Stavba prístrešku bez povolenia
zdravim Vas, poprosim o radu: mame domcek chceme si k nemu dostavat pristresok no bez povolenia, nakolko by to aj tak nebolo schvalene, mate niekto skusenost s pokutou? ak ano kolko? lebo susedia su evidentne proti nakolko kusok strechy bide na ich strane viac ako ma byt a urcite to budu riesit, poprosim realne skusenosti.
@dzanaaa1 lenze ked Ti to raz dispozicia pozemku nedovoluje, tak proste nedovoluje a nie je argumentom, ze na okoli su stavby, ktore su stare a postavene inak... ja chcem mat tiez sukromne jazero na plavanie ale proste to nejde a je to moj problem. Okrem toho aj keby ten pristresok bol tesne na hranici pozemku, tak ho z tej strany nevies obhospodarit a to nie je o tom, ci zaujima suseda ale o tom co pise zakon. Nemozes stavat (okrem plota) na hranici pozemku...
no já bych do toho nešla, nejde jenom o pokutu, ale pokud nemáš dobré vztahy se sousedem už ted, tak si mužeš být jistá, že to tak nenechá a nahlásí vás a v konečném dusledku to budeš muset i tak zbourat
moji rodiče mají souseda co má kone a velmi se roztahuje, roky ho trpeli a nic nerešili, ale trpelivost pretekla a rodiče začali konat a drevené prístrešky pro kone a ovce na které nemel povolení a postavil je na hranici pozemku musel nakonec zbourat, sice to trvalo dlouho, ale musel
stara tema, ale znovu ju otvorim. Aku podlahu ste na terasu použili?

My ideme stavat prístrešok na auto a k ohlasovacej žiadosti sme prikladali aj súhlas susedov. Ked postavias stavbu a sused ti to nahlási co pravdepodobne nahlási tak ti hrozí pokuta od 300-5000 popri tom mozes dostat pokutu 100-1000 za nariadenie stavby ktora nie je v súlade so zákonom (to uz viete vy ci by ste to s tym pozemkom uhrali) a pokial nebudes mat pri tom nejaky stavebný dozor ktorý ked tam pojde bez ohlásenia stavby tiez moze dostat az 1000€ pokutu tak ty mozes dostat 100-1000€. A okrem toho mozes dostat nariadenie stavbu zlikvidovať. Mate gule ak do toho pojdete... no v konečnom dôsledku sa vam to moze pekne predražiť a okrem ďalšej roboty s búraním nebudete mat aj tak nic.