SOS dotácia - humanitárna pomoc v čase Covidu
Ahojte..chcela by som sa spýtať či sa niekto rozumiete sos dotácie(humanitárna pomoc) v čase korony.
Nárok by mal mať človek ktorý prišiel o prácu a je zaevidovaný na urade prace. Avšak ma zaujíma či má niekto skúsenosť ak si o to žiadam ako slobodná matka ktorá prišla o prácu a ktorej jediny prijem je výživne na dieťa..či sa od tej sumy sos dotácie odrátava suma výživného🤔 lebo niekto tvrdí že hej a niekto že nie. Ďakujem
Zdravim, viete mi poradiť? Od 01.04. 2021 som evidovaná na Upsvar, tam mi dala papier na SOS dotaciu, a v bode 2.5 sa píše že- nemám nárok na poskytnutie finančnéhoho príspevku na podporu udržania pracvoných miest...blaa - lebo firma ...nespôňa podmienky na poskytnutie tohto finančného príspevku z dôvodu, že ???? - ten dôvod?
A keď poberá manžel ešte rodičák mám na to nárok?
Vďaka
Ahoj, dostala ste uz tento mesiac niekto? Stále som mala na úcte 14.ho,a teraz este nic, viete nieco? Dakujem
Zdravim Vás... Vedel by mi niekto poradiť? SOS dotácia mi bola schválená od 10/2020, ale v podmienkach je, že môžem maximálne dostať 1800€ za rozpočtový rok a ak som tu dobre čítala tak 10-11/2020 bol minulý rozpočtový rok, takže by som mohla teoreticky dostať v tomto roku ešte o tých 600€ viac? Musí sa dávať nejaká nová žiadosť, má s tým niekto skúsenosť? Vopred ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň...
@danielonofrej ja mám dostať teraz prvýkrát ale ešte nič.
@danielonofrej ja som dostala 14teho a bola som prekvapena, bo to teda prvy krat k tomuto datumu lebo mne len minuly mesiac v tom druhom termine poslali za januar a februar, a co som sledovala citala predtym baby písali 15teho a 16teho tak som vcera bola milo prekvapená, ak pomoze ja mam Fio
@tigrica596 zdravím ziadosti dve urcite netreba podávať oni si to dohladaju a vyplacaju spätne, akurat podľa prispevkov a skusenosti baby pisali ze nedokazu 2 rozpoctove roky vyplatit naraz, cize by vam za minuly rok prisli peniaze jeden mesiac a januar februar, marec v dalsom mesiaci a potom by uz sa mesacne po 300, ale s tym "prechodom roku" nikto nič nespominal, najlepsie ak mate kontakt na pani co Vam to schvalila opýtať sa asi jej 🤔
@nicoolin no dnes uz prisli aj mne, zvykli my poslat uz 14.ho,ale teraz az dnes, neviem od coho to závysí🤔
Ako idete ďalej postupovať vy ženy , ktoré ste už dostali poslednú sos dotáciu vyplatenú? keďže táto dávka bola vyplácaná 6 mesiacov..
@danielonofrej mozno zavisi od toho kedy to posielaju, myslim prechod v bankách alebo aj od počtu ludí, každým dňom alebo mozno týždňom teda pribuda asi viac a viac ľudí na tie dotacie tak mozno inu v nejakom poradí a posielaju na etapy 🙂 v priebehu troch dní možno
@nicoolin nebudte uz naivny prosim vas,davam cas max do septembra a vsetko sa znova zavrie,plany sa neprerusia,nemyslite si ze bez ockovania tu budeme zit slobodne,akurat sme dostali mensie volno,kym znova nepridu tvrdsie restrikcie...
@nicoolin mne uz koncí teraz, máji budem dostat poslednú, 6.,tak asi oni sami od seba uz nebudú posielat, a hotovo🙄
@chrissssss2727 hold každý ma svoj nazor, svoj uhol pohľadu,... ja radšej budem narábať s tým co momentálne mám a budem mať, aj ked tie opatrenia uvolnene by mali byt zase len do zimy ... ale o to sa moze lepšie človek pripraviť dopredu ... keď vie co ho môže čakať.... ci zase len tak v pohodicke bezstarostne si zit a ked sa vsetko zatvorí len nadávať a zalamovat rukam ze nik nepomoze a furt to bude rovnake? Ake si to každý urobí také to má (aj ked niekedy nie svojou vinou) ... tiez nevidím vsetko ruzovo ale ked môžem pomôžem, zabojujem ... pomaham predsa sebe 🤷♀️ a niekedy aj iným 🙂
Ahojte, pozerám prave ucet a neviem sa z toho vysomarit.
28.2. mi skoncila podpora v nezamestnanosti. Poziadala som o SOS dotaciu, ktora mi bola schvalena 300e mesacne.
Medzicasom /v piatok/ mi vsak prislo vyjadrenie z SP, ze bola preldzena automaticky podpora v nezamestnanosti do 31.5.
Dnes kontrolujem ucet a mam tu platby z UP 351e /51e su rodinne pridavky/ a z SP 151,50e.
Z UP je to teda sos dotacia ale z SP?
Ale myslim, ze sa nemozu obe vyplacat naraz, takze ich budem asi zajtra kontaktovat.
Vdaka za pripadnu radu, usmernenie.
Budem mat nárok na sos dotáciu ak skončí nudzovy stav?
@veronika22345 nie
@vandica mne sa zda, ze v rozhodnti sa spominala aj mimoriadna situacia, nudzovy stav aj vynimocny stav ...uvidime teda ako to bude teda...

@adelka2015 áno, môže byť že to tak bolo napísané. Takže je to len nich ako rozhodnú.
Ahojte ako to vidíte môžu prísť peniaze aj zajtra?
Uz asi treti krat od januara tu vidim rovnaku otazku,ci urad prace poskytne prispevok aj ked nebude nudzovy stav,takze po prve urad prace plati aj ked je mimoriadny nudzovy a vynimocny stav,po druhe tato pandemia nekonci tento rok a ruku si dam do ohna ze okolo septembra pride tretia vlna co aj planuju takze do konca roka urcite platia dotacie,a po tretie minule som sledoval jednu tlacovku kde vystupoval heger a povedal ze aj keby nahodou nebude ziadny stav tak oni davaju aj nadalej dotacie aj pre zamestnavatelov aj pre nezamestnanych pretoze maju obrovsky balik z EU co musia cerpat tak ci tak,takze dufam sa na toto uz nik nespyta preto ze do konca roka urcite budu platit

@majka199530 ďakujem 😊 doplatiť mi majú už len 2 mesiace.