SOS dotácia - humanitárna pomoc v čase Covidu
Ahojte..chcela by som sa spýtať či sa niekto rozumiete sos dotácie(humanitárna pomoc) v čase korony.
Nárok by mal mať človek ktorý prišiel o prácu a je zaevidovaný na urade prace. Avšak ma zaujíma či má niekto skúsenosť ak si o to žiadam ako slobodná matka ktorá prišla o prácu a ktorej jediny prijem je výživne na dieťa..či sa od tej sumy sos dotácie odrátava suma výživného🤔 lebo niekto tvrdí že hej a niekto že nie. Ďakujem
@majka199530 ďakujem za info. 😊 tak asi už len zajtra.
takze vyplatia mi len 11 mesiac a nabuduci mesiac 12,01,02,03 mesiac.Tak mi bolo povedane.
Mne uz prišlo za 3 mesiace. 😊
Ahojte 🙂 A ziadosť treba posieať každý mesiac, alebo to chodí potom už automaticky? Ďakujem
to chodi automaticky a mne vcera povedali ze dnes pridu.Tiez cakam.
Teraz prave nabehli
@folkova333 ahoj prosím ťa,písala si, že ti povedali, že nedostaneš celú sumu? To prečo?
Ahojte, ja somnteraz volala k nam ma urad a ze druhy vyplatny termin mozno nebude co byva okolo 22-24 ze to vzdy závisí od okolností a ze mne to pani spravuje do týždňa ale ak tento mesiac druhy termín nebude príde mi ti az ďalší mesiac ... zial urychlit sa nijak neda, kedze sa to predlzilo uz o jeden mesiac ich chybou :(
@vandica nie nedostala som iba za november a to 300 eur
@vandica a v aprili mi vyplatia za december,január,február a marec
@folkova333 aha, ja som myslela, že menej ako 300 ti dali. Som to tak pochopila.
mne prislo 600 eur, takze predpokladam ze za 10,11/2020. mam schvalene spatne od oktobra 2020.
@luluka ty mas narok od decembra 2020?
@nicoolin noo takto🙂 bez vyrozumenie neposielajju🤷♀️ja som mala podanu žiadosť 8 februára a odpoveď mi prišla emailom tento mes.. Týždeň dozadu.. nebolo tam síce napísane schválené neschválene, ale zavolala som si na úrad práce ohľadom mojej žiadosti a mala som schválené.. To co mi prišlo bolo len,, poučenie kto ma nárok na sos dotáciu a kto nie.. Aby som bola v obraze tak si volala na úrad práce danej pracovníčke co mi žiadosť spracovala 🙂ja som už vedela ktorej volať bola veľmi ochotná.. Ale neboj ja som si to od podania žiadosti stále obvolavala najskôr cez moju uradicku pod ktorú som patrila ktorá prevzala moju žiadosť a ta postupovala vyššie a potom ma len prepajali z úradníčky na úradníčku😅nedala som pokoj.. Až mi dnes pekne nabeholo 600€ za 2mes.. 👌Aši tak..
@anna946 ja som posielala 27.2. a schvalene som to mala 4.3.
Prosím vás viete mi niekto poradiť 12.3.2021 som dostala výpoveď 16.3 som sa evidovala na úrade prace a vten istý deň som podala žiadosť o sos dotáciu neviem či to bolo správne.píšu ze treba spliť 15 dní ale nerozumiem tomu ďakujem.
@anna946 noo ja som citala asi od dvoch slečien, ze peniaze prisli a papier nie (ten sa stratil zjavne na pošte ale poslaný bol) a ten mail to potvrdenie uz prišlo aj mne v piatok mi volali (predvčerom) že ma ide ta pani poriešiť rýchlo na druhy termín (lebo druhy termin nikdy nie je istý, vraj závisí od situácie) a ja som od toho 11.2 volala na cisla pridelene na stranke pomahameludom aj som posielala maily aj na úrad ale nikto neodpovedal 3 týždne, naoniec som este na upsvare nasla kontaktny formulár vyplnila kraj a napisala dotaz, až vtedy sa to dostalo do stavu riešenia asi na druhy den poobede mi prišiel mail ze ich mam kontaktovať aby ma našli podla os.udajov. Tak som volala na dane číslo ale do 15teho to nestíhali do uzavierky lebo moja ziadost nebola zaevidovana nikde (a toto sme riesili asi 10-11.3)... po mesiaci aj ked som to posielala asi na 3 rozdielne maily 🤷♀️ proste matrix, a nikto ani jeden mail nebol schopny odpísať. No a pani, s ktorou som volala, ze jej mam poslať tú žiadosť, a preposle to prislusnej pracovníčke podla mojho pobytu (dala mi aj tel. č. na nu) o den som si na upsvare podla mena a cisla nasla mail, preposlala tiez celu genezu mailov ak by sa to zase k nej nedostalo. O den na to som jej rovno zavolala :D takze ked som vedela kam a mal mi to kto zdvihnut uz som urgovala správne :D a teraz v piatok sa mi pani ozvala musela som este nejaky papier poslat zo socialky (dva roky dozadu som si podporu cerpala tak ze ju mam celu dobratu) a ze pon-ut je uzavierka a ze aby sa to stihlo 🙂 ... pani zlatá snažila sa veľmi pomôcť takze mi to príde ale neviem ci len januar alebo uz oba mesiace 🤷♀️ ale uprimne pomôže hocičo
@folkova333 a to ste si ziadali ze nech vam to spatne vyplatia .Podala som si ziadost 17.3 ale neviem ci spatne vyplatia a ci automaticky?
ahojte prosim neviete kedy je ten druhy vyplatny termin v mesiaci?
tak nove info sos dotacia sa mi zrusi,lebo automaticky predlzili davku v nezamestnanosti o 2 mesiace.Cize po 2 mesiacoch ak bude este moznost mozem poberat sos dotaciu.Bola mi schvalena vo february a davku v nezamestnanosti som dobrala v decembri
Ahojte, prisli uz treraz v druhom termine niekomu peniaze ? Mne by mali tiež ale neviem ci ešte počkať do piatku alebo tam zavolať :/ nekonečný príbeh... A potom automaticky dalsie mesiace chodia k 15temu?
@nicoolin nie este neprisli moze za spat ze druhy nepride ale pride to spolu toho 15. tento mesiac prisli azv 16teho.
@majka199530 mne povedali ze mi to pride v druhom termíne 🙂, no a uz cinkli asi okolo 10tej
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či by mi mohli pozastaviť SOS dávku keď jeden člen v domácnosti prišiel o prácu a budú mu vyplácať dávku v nezamestnanosti.
@karinn22 nie nemali by

@folkova333 Dikicko tak ostava len cakat, piseme zajtra 😊