8.2.2021 som pracovala čiže nárok mi nevzniká .Od 1.2. do 8.2. som brala pandemicku OČR .Teraz má však zaujíma keď mi bude v marci vyplatená táto pandemicka OČR za tých 8 dní februárovych či mi vyplatia aj dotáciu za február .Alebo či to odrátajú nejako teda 300€ - Pandemicka OČR . Alebo mám smolu a za február dostanem len tu OČR ? Za odpovede ďakujem
@mesiacik12 tak to asi pozmenili uz ja neviem,ja som absolutne nic neposielal okrem toho tlaciva a nikto koho poznam
Mamke doslo ze ma schvalene od 1.10 spatne. Teraz 24.2 doslo 600e. Cize za januar februar. A to spatne kedze ma schvalene spatne od 1 .10 dostane v marci za marec a okt, nov, dec.?? Ako tomu chapat, dakujem

@lenka2332 úpsvr posiela sos dotáciu..a od kedy máte nárok na dotáciu? kedy vám skončila podpora?