icon

Stalkovanie - riešenie cez políciu

17. okt 2023

Ahojte
Vie policia riesit neustale sledovanie cez soc.siete, fake ucet na fb, pracovna webka priatela atd? Vyzvedanie od jeho znamych atd. Nieje to asi trestny cin, avsak je to uz velmi obtazujuce.

Strana
z2
sisaka
17. okt 2023

Nechápem, to koľko máte tých priateľov a aký verejný život vediete, že stále má čo dohladavat a koho sa vypytovať?
FB si nastavím súkromný, v práci poviem, nech ma vynechávajú z fotografii, videí určených pre net, všetkých priateľov a známych upozornim nech moje súkromie nerozoberajú s danou osobou (to tiež celkom nechápem, ako funguje, keďže mňa by ani vo sne nenapadlo s niekym cudzím niekoho takto rozoberať a teda tiež predpokladam, že blízky priatelia vedia o tvojom probleme, tak prečo jej stále poskytuju info) a nech nedávajú moju fotku na socialne siete.
Keby ma táto osoba fyzicky prenasledovala, alebo sa vyhrážala, tak by som to oznámila policii.
Nemyslím si, že pozerať si firemnú webstranku a verejný FB profil je trestné, vypytovať sa na nejakeho človeka tiež nie, tvoji kamaráti predsa nemajú čo rozprávať cudzím ľuďom detaily z tvojho života.

autor
17. okt 2023

@sisaka toto vsetko robime. No i tak sa nam dostalo, ze sa pyta, preukazatelne.

sisaka
17. okt 2023

Autor - však pýtať sa môže, nie? Nikto nie je povinný odpovedať, nie je to policajný výsluch. To majú ľudia problém danej osobe povedať, že informácie o xy neposkytujem a vyklopia jej všetko, čo o tebe vedia? Ja by som kontaktovala známych/priatelov a poprosila ich nech môj život s danou osobou nerozoberajú a nekomentujú, hádam ťa aspoň kamaráti rešpektujú …

lindus_esterka
17. okt 2023

@maranco @autorka dakujem za vysvetlenie, ja som si predstavovala webku ako webkameru - nieco ako ziva panoráma ale s ludmi 😅
Skusila by som sa v praci dohodnut aby ma nezverejnovali, ak by sa odmietli, tak pritlacit, my sme museli podpisat papier, keby sme sa náhodou objavili na fotke/videu aby sme to nemohli kvoli gdpr napadnut.

maranco
17. okt 2023

@lindus_esterka aj gdpr súhlas môžeš kedykoľvek odvolať

maranco
17. okt 2023

Ešte toto mi vysvetli
* Na tuto webku pravidelne klika, v historii navstev je roky rokuce, vsetko mame samozrejme zdokumentovane. Dokazy nepustia. *

Ako máš takú istotu, že je to ona? Lebo IP adresa nerovná sa konkrétna osoba.

Keď by som veľmi skúmal logy tak vidno ak tam chodí zamestnanec z nejakého štátneho úradu = majú vlastné domény. Ale súkromné prístupy z domu ťažko identifikovať, máloktorý poskytovateľ internetu v dobe nedostatku ipv4 necháva pevnú verejnú IP adresu len konkrétnemu zákazníkovi. Iba ak si za to bude navyše platiť. A ak pôjde z mobilu tak sa IP adresy menia každý deň.

A ak naozaj má svoju jednu verejnú IP adresu tak asi chce aby si vedela že ťa sleduje, keď vidí, že ťa to trápi.

lenkahvh
18. okt 2023

Autorka pises, ze je to stara, chora, nestastna zena - aka je realna sanca, ze by tebe alebo tvojej rodine nieco urobila? Vyhrazala sa niekedy nejakym skutkom? Respektive, z coho napriklad mas obavu?

oliolijanka
18. okt 2023

@autor Pozerat si fotky, facebookove profily, lajky, ci zverejnenu online "kameru" urcite nie je protizakonne. Ani klebetit po dedine.
Kibersikana ale je, ked tu kazdy tyzden pridas dva prispevky, vzdy pod inou zamienkou, inou identitou, dotycnu tu ohovaras, vyhrazas sa jej, zverejnil si tu uz minimalne jej inicialy, pracovisko, rodinne pomery.
Vydaval si sa tu uz aspon za pät osob, väcsinou za zeny, ale radost ti robi pisat v mnoznom cisle.
V minulom prispevku si sa nam zdoveril, ze dotycnu sledujes aj na inych socialnych sietach.
Uz to tu na mk trva minimalne rok a su o tom tiez zaznamy, cize na policiu ist nemozes, lebo jediny, kto tu pacha trestnu cinnost-kibersikanu si ty.

lindus_esterka
18. okt 2023

@maranco to ano, ja som to myslela tak, ze pokial ani ziaden suhlas nedal, tak moze poziadat aj o stiahnutie uz zverejnenych zaberov

autor
18. okt 2023

@oliolijanka tvoja kamoska uz na 10tich stranach rozobera, ci jeho zene povie, ze s nim spavala. To ti pride normalne? Utocis na zlu osobu...

oliolijanka
18. okt 2023

Ahaaaa, tak to si bol ty?! Tu temu som si s vami nespojila, ale sa mi hned zdalo, ze osoba, co zalozila tu temu ma minimalne aspergra, ze jej chyba empatia, ludskost a sebareflexia.
A aha to je dalsia tvoja vymyslena psychotema.

O tom som presne pisala vyssie. Ze mozno to nie je na policiu, ale ako podnet pre nejaku televiziu by to bolo dobre. Ja myslim, ze na slovensku nemas konkurenciu, co sa psychickej poruchy tyka.
Mozno o tebe natocia aj psychologicky thriller.

autor
18. okt 2023

@oliolijanka nie, to pise pani...ale ver comu chces

oliolijanka
18. okt 2023

Veru, nemyslim si, ze to pise zena, proti ktorej tu brojis.
Nema dovod, ved ty uz si rozvedeny, holubicka byva v prahe a o dietatko sa jej stara domovnik.

Takze kvoli comu by akoze zakladala temu? Ty sa jej v tejto teme vyhrazas, ze pojdes na policiu a ona sa ti akoze vyhraza, ze pojde za tvojou exmanzelkou?
To nedava zmysel, nepise to ona.

Nechcem tu spamovat temu, takze uz nebudem reagovat.

tanyag
18. okt 2023

a kto je tá žena? lebo nechápem...nejaká ex priateľka? ex milenka? alebo kto? že sa jej bojíš?

Strana
z2