icon

Stratená zdravotná dokumentácia

petulda555
2. júl 2018

Ahojte, potrebovala by som pomoc, radu, čokolvek.
Prechádzala som po pôrode k inému gynekológovi. Tento cez podateľňu v danej nemocnici v meste A odoslal moju kartu novému gynekológovi do mesta B. Karta neprišla. Teda, lekárka ju nemá, verím jej, hoci na pošte v meste B ževraj odovzdané do rúk adresáta. Pátrala som a neviem sa dopracovať k podaciemu číslu. Vedeli mi na podateľni nemocnice mesta A povedať 2 podacie čísla, jedno z toho je moje ale nevedia ktoré, keďže to nepriraďujú k menu. Cez poštu to prešlo a v meste B to bolo údajne prevzaté. Pošta sa dištancuje, v meste B lekárke na 100% verím že to u seba nemá.

Čo teraz? Veď tam mám citlivé údaje :/

Strana
z3
sasa1983
2. júl 2018

@veronikastrickova a čo som napísala? Keby som alibisticky napisala, že toto celé je absolútne vylúčená situácia, vyplynulo by z toho, že autorka si to vymyslela a ukrýva tu kartu sama u seba doma a hádže zodpovednosť na druhých. To by ma zaujímalo, či by ste so mnou aj vtedy súhlasili. .Ja som napísala, že nakoľko je to papier, je naozaj možné že sa stratil a autorka ju teda nemá doma, ale že sa to ozaj stratilo a nájde neskôr, alebo aj vôbec.

veronikastrickova
2. júl 2018

@sasa1983 my o voze ty o koze, este to beries uplne na lahku vahu. Ako prepac ale clovek ide k dr. lebo mu doveruje. A oni odpasu zdravotnu dokumentaciu a to je akoze normalne, stane sa? Su tam citlive udajwe, ktore si nezelam avy videl niekto iny ako zdravotnici a ja. Ja nemam slov na teba. Potom ze kam to zdravotnictvo speje. Presne pre toto si ty ludia robia doma kopie, aby im nikto ako ty neodpasol papiere a este nepovedal, no stalo sa je to normalne.

sasa1983
2. júl 2018

@veronikastrickova ok. Mas vo všetkom pravdu. Súhlasím. Good night. PS:tie kópie majú iný význam a benefit. Lebo ozaj nikoho cudzieho nezaujíma hladina bielych krviniek ktoru si Ty mala 04.07.2010

janage
2. júl 2018

ja vidím hlavný problém v tom, že ambulancia A nedokáže preukázať kedy, kam a či vôbec kartu odoslala. Samozrejme môže sa stať, že pošta zásielku stratí , ale ak ide doporučene je nejaká stopa kto bol posledný v kontakte so zásielkou. Tu nemám pocit žeby sa urobilo maximum toho čo bolo v silách ambulancie aby karta bola chránená. A čo sa týka databáz tak každý jeden tam vstupuje so svojím menom a heslom. Ja som z praxe, u nás sa to berie veľmi vážne a teda také niečo je nemysliteľné. A ide o to urobiť maximum pre ochranu údajov, samozrejme občas sa dejú veci ktorým sa pri najlepšej vôli nedá zabrániť, ale tu sa dalo lepšou evidenciou niečomu takému vyhnúť.

janage
2. júl 2018

A predstavme si také oddelenie kde vydávajú cestovné doklady, vodičáky , OP tiež narábajú s tisíckami dokladov a nemôže sa im stratiť ani jeden.

veronikastrickova
2. júl 2018

@janage ja naozaj nechapem, ako dokaze niekto taketo nieco napisat. Ja nemam ziadnu mlcanlivost podpisanu, ale nedovolila by som si nikoho osobne udaje zneuzit.

janage
2. júl 2018

@veronikastrickova Niektoré veci ľudia pochopia až keď sa prihodia im osobne alebo ich blízkym. A neverím, že kedˇ sa niekde v nemocnici zdravotný záznam stratí, tak nad tým len tak mávnu rukou, že a veď sa nájde a pacient do vtedy čo? Či mu zopakujú vyšetrenia keď napr. tie výsledky potrebujú? Prihodiť sa môže všeličo v strese, pri veľkom množstve papierov, ale myslím, že väčšina zúčastnených sa maximálne snaží na tie citlivé údaje dávať pozor a chovať sa zodpovedne. Ambulancia A sa snažila zrejme pošetriť na poštovnom, ale v tom prípade oni prví by sa mali snažiť situáciu riešiť , veď zakladateľka píše, že už mesiac prešiel.

veronikastrickova
2. júl 2018

@janage ja to vidim rovnako, toto nieje sranda odpast v dnesnej dobe. Urcite to treba riesit. 2 tyzdne dozadu mi tiez na poste nasli podaci listok, lebo bol doporuceny balik prevzaty a nie mnou. Nakoniec ho prebral znamy, vraj je normalne ze ked niekto pride s podacim listkom a list nieje do vlastnych ruk,mozu ho dat ho hociktomu. A ja sa absolutne nezastavam posty, lebonto je institucia, ktora nema poriadok arobia si co sa im chce.

petulda555
autor
3. aug 2018

Zienky, dakujem vsetkym za rady aj snahu pomoct 🙂 karta sa nasla! Na poste ju vhodili do zleho p.o.boxu a vyse 2 mesiacov ju mala u seba ista pani. Obalka bola neposkodena, takze neriesim 🙂 dakujem a pekny vikend vam vsetkym prajem 🙂

Strana
z3