SOS dotácia - spätné požiadanie
Zdravim,,chcel by som sa vas spytat odoslal som si ziadost o SOS dotaciu 7 januara, co mi bolo schválene 16 januára...som v evidenci uchadzaca o zamestnanie od jula 2020,schválene mi to bolo od mesiaca januar kedze som si podal ziadost v januari 7,avsak som si vsimol dnes ze dá sa sos dotacia do konca januára poziadat aj spatne aj od oktobra 2020, aky je prosim postup poziadania spatne od mesiaca oktober ??dakujem
@smirnoftka akoze 6x 300e nechapem
@petus998 áno každý dostane mesačne rovnako 300 eur.. max. 6 mesiacov vyplácajú.
@smirnoftka aha jasne tak dakujem krasne za pomoc a vyplatny termin
@chrissssss2727 prosím ťa aj tebe automaticky doplatili spätne dozadu nejaké mesiace?
@smirnoftka nie,nezaplatili mi absolutne nic,dostal som len 300€ za januar
@chrissssss2727 uz som zistila to len žiadostiam podanym od polky mesiaca
Dobrý večer mám nárok na SOS dotáciu keď poberam príspevok na byvanie
@smirnoftka no vsak som to hovoril ze oni to maju prespekulovane
@sandyka333 nie, musite si vybrat
@chrissssss2727 zamestnal si sa, že to potrebujes doplatit cele naraz?
@smirnoftka nie
@radeva2 Dobrý deň, na stranke podania žiadosti mate všetky informácie https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...
Predtým nemali uvedené presne rozhranie, do ktoreho musia žiadosť vybaviť ale co som čítala aj iné fóra väčšinou to boli 2-3tyzdne, že im prišlo potvrdenie. Ked som podavala ja minuly mesiac tak na stranke upsvaru mali este vetu, že na vybavenie žiadosti nie je stanovený presny počet dní (asi aj kvoli množstvu) a ze aby ludia opakovane neposielali žiadosti lebo to len predĺži proces posudzovania. Radšej nájsť čísla a volať. Pár ľuďom sa stalo ze sa stratili poštou papiere alebo prisli neskoro, az po peniazoch 🤷♀️ moja sa stratila uplne a zial posudzuju az teraz ... po mesiaci cakania a volania, pisania ... nikto nedvihal, a nakoniec ani nemal ... takze ak Vám po 2 tyzdnoch nepride papier alebo sa Vam neozvu radsej zavolajte na úrad ci je všetko ok 🙂 pripadne Vam uz aj povedia ze je potvrdená a kedy čakať peniaze
@radeva2 tych 15 dni mozno mysleli toto , ze minimalne 15 dni vam musi v danom mesiaci vzniknut narok aby Vam to vyplatili aj za ten mesiac = za tento mesiac by ste na urade mala byt prihlasena aspon15 dní aby Vám aj za marec priznali, ak nie tak Vam asi priznaju az za april ...
Kde sa da dovolat aby som zistila ci to mam schvalene alebo nie prosim
@radeva2 ja som nedokladala nič kedze som podavala ešte starú, a k počudovaniu aj ked som ju predkladala teraz (kedze ju neevidovali za uplynuly mesiac) a nemusela som vyplnat novu, na mail mi len poslali to cestne prehlasenie ze si neziadam o ziadnunu davku ani nemam narok - inak by mi v danom mesiaci zanikla SOS, ale pri tej novej podla mna prilohy zavisia od vyplnenia, ak napriklad poberate nejaky dochodok/ prispevok treba zdokladovat pripadne niekto z rodiny
@petus998 zdravim, treba zistit kto Vas ma na starosti a tej pani sa dovolať a opýtať 🙂
mne skoro mesiac nikto tie klasicke cisla neodvihal ani na maily neodpovedali, tak som na stranke upsvaru v kontaktoch nasla kontaktny formular - vyplnila kraj, stredisko a polozila otázku ci ma eviduju, o den prisla odpoveď s dopytom na os. údaje a tel. č. na ktore sa mam ozvať aby ma preverili na čom som (v historii bolo vidno ze to išlo cez asi 3 maily) ... sice po mesiaci som tam nebola ale zlaté pani do týždňa riešili a dali ma na druhý termín v mesiaci tak uvidím ci tento týždeň prídu peniaze 🙂
ahojte neviete kedy je ten druhy vyplatny termin v mesiaci ?

@petus998 nie, vždy je to 6x300 eur